Skocz do zawartości
bandit1945

Ładowarka TIH 445 problem z łychą

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
bandit1945    5

Witam.

Mam ładowarke tih od niedawna i nie znam sie na niej dobrze jeszcze.
Silnik 3 cylindrowy

Mam problem z łycha gdyz nie ma w niej odpowiedniej mocy bo jak chce nabrac zbitego piachu to domyka sie do polowy a moze nawet i mniej i staje.... Nie na mocy wiecej.... W luznym piachu idzie to sprawniej i nie ma siły domknac tak tylko z 10 cm.....
Dodam ze łyche mam z czeskiego cyklopa unhz 750 na dwa siłowniki a w niej oryginalnie powinien byc jeden siłownik....
To moze byc problemem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris14    261

Zmierz  ciśnienie w układzie hydrauliki, może po prostu to już jest za dużo jak na taki ładowacz i tyle. Jakie szerokie są chwytaki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

bandit1945    5
(edytowany)

Oleju mam dosc na pewno... Chwytak oryginalnie jest jeszcze wiekszy w niej niz w unhz750 wiec na pewno nie jestvza duza.... Oleju mam wystarczajaco na pewno..... Aa moze byc to powodem ze uszczeniacze w silownikach przepuszczaja i olej zamiast sie tloczyc yo orzelatuje przez nie?

Dodam ze ładowacz ma 1800kg udzwigu wiec łyche powinien zaciskac. . moze jedna sekccja w rozdzielaczu siada...?
Aa jak by malo oleju bylo to ramienia by nie podniosl moze.... Jak łycha zacisnieta by byla

Edytowano przez bandit1945

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris14    261

Właśnie, to samo miałem pisać, teraz sobie uświadomiłem że jeżeli będzie przeciek wewnętrzny w siłowniku to też nie będzie miał 'siły' A z racji wieku chwytaka, takie coś mogło się stać. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bandit1945    5

Noo dodam ze łucha lezala nie uzywana z 2 lata...
Jutro zabiore sie za wymiane uszczelniaczy i wieczorem napisze o efektach...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bandit1945    5

Wymienilem uszczelniacze w silownikach w chwytaku ii co prawda byly dpekane i powyszczerbiane....

Troszke pomoglo na zaciskanie ale jeszcze nie jestem zadowolony....

Jakie macie pomysly co to moze byc???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez marcinek_164
      Cześć! 
      W firmie, której pracuję, posiadamy w.w ładowarkę. Nadszedł czas serwisu i wymiany oleju. Do mostów przyszedł taki sam olej jak do przekładni kątowej i do zwolnic (sae80w90), czy można go użyć bez problemów? Producent odnośnie mostów podał tylko, że ma być specjalny do hamulców mokrych. Jak to u was wygląda?
    • Przez lukasagro111
      Witam, jaka w temacie kupuję wózek 1800 kg  i mam problem bo nie wiem jaki wybrać do niego maszt. Podstawowy to 3,3 metra i przedstawiciel gada że jak mam budynki 4 m to w zupełności starczy ale mogą założyć nawet do 5,5 metra za kilka tysi więcej. Posiadaczy proszę o opinię i doradzenie mi czy brać wyższe podnoszenie jak mam wszystkie garaże na 4 m ? z góry dzięki.
    • Przez Atari
      Witam,
      Czy możliwe jest zalanie hydrauliki w ładowarce kubota r420 olejem Agrol?
      Wg instrukcji powinien tam iść 5w-30.
      Pytam ze względu, że chce współdzielić osprzęt z ciągnikiem zalannym właśnie Agrolem.
    • Przez zaxson
      Witam forumowiczów
      Jest tutaj jakiś na forum szpec od skrzyń powerschift (dwusprzeglowa) 
      Mianowicie mam jeden problem w ładowarce teleskopowej manitou , skrzynia po rozgrzaniu oleju(przejechanie jakiegoś dystansu ok 5 km) nie chce ciągnąć na biegach nieparzystych czyli 1,3,5 Na biegach parzystych(2.4.6) jest ok I na wszystkich wstecznych  też, obstawiać zużyte tarczki I przekładki sprzegieł? Czy może to coś innego , dodam że olej zmieniony w tamtym roku I filtr skrzyni *org manitou 
    • Przez Grzegorz80
      Witam mam problem z manitou 845 nagle zginął gaz sprawdzałem linke i potencjometr na końcu linki i pomysły mi się skończyły pompa cata  chyba ze jest coś pomiędzy ,proszę jak ktoś coś wie o pomoc
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.