Skocz do zawartości
tomi800302

Mtz 82 nie kreci rozrusznik jak sie rozgrzeje

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
tomi800302    0

witam

co to moze byc noj mtz 82 z 1984r jak jest zimny to bdb kreci rozrusznik planetarny szybko obrotowy jak sie nagrzeje to ma problem z przekreceniem silnika.

Gdy odstoi z 5min to odpali. dalem juz mase dodatkowa i to samo.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    575

Rozrusznik do przeglądu szczególnie komutator i elektromagnes, to samo reszta instalacji, każde połączenie rozrusznik- akumulator i same aku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

stg    21

Jak byś potrzebował rozrusznik to mam porządny, kupiony kiedyś na zapas, nie jakiś chiński, tylko polski materiał. Sprzedaliśmy MTZ, a rozrusznik został. Jak byś potrzebował to pisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pWnedMTZ    8

A w silniku było coś grzebane ?? Prawdopodobnie ciasno stoi na zaworach, sprawdzić zawory i wyregulować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotrek19    0

Witam. Apropo zaworów, to jaki powinien byc luz zaworowy dla silnika D-240?

Edytowano przez piotrek19

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jahooo    246

Luz zaworowy 0,25 +/- 0.05 mm na obu .

Rozrusznik do przeglądu - mój miał to samo, było przebicie na stojanie. Jak ostygł, to kręcił, na ciepło nie chciał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michal1993    350

Równie dobrze może blokować tłok, w C-360 tak miałem. Spuchł do tego stopnia że jak go wybijałem to wyszedł razem z tuleją.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomi800302    0

dzis po 30min z plugiem 3 skibowym zagotowala sie woda moze to byc wina ciasnych zaworow?termostat sprawny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    186

Co do palenia to może być jeszcze zbyt wczesny zapłon, jak zgaśnie to od razu to nie odpali, a po 15 minutach odpali, miałem to u siebie, przyspieszony zapłon.

Sprawdź czy chłodnica czysta, dobrze ją wymyj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×