Skocz do zawartości
BenQ

Renault 85-34 TX ! Opony ! Nąpęd ! Sworzeń !

Polecane posty

BenQ    0

Witam ..Dzis robiłem mały przegląd Reni .......zobaczyłem że mam ogromny luz tam gdzie jest zamocowany przedni napęd ....zresztą załączam zdjecia ..Mam pytanie ..Jak nazywa sie łożysko czy co tam powinno być ? 

post-103662-0-76481000-1424963007_thumb.jpg

post-103662-0-46065300-1424963016_thumb.jpg

post-103662-0-15462000-1424963032_thumb.jpg

post-103662-0-00807300-1424963140_thumb.jpg

Edytowano przez BenQ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rocco0987    19

Tam chyba powinna być tuleja pewnie smarowane za często nie było w dodatku z czasem sie zużywa, ciekawe ile tak już pracuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

marcinurban    2

konkretnie to dwie tuleje, jedna w obudowie druga na czopie, chyba pozostałości tej w obudowie jeszcze są,

zapytaj tutaj

http://bima.pl

po nr nadwozia chłopaki dobiorą Ci odpowiednie części

od strony wału jest tak samo czy trochę więcej zostało  :)?

 

Edytowano przez marcinurban

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BenQ    0

Od strony wału nie patrzyłem ale napewno tez do wymiany :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BenQ    0

To jest do Reno 85-34tx ? :D bo jak coś to zamawiam :D i to są dwie tuleje ? Od strony wału i z przodu ? Czy jedna wchodzi w druga ?

 

Teraz pytanie :D 

Izydor6280 

 

To na linku to są tuleje nabijane na czopy tak ? 

 

Teraz chodzi mi o drugie tuleje .....

post-103662-0-78111900-1424979832_thumb.jpg

post-103662-0-06034900-1424979887_thumb.jpg

Edytowano przez BenQ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szymonl    2

Nie wiem czy nowe tuleje będą pasowały - gniazda już będą również wybite wiec nowe tulejki Ci nic nie pomogą. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BenQ    0

Czyli co polecasz ? Starej tuleji jeszcze coś zostało musze założyć bo przecież nie będę tak jeździł ....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    484

coś mi się nie wkleiło, miała być para  <_<

 

w ostateczności będziesz musiał udać się do tokarza żeby naspawać sworzeń i obudowę

 

zobacz jak wygląda mufa łącząca wał i napęd, przy takich naprężeniach szczęście że jeszcze jej nie ukręciło

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BenQ    0

Dzięki kolego :D Ale mam szczęście :D Zostało na każdym po 1mm tuleji :D Założe to będzie pasować :D a mufa jest w dobrym stanie :D Gorzej z wałkiem który wychodzi z przedniego mostu :( 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Daniel43
      Witam. Mam problem ze swoim agrotronem konkretnie z przednim napędem. Chodzi o to, że jak ma lekko (śnieg, błoto) działa dobrze, ale na twardym podłożu przód nie kręci tylko sam tył tak jak by chciał ale nie może. Nie wiem czy coś z prądem, hydrauliką czy czymś innym?? A i również blokada nie załącza na wszystkie 4 koła. Proszę o pomoc.
    • Przez banan575
      Podczas jazdy po drodze asfaltowej na 5tce ile fabryka da po jakims czasie zaczynaja chodzic jak zosemkowane i zaczyna telepac calym ciagnikiem. Jak sie skreci w lewo albo w prawo to przestaje ale jak sie jedzie znow po prostej to znow sie tak dzieje. os byla robiona koncowki drazka tez. Co to moze byc??
    • Przez iroo10
      Witam. Mam problem w jd 6830 nie rozłącza się przedni napęd, ani nie wyłącza się blokada. Nie świeci też kontrolka od napędu i blokady. Przyczyna gdzieś w elektryce, jakieś połączenie?
    • Przez demo15
      Witam.
      Mam następujące pytanie, otóż czy ktoś spotkał się z przerobieniem napędu motowidła z łańcucha na pas klinowy?

      Pozdrawiam
    • Przez DumBass
      witam ,mam takie pytanie czy w JCB 525-58 z 1996 roku jest w jakiś sposób rozłączany napęd na jazdę po utwardzonej drodze?
       
×