Skocz do zawartości
News
Maroczek1

Łożysko w śrutowniku kamieniowym WUKO

Polecane posty

Maroczek1    12

Witam! Mam problem ze zdjęciem zużytego łożyska (to przy regulacji grubości śruty) w śrutowniku na kamienie WUKO (Załączam poglądowe zdjęcie śrutownika)

 

Zabezpieczenia zostały zdjęte. Może miał ktoś z was podobny problem? Jeśli tak proszę o szybką odpowiedź!!!

 

Pozdrawiam

post-116669-0-64592000-1423402058.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maroczek1    12

Zmień sprzęt na bijakowy,bo szkoda mi twojego zdrowia na ten złom...

 

Łatwo mówić "zmień sprzęt", a poza tym już uporałem się z problemem zmiany łożyska i ten śrutownik popracuje jeszcze parę lat. A jeśli miałbym zmieniać to wolałbym walcowy zgniatacz ziarna niż śrutownik. Pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Tomasz78    667

A ja mam taki bijakowy na zbyciu za 500 z silnikiem 11kw jak by co to piszcie na pw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez NEONATUS
      Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów,
      Mam nowe konto na agrofoto.pl i to mój pierwszy post. Założyłem wątek specjalnie dlatego, gdyż mam jedno ważne dla mnie pytanie.
      Posiadam dostęp do takiego produktu jak suszone młóto browarniane granulowane w Big-Bag w rozsądnej cenie, a jako że jestem hodowcą bydła mięsnego na niewielką skalę, chciałbym się dopytać bardziej zaawansowanych użytkowników których jest tutaj naprawdę sporo, o zastosowanie takiego produktu w dawce żywieniowej.
       
      Bardzo proszę wskazać mi, czy jest sens zakupu takiej paszy, ile kilogramów dla sztuki w wadze 500 kg na dobę, jakie to przyniesie korzyści i przede wszystkim jak to wypada na tle wysłodków buraczanych suchych granulowanych? Który produkt będzie dla mnie lepszy?
       
      Zdaję sobie sprawę że pytanie jest bardzo ogólne, a odpowiedź na nie wymaga podania większej liczby szczegółów, takich jak intensywność opasu, rasa zwierząt, ilość i jakość pasz objętościowych i treściwych, ale mimo to uprzejmie proszę o jakieś wskazówki co do sensowności wprowadzenia młóta i jak to wypada na tle wysłodków buraczanych.
       
      Odwiedzającym wątek życzę miłego dnia i zapraszam do udzielania się. Wszelkie opinie i komentarze mile widziane.
       
      Pozdrawiam.
    • Przez ursus330d
      Witam czy opłaca się wozić obornik na wiosnę  pod kukurydze,jęczmień wiosenny czy zboże pociągnie coś ??
    • Przez kubatedi
      Cześc wam !
      Mam pytanie czy dobrze na tym wyjdę
      Mam pole 1.12h posiane tam jest teraz żyto dankowskie diament i mam pytanie czy po tym życie można posiać pszenżyto ozime Meloman oczywiscie z centrali   Jest to pole klasy V  piaseczek O jarym zbożu  tu nie ma mowy   A żyto hybrydowe nie zbyt mnie interesuje I teraz chciałbym zrobić tak ściernisko po życie opryskać agrosarem na perz następnie przed orką siewną dać 2t/h agrosulca i do tego 1t/h wapna nordkalk  nastepnie przedsiewnie 300-400 kg polifoski 6 i posiać  to pszenżyto
      Za wszelkie oponie "kulturalne" bardzo dziękuję
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
    • Przez mustafakali
      witam chce sypnąć na zboża jare jakiś nawóz nie chciałbym żeby był tylko sam azot ale też coś innego jaki polecacie?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.