Skocz do zawartości
kamillo96

Blokada prędkości do 30 km/h massey ferguson dynashift

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Massey
kamillo96    3

Tak jak w temacie jak zdjąć blokade prędkości w mf 8110 dynashift ponieważ gdy przekroczę 30 km/h spada płbieg niżej . Są jekieś obejścia aby zrobić to samemu ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    134

Po to by jechać szybciej.

Na forum czytałem że wystarczy rozłączyć kostkę od czujnika prędkości tylko że wtedy prędkościomierz nie działa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

waldac    11

System ten poza tym dba w innych sytuacjach  abys nie przeciązył silnika przy spadku obrotów ponad 12%, oraz przy temperaturach poniżej 0 stopni.

Wazniejsze jest szybka jazda czy eksploatacja bez remontów ciagnika.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamillo96    3

tak z francji

ptaszyna nie wolno odłączać prędkościomierza bo wtedy zepsujesz sobie napęd przedni ponieważ komp będzie myślał że ciągnik stoi a jak stoji to jest załączony napęd. To da się jakoś to zmienić aby jechał 40 km/h ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    134

Z serią 8xxx nie miałem do czynienia sugerowałem się 6xxx a tam można wyłączyć napęd jak ciągnik stoi, przekazałem to co wyczytałem na forum poza tym zawsze czujnik prędkości może się zepsuć i co wtedy? ciągnik ma być niesprawny.

W mniejszych seriach i w starszych też jak masz włączony napęd to po przekroczeniu prędkości 15km/h napęd jest automatycznie rozłączany (może o to Ci chodzi), wtedy to nie będzie działać i trzeba pamiętać aby napęd rozłączyć ręcznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamillo96    3

w takim wypadku jak sie zepsuje czujnk prędkości należy jak najszybciej kupić nowy ponieważ grozi to do szybkiego zużycia opon, oberwanu tulej łączących wałek napędu oraz oberwanu frezów w tarczkach załaczających przedni napęd ,a rozlaczyć przedni napęd ręcznie chyba się nie da gdy jest zepsuty czujnik prędkości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamillo96    3

Stosował ktoś jakieś przekaźniki aby leciał te 40, gdzieś było napisane jak co wpiąć ale ktoś usunął iniekcji ma powiedzcie jak macie to zrobione.Muszę coś zrobić bo w transporcie to trochę zchodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrewk    74

Mój leci 40km/h i sprawdzałem to po zdjęciu licznika w kablach nic nie widać aby było coś majstrowane. Prędkościomierz działa.


"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" -_-

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamillo96    3

Widziałem takie coś wpięty przekaźnik tylko nwm czy w jakie dokładnie kable i czy nic się nie będzie dziać z tym nieporzadanego

post-143856-0-67797400-1461907797_thumb.jpg

post-143856-0-29588000-1461907945_thumb.jpg

post-143856-0-48451000-1461908005_thumb.jpg

post-143856-0-42331600-1461908064_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
makel9    4

może i przesadzam ale wyobraź sobie, że po odłączeniu czujnika predkosci  jedziesz 35 km/h i przypadkowo wrzucając luz pociągłeś dzwignie do siebie.

co wtedy robisz bierzesz grabie i zbierasz resztki skrzyni które właśnie wypadły przez dziurę w obudowie.   taki przykład tylko  :D

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrewk    74

może i przesadzam ale wyobraź sobie, że po odłączeniu czujnika predkosci  jedziesz 35 km/h i przypadkowo wrzucając luz pociągłeś dzwignie do siebie.

co wtedy robisz bierzesz grabie i zbierasz resztki skrzyni które właśnie wypadły przez dziurę w obudowie.   taki przykład tylko  :D

Odłączenie czujnika nic nie pomoże... brak wskazań prędkości ( od serii 61XX ) no i najważniejsze mając kompa nie ominiesz włączonego napędu non stop, a nie oto chodzi ( no chyba, że ominiesz i podłączysz napęd na krótko bez kompa ale znowu tracisz możliwość hamowania przodem powyżej chyba 5/6km ). W instrukcji pisze, że po przekroczeniu 30km/h na D, sterownik automatycznie przerzuci na C. U mnie nie mam pojęcia co mam pogmerane ale leci 40km/h ( no 39,4km/h :D ). Wszystkie funkcje sterowane przez kompa działają poprawnie. Wiązka bez żadnej ingerencji.


"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" -_-

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
makel9    4

Odłączenie czujnika nic nie pomoże... 

 

odłączenie czujnika pomoże i sterownik nie bedzie zrzucał z d na c ale jest to niebespieczne tak jak pisaem wcześniej 

 

 

brak wskazań prędkości ( od serii 61XX ) no i najważniejsze mając kompa nie ominiesz włączonego napędu non stop, a nie oto chodzi ( no chyba, że ominiesz i podłączysz napęd na krótko bez kompa ale znowu tracisz możliwość hamowania przodem powyżej chyba 5/6km )

tu sie zgadzam 

 

 

 W instrukcji pisze, że po przekroczeniu 30km/h na D, sterownik automatycznie przerzuci na C

oczywiście tak jak piszesz ale tylko w wersji 30km/h w wersji 40 km/h już nie zrzuca półbiegu

 

 

U mnie nie mam pojęcia co mam pogmerane ale leci 40km/h ( no 39,4km/h biggrin.png ). Wszystkie funkcje sterowane przez kompa działają poprawnie. Wiązka bez żadnej ingerencji.

dlatego że masz wersje 40 km/h  . 

 

pokazywałem już jak to zrobić jest to całkiem bezpieczne 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ppiotr    28

A który dokładnie przewód  rozłączyć w 3085 ?

 

Robiłem to już dawno ale chyba fioletowy, kiedyś na forum wklejałem zdjęcia. trzeba poszukac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Patryk212
      Witam,
      Mam taki problem z fergusonem, gdy się rozgrzeje nie działa wspomaganie, hamulce, podnośnik skaczę, włącz i wyłącz się półbieg. Dodam, że pompa została wymieniona, orbitrol, filtr, olej. I nadal nic. Co to może być?
    • Przez RedPower
      Witam,
      zabrałem się za naprawę skrzyni biegów w mf 3065 ( 32x32) w celu wymiany zużytych synchronizatorów. Rozpołowiłem już traktor i zdjąłem dekiel w komorze w której znajduje się sprzęgło. Co dalej aby dobrać się dalej do skrzyni. Zielony element się cały rusza lecz nie chce wyjść.


    • Przez rademenes
      Czy wie ktoś może jak rozkręcić pompę wtryskową LUCAS. Chodzi o tę część z której wychodzą rurki do wtryskiwaczy. Chce to zrobić ponieważ ciągnik nie chce wejść na duże obroty. Wiem że ma ta pompa małe sitka które się napewno zabrudziły.
    • Przez tom446
      Witam mam problem a mianowicie po wciśnięciu sprzęgła nie zapala się kontrolka od ciśnienia oleju w skrzyni zaświeci się tylko przedni napęd i wszystkie kontrolki od dynashifta  po chwili gaśnie i zaświeci się zająć i polbieg D i strzałki od kierunku jazdy .Co może być przyczyną tego ?Wydaje mi się że jest sprzęgło zapowietrzone czy to morze być przyczyną? 
    • Przez celeron59
      witam mam problem w wyciekiem oleju co moze byc przyczyna i jak zabrac sie do ewentualnej naprawy

×