Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

to co teraz wyprawia opozycja tzn.POsrajduchy to tylko utwierdza mnie że dobrze zrobiłem oddając głos na pis.

może czasem i popełnią jakiś błąd ale to i tak jest nic w porównaniu do tych z po

pozdrawiam prezydenta RP Andrzeja Dude. siemka

Opublikowano (edytowane)

Co cie tak bulwersuje?

to że komoróch mówi publicznie że trzeba ''brać deske i lać pisowców po łbach''

dla mnie to jest akt łamania demokraci .zamiast bydło poczekać do następnych wyborów to on z dechą wyskakuje i kto ty dzieli społeczeństwo ,namawia ludzi do przemocy i agresji, brzydze się takimi ludzmi

hej widzieliście co się dzieje w pytaniach bez odpowiedzi to jakiś atak hakera

Edytowane przez grzen
Opublikowano

Przecież nie ma obowiazku czytania GW. Możesz być manipulowany przez  telewizje Terlikowskiego lub Rydzyka jesli chcesz

http://warszawa.eska.pl/newsy/nauczyciele-usypia-kopiec-z-kredy-przed-sejmem-w-gescie-protestu/310734

Widać w głowach im się przewraca do roboty a nie z naszych pieniędzy sie dorabiać

Powinni protestować przeciwko likwidacji małych wiejskich szkólł a nie molochów które nie służa edukacji tylko zarabianiu kasy

Opublikowano

to że komoróch mówi publicznie że trzeba ''brać deske i lać pisowców po łbach''

dla mnie to jest akt łamania demokraci .zamiast bydło poczekać do następnych wyborów to on z dechą wyskakuje i kto ty dzieli społeczeństwo ,namawia ludzi do przemocy i agresji, brzydze się takimi ludzmi

hej widzieliście co się dzieje w pytaniach bez odpowiedzi to jakiś atak hakera

To racja - słabe to było. Z drugiej strony PIS ma swoje za uszami -  "gorszy sort", "komunisci i złodzieje", tam gdzie stało ZOMO , "antypolskie siły" i wiele innych "kwietków". Dla mnie  PIS - PO - jedno zło. To jest jednakowa swołocz i tak jak ktoś kiedyś madrze powiedział Nie ma PISu bez PO i PO bez PISu. Gdyby nie było PO to co PIS miałby do powiedzenia?

http://warszawa.eska.pl/newsy/nauczyciele-usypia-kopiec-z-kredy-przed-sejmem-w-gescie-protestu/310734

Widać w głowach im się przewraca do roboty a nie z naszych pieniędzy sie dorabiać

Powinni protestować przeciwko likwidacji małych wiejskich szkólł a nie molochów które nie służa edukacji tylko zarabianiu kasy

Zawsze powinno sie próbowac budowac na tym co już jest a nie rozpie....ić i od nowa.  Jakie to ma znaczenie czy bedzie podstawówka 8 lat czy 4+4 lata czy 6+2 lata? Jak chca zmienić program to niech gimnazjum realizuje program który byłby w 7 i 8 klasie podstawówki i pierwszej klasie liceum i załatwione. 

Na tej reformie pewnie zarobi jakis kolega PIS co bez przetargu bedzie drukował nowe podręczniki w których Lech Kaczyński będzie człowiekiem który uchronił europę przed inwazja Rosji, został zamordowany w Smoleńsku itd. 

Jaki ojciec taki syn. Komunizmu ciag dalszy http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/morawiecki-dla-osob-ktore-zarabiaja-wiecej-nie-powinno-byc-kwoty-wolnej-od-podatku/m14rkn 

Opublikowano

Ciekawe czy to uwzględnili?

W przyjętym we wrześniu 2015 przez Sejm VII kadencji sprawozdaniu podkomisji nadzwyczajnej do spraw realizacji ustaw o spółdzielczych kasach oszczędnościowo-kredytowych zarzuciła ona Grzegorzowi Biereckiemu wykorzystywanie kas do prywatnego bogacenia się oraz konflikt interesów. Miał on polegać m.in. na łączeniu funkcji prezesa Kasy Krajowej i prezesa zarządu Fundacji na rzecz Polskich Związków Kredytowych, któremu Kasa Krajowa i nadzorowane przez nią SKOK-i zlecały płatne usługi, byciu współwłaścicielem spółki, która wynajmowała lokale podległym Kasie Krajowej SKOK-om oraz udział we władzach kilkunastu spółek zarabiających na usługach dla kas nadzorowanych przez Kasę Krajową, której Grzegorz Bierecki był prezesem, i która nakazem lub zaleceniami miała nakłaniać je do korzystania z usług tych spółek. Majątek fundacji po jej likwidacji przekazano prywatnemu podmiotowi, której głównymi udziałowcami byli bracia Grzegorz i Jarosław Biereccy. Grzegorz Bierecki objął także stanowisko prezesa spółki SKOK Holding S.à.r.l. założonej w 2007 w Luksemburgu, która przejmowała większość zysków należnych Kasie Krajowej. Wnioski podkomisji kwestionowali posłowie Prawa i Sprawiedliwości oraz Kasa Krajowa, zarzucając m.in. „jednostronny przebieg prac.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Grzegorz_Bierecki

