Skocz do zawartości
kapec22

gniazdo do przyczepy na błotnik

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Przyczepy
kapec22    26

Witam, jak podłączyć to gniazdo 7 biegunowe na błotniku do c 330 ? Miałem robioną nową instalacje od podstaw ale to gniazdo nie było założone. I jak je teraz podłączyć?  Na schemacie od prawej lampy i prawego kierunkowskazu kable idą do gniazda a od gniazda do złącza na błotniku a od lewej lampy i kierunku pierw do złącza na błotniku a potem do gniazda a u mnie gniazda nie ma i od prawej strony idzie bezpośrednio do złącza na błotniku. I czy mogę puścić od złącza na błotniku nowe kable do gniazda czy muszę puścić od prawej lampy i prawego kierunku przez gniazdo a potem do złącza na błotniku tak jak jest na schemacie ? Mi się wydaje że wystarczy że puszę nowe oddzielne kable od złącza na błotniku do gniazda żeby nie przerabiać?

 

http://obrazki.elektroda.pl/1797711400_1294866855.jpg

Edytowano przez kapec22

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a1fe26c2    36

Dobrze Ci się wydaje - światła będą świecić.  W oryginalnej instalacji zauważyłbyś przerwę w połączeniu między złączem a gniazdem, bo przestałby świecić prawy kierunkowskaz ewentualnie lampa robocza. Może być tak, że połączenie przez gniazdo skutkowało użyciem mniejszych ilości przewodów. Teraz nie ma to znaczenia. :)


Mistrzem jesteś w tym, co robisz codziennie! Kiedy wszyscy myślą tak samo, to pierwszy krok do katastrofy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Przemek2001
      Witam mam problem z traktorem marki Ursus 1212 po wyjeździe stał 1 dzień na dworze,na drugi dzień nie chciał odpalić.
      Przy odpalaniu słychać było ,,trrr,,(które robiło tzw,,zwora,,) po zajrzeniu na forum obejrzałem dokładnie zwore i akumulatory,okazało się że jeden miał zepsutą cele więc wymieniłem , zwore kupiłem nową (Polską) i niestety dzieje sie to samo czy to może być wina drugiego akumulatora czy coś w instalacji?
    • Przez krystian1983
      witam potrzebny mi jest schemat instalaci renki 110 .54 badz katalog napraw 
    • Przez michał2435
      Witam.Od pewnego czasu doprowadzam do ładu władimirca,a mianowicie elektrykę.Gdy już było wszystko ok tzn.światła stop kierunki ładowanie coś mnie podkusiło zajrzeć i zobaczyć czemu wycieraczka nie chodzi.Po odchyleniu podsufitki zobaczyłem popalone kable.Gdy ruszyłem wiązkę poszedł tuman  dymu!I od tej pory znów nie działają światła kierunki i do tego nawet  nie zakręci.Bezpieczniki całe(dziwne)Nie dochodzi prąd do listwy  a amperomierz  stanął na -30...I teraz pytanie gdzie  szukać przyczyny?Czy  to amperomierz  umarł i nie podaję prądu na listwe??

    • Przez mateusz330
      Witam wszystkich forumowiczów jestem tutaj nowy wiec nie wiem czy w dobrym dziale mam mały problem jak podpiać wskaźnik temperatury od poloneza w ciapku bo wceśniejszy uległ awari czym on ma być sterowany jeden kabelek od czujnika ale co jeszce podpiać do tego pozdrawiam iz góry dziekuje
    • Przez piotrekkkk
      Gdzie jest kontrolka wskazująca świece żarowe w Ursus c-330??
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.