-
Podobna zawartość
-
Przez koval103
Witam!!!
Jako że nie mogłem znaleźć potrzebnych mi informacji o cenach zbóż, postanowiłem zwrócić się o zapytanie na tym forum. Otóż szukam w jakich cenach mogła by chodzić mieszanka zbożowa : ( owies i jęczmień sześciorzędowy). Województwo Łódzkie .
Pozdrawiam !!!
-
Przez kubek123
Cześć,jestem tu nowy i mam nietypowe pytanie co zasiać w 2016r. żeby jak najwięcej zarobić.Mam hodowlę krów mlecznych ziemia do wyboru to klasa 4,5,6 około 60 ha weźmy pod uwagę też że jest coraz większa susza mieszkamy na woj.mazowieckim
-
Przez Rolnikt25
Witam ma problem w owsie pojawiło się dużo gorczycy polnej którym chwastoxem to prysną turbo, extra, trio owies ma 3liście to chyba jeszcze zawcześnie na oprysk a czy moge do chwastoxu dodać odżywke typu plonvit z, insol, ekolist nigdy tego nie robiłem więc pytam.
-
Przez zetorek7211
Witam od wielu lat uprawiam owies zazwyczaj sieje po zycie lub kukurydzy zawsze sie udaje raz lepiej raz gorzej plonuje ale w tym roku na jednym z pol mam takie dziwne zjawisko ze sa plamy jasnozielone przechodzace w zolte. Klasa ziemi IV stanowisko po zycie sprzatnieta sloma pod korzen 350 kg Lubofoski 250 kg Salmagu nasiona nie zaprawiane. Po zniwach bylo wapnowane. Obok na kawalku ktory wydzierzawilem byl to odlog zaorany w listopadzie tez posialem owies i jest taki ladny ze ten na moim polu wyglada marnie troche. Czym mu pomoc ? Druga dawke nawozu dac dolistnie czy sypnac na owies po ugorze juz pryskalem a tego nie chce narazie bo moze cos mu dodam dolistnie tylo co polecacie ? Co tym zrobic ?
-
Przez Agro_Durdy
Na owsie dokładnie to na liściu flagowym pojawiły się białe plamy owies był pryskany dwa dni temu mocznikiem, siarczanem magnezu siedmiowodnym,oraz plonvitem z góry mówię że dawkowałem tak jak na opakowaniach