Gość marekfarmer
Opublikowano
hubertuss----   skoro  Po-PSL  Biereckiemu  nie postawiło  żadnych zarzutów  to znaczy  że   robił  to  legalnie   więc  jak to  co napisałeś  ma się  do   308 mld złotych nielegalnie  wytransferowanych ?????

A to  że  Bierecki  mógł  robić  takie  rzeczy  to  wskazuje na  nieudolność  poprzedniej  władzy  że  pozwalały  na takie  działania

Opublikowano (edytowane)

tak poprzednie rządy PIS (w 2007 roku) w imię obrony SKOKÓW nie pozwoliło na nadzór KNF co jest także matką afery Amber Gold  i innych piramid 

idąc twoim tokiem myślenia to dlaczego piszesz że nielegalnie wytransferowanych ? dostał ktoś zarzuty ? nie ..czyli było to legalne :D

zobacz ile kasy odpłynęło w rok z giełdy i jakie straty poniósł skarb państwa z tego tytułu  ?

o ile spadły na wartości spółki skarbu państwa ?

o ile spadły inwestycje ?

będzie grubo ponad 300 miliardów strat  w rok i to całkiem legalnie ;)   

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

Co sie rozumie przez nielegalne wytransferowanie? Co dokładnie jest w tym nielegalnego ? Samo hasło jest długo uzywane i ma wydzwięk pejoratywny ale nie przypominam sobie by ktoś jasno wyjasnił co jest w tym nielegalnego. Może myla nielegalne z niekorzystnym?

hubertuss----   skoro  Po-PSL  Biereckiemu  nie postawiło  żadnych zarzutów  to znaczy  że   robił  to  legalnie   więc  jak to  co napisałeś  ma się  do   308 mld złotych nielegalnie  wytransferowanych ?????

A to  że  Bierecki  mógł  robić  takie  rzeczy  to  wskazuje na  nieudolność  poprzedniej  władzy  że  pozwalały  na takie  działania

Jak HGW nikt nie postawi zarzutów to znaczy ze wszystko robiła legalnie ;) 

Na reszte odpowiem po twojemu:

Co ty Bredzisz ??? Jak sie mieli wziąć za niego jak raport podkomisji był na miesiąc przed wyborami :lol: . Napewno zrobiliby porzadek ale teraz jego przekrety broni PIS. :P ;[ :blink:

Gość marekfarmer
Opublikowano

Tylko  jakoś  przez 8 lat   nic  nie zrobili   dopiero  przed  wyborami  dla  publiki w celu  zaszkodzenia  PiS  ale  jak widać  na Senatora  go  ludzie  wybrali  więc :lol: .

Jarosława Kaczyńskiego  i  Zbigniewa  Ziobro  przez  8 lat  też  przed  trybunał  nie  mogli doprowadzić

:P :P :P

:lol: :lol:

:P

Opublikowano (edytowane)

Historia postawiła w tym czasie i tym miejscu prostego człowieka. Przypadek zrządził że komuniści wzięli go na cel. Facet po prostu zrobił to co musiał. zrobił ile mógł i jak umiał. Niech opowiada, przeszkadza to komuś? 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Niedługo przesuna reszte kasy z OFE do ZUS a jako powód podadza kompleksowa reforme systemu emerytalnego. Gawiedź nawet nie kwiknie bo juz dostała "marchewke" w postaci obnizenia wieku emerytalnego. 

Co do slepego pedu do spełniania obietnic bez liczenia sie z kosztami - wiele razy pisałem ze najgorsi sa głupi i pracowici i ta maksyma nic nie traci na aktualnosci od wielu wieków. ;)

Nie żeby mnie to cieszyło ale zapowiada sie że miałem rację. Nie trzeba było nawet  długo czekać  http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/pieniadze-z-ofe-zus-frd-przeniesienie-srodkow,235,0,2203115.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v