Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ode mnie dodam tyle, że mam takie 18 PR w paszowozie ważącym 3,6 t do tego co najmniej 1,5-2 t paszy ładowności i nic się nie dzieje. 3 bar w oponie. Te opony jak widzisz przy 4 kołach wytrzymają ładunek 11 t.

Opublikowano

@jonek98 ciągałem ursusami @Thomas2135 nośność jest duża to się zgadza, ale jest kwestia czy te koła wytrzymają trase około 40km w jedna strone z ładunkiem 5 t + masa przyczepy i mam tu na myśli nagrzewanie sie opon.

Opublikowano

Wudaje mi się, że tym balonówkom nic nie będzie. Wiem, że jakiś czas temu człowiek woził kostki na podkłady do pieczarek. Przyczepa pronar na szerokich balonach ciągnik jd ponad 100 KM i robił tym zestawem 40-50 km w jedną stronę. Przecież wiele osób ciąga lawety do bel w długie trasy i chyba to wytrzymuje. Grunt to dobrze napompowane koła, by opory toczenia były jak najmniejsze a amortyzację przejmą resory.

Opublikowano

zadajcie sobie pytanie co strzela w takich kołach, według mnie dętka, więc wystarczy się pozbyć najsłabszego elementu i problem z głowy

@URSUS jeśli masz jeszcze skręcane obręcze to na to opona 8.25 z widlaka, tylko problem w wysokości, bo jest niewiele niższa niż 11.5

Opublikowano (edytowane)

http://allegro.pl/opona-opony-10-0-75-15-3-18pr-tl-mitas-mocna-lesna-i5832775017.html#thumb/2 jak myślicze czy te opony i nowe felgi http://olx.pl/oferta/felga-9-00x15-3-pronar-wzmocniona-obrecz-przyczepa-d-35-d-47-CID757-IDc39Zp.html załatwią sprawe wystrzeliwującymi kołami na drodze? 11 nastek nie mogę założyć, bo to niska d 35 tzw kaczka.

NIe myślałeś o oponkach używanych od terenówki/busa/dużej osobówki miałem takie założone nie do zajechania, wyższy indeks prędkości i nie będą się grzać jedynie trzeba je u wulkanizatora na maszynie zakładać, lub jak ktoś wyżej pisał z widlaka?Jednak te pomimo tego ,że bardzo mocne to jednak do niższych prędkości

Przyczepka naprawdę fajna, przed żniwami z wujkiem do spółki kupiliśmy taką samą do remontu burty i spód za 2,5 tysia

spód 1000.-,burty+ nadstawki oryginalne od hl'ki 6 1000,- pasuję idealnie i 7,2t pszenżytka się ładuje. Jedynie co warto przerobić/dorobić to zawór trójdzielny do wywrotu żeby nie wachlować pompką-no chyba,że ktoś lubi  ;)

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

O ty! Dokładnie tak samo wyglądał mój jak go kupowałem, no jak 2 krople wody, aż mi szczęka opadła, tyle że mój mechaniczne 100 procent sprawny, no ale szkoda że nie mam jego zdjęć z przed remontu, mój z brytanii jest, no ale nie wieże...

http://olx.pl/oferta...html#d668b2cd73

Ten ciągnik prędzej się sprzeda niż nie jeden uszanowany za 40 tys. w góre .... Moge sie założyc....

Edytowane przez tomekzet
Opublikowano

Oczywiście, że się sprzeda. Handlarz go kupi wymieni co trzeba, pomaluje i wystawi z przebiegiem ze 3 tyś za 40 tyś.

Opublikowano

Przyjrzyj się odkładniom.Sprawdź ile będą cię kosztować nowe bo na takich to według mnie ziemia będzie się kleić i nie będzie odkładał ziemi tak jak powinien.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v