Skocz do zawartości
Gość Profil usunięty

Tur 3 sekcyjny na C-360 słabo podnosi .

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
C-360
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Mam problem z turem ponieważ niechce mi podnosić samego siebie na wolnych obrotach pompe wymieniłem pół roku temu. Tur jest 3 sekcyjny. Prosze o pomoc ponieważ tur jest używany codziennie w gospodarstwie. :rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
halun20    1

przy jakim ciągniku masz tego tura??sprawdzałeś stan oleju w skrzyni??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

C-360. Olej był nowy zalany przy założeniu pompy stan cały czas taki sam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Podnosi ale strasznie wolno. Bo umie przechodzi przez dwa roździelacze czy tak powinno być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
halun20    1

hmmm... tego to Ci nie powiem bo ja mam w swoim zalozony od cyklopa ale tylko na 2 sekcje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Ale jak masz podłoczony roździelacz od ciągnika i później ten od cyklopa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
halun20    1

przewody sa podłoczone z tyłu a pozniej ida do rozdzielacza od cyklopa. jak chcem robic turem to ta mała wajche przesuwam do tylu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

no u mie jest tak samo jak myślisz czy to może być roździelacz? ten w ciągniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
halun20    1

moze jakies uszczelniacze sa rozwalone?? ja u siebie wszystkie wymienilem i ladnie podnosi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Może masz racje Jutro rozkręce i wszystko sprawdze. A wiesz jak sprawdzić roździelacz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Darekd3    0

sprawć zwory bezpieczeństwa może któryś się zaciął i przepuszcza cały czas olej :rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
halun20    1

masz może jakąś maszynę żeby do niego podłączyć??może jak by sie coś znalazło to podłacz.taka moja rada .

aha a wszystkie siłowniki wolno chodza?? te od łyzki tez??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Przy 400 obr/min nic się nieunosi,

przy 800 obr/min tak potroszku ale mało,

1200 obr/min już wmiare czym większe obroty tym lepiej unosi ale owiele udźwig ma miejszy. A innej maszyny niestety niemam.

 

@darekd3 a te zawory to są w roździelaczu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Darekd3    0

jażeli dobrze pamiętam to masz fo przy c-360 zawory masz dwa jeden przy pompie ja g zmieniam co roku na nowy a drugi jest w drugim rozdzielaczu na wierzchu lub w środku ja mam tak w jednym rozdzielaczu odkręcam korek a za nim jest zawór bezpieczeństwa lub śruba regulująca ilość przepływanego oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Acha dzięki.

 

A czy ma ktoś jakiś pomysł żeby ominąć roździelacz tem w ciągniku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
halun20    1

wiesz chyba sie nie da .chyba zebys załozyl pompe od trola na walek ale tez nie jestem pewnien czy to zda egzamin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Teoretycznie można ominąć rozdzielacz w ciągniku łącząc obydwa rozdzielacze szeregowo jeden z drugim. Czyli olej z pompy płynie do rozdzielacza w ciągniku, dalej łączysz go wężem z rozdzielaczem w ładowaczu czołowym (z jednej strony podłączasz wąż do powrotu rozdzielacza Ursusa a z drugiej do zasilania rozdzielacza w ładowaczu) następnie płynie przez rozdzielacz w ładowaczu a z niego powrotem do zbiornika oleju, (czyli tylnego mostu). To tak tyko teoretycznie, bo nie wiem jak wyglądałaby kwestia dopasowania złączek i wyprowadzenia węży z mostu ciągnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Już jest wszystko dobrze dzisiej zdiołem podnośnik wymieniłem rozdzielacz i jest OK. Dzięki za pomoc. :rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jan2130    17

Witam panowie ja tesz mam problem z turem wolno działa mi przechylanie łyzki nawt na wysokich obrotach a podnoszenie i z zamykanie krokodyla dzała super nawet na wolnych obnrotach tylko te przechylaniełyszki słabo co moze byc przyczyna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

A w jakim to ciągniku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

to sprawdź rozdzielacz umie pomogło. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gutomir    0

Najpierw sprawdź ciśnienie w hydraulice podczep do wyjścia zegar z końcówką tako jak w przyczepie.Jak będzie słabe to najprawdopodobniej coś z rozdzielaczem (tak jak wspominali wcześniej koledzy)PZDR

Edytowano przez Olik
Błędy ort. i literowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Albo możesz mieć nie uszczelnioną pompe i ciśnienie ci ucieka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×