Ferdek07

Identyfikacja i Rejestracja Zwierząt

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

Witam mam takie pytanie. Wyrobiłem duplikat paszportu bydła z powodu utraty. Byk nie był "od pierwszego właściciela" i czy z tyłu paszportu gdzie wpisuje się kolejnych posiadaczy zwierzęcia, musze wpisać wszystkich posiadaczy, czy wystarczy tylko moje gospodarstwo. 

Witam jak zarejestrować w IRZ urodzenie blizniąt bydła,czy w rubryce liczba potomstwa przy porodzie mnogim trzeba coś wpisać?

Wiadomość z agroFakt.pl

WitekRolnik    2284

@marcin1971992 No w tej rubryce właśnie przy porodzie mnogim wprowadzasz ile cieląt się urodziło, chyba to jest proste i logiczne.

michalll2532    48

WIitam. Podczas rejestracji byczka za pomocą irzplus w marcu błędnie wpisałem numer kolczyka z  jaloszki która rejestrowałem tydzień wcześniej.przez ten czas do wczoraj nie wchodziłem do aplikacji. Wczoraj zauważyłem brak jednej sztuki mianowicie tego byczka. W aplikacji w zakładce zdarzenia zauważyłem błędy i moja pomylke podczas rejestracji. Przez aplikację nie da się tego sprostować. Probujac na nowo rejestracji z odpowiednim nr kolczyka wyskakuje błąd terminu 7 dni i najważniejsze że na krowę która chce zarejestrować byczka zarejstrowany jest byczek ale z numerem jaloszki. Czyli dwa cielęta różnej płci i rasy a o tym samym nr kolczyka figuruja na 2 różnych krowach. Czy w agencji bez problemu poprawia ten błąd? Miał ktoś taki przypadek? 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez dziku
      Jakie są ceny bydła w waszych rejonach?

Dyskusja o najbardziej aktualnych cenach bydła przeniesiona tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72443-ceny-bydla-rzeznego-2014//page__view__getlastpost

Wątek o cenach w 2013 i dyskusja z tym związana dostępna tu: http://www.agrofoto....-rzeznego-2013/

Witam. Mam do sprzedania 3 byki i juz po nie przyjechali i oferowali mi 4,60zł za kg. ale mówili zebym sie wstrzymał jeszcze tydzien bo prawdopodobnie troche cena podskoczy. To nie szprzedałem ich i czekam. A u Was jaka jest cena ??. I piszcie o jakim regionie piszecie. Pozdrawiam.
    • Przez Zyzio
      Witam- potrzebuje dane techniczne MF 2645 potrzebne do rejestracji a przedewszystkim -1- maksymalna masa całkowita, 2- dopuszczalna masa całkowita, 3- dopuszczalna masa całkowita ciągniętej przyczepy ( bez hamulca ), 4 - dopuszczalna masa całkowita ciągniętej przyczepy ( z hamulcem ), 5- dopuszczalny nacisk osi przedniej, 6- dopuszczalny nacisk osi tylnej, reszte danych znam- pozdrawiam
    • Gość Luke16
      Przez Gość Luke16
      Da rade zarejestrować ciągnik teraz który był wyrejestrowany w 1989 roku??? Mam dowód rejestracyjny....
    • Przez smykla
      Mam problem z zarejstrowaniem ciągnika mf 3070 został sprowadzony z holandi i tam nie ma tablic i potrzebuje pomocy potrzebuje dane techniczne ciągnika aby go zatablicować. potrzebne mi jest masa własna, wysokość, szerokość,rozstaw osi skrajnych, umiejscowienie silnika, dop. masa całkowita,dop.ładowność. PROSZE O SZYBKIE UDZIELANIE ODPOWIEDZI...
    • Przez dex
      po czym opasy najszybciej przybierają na wadze?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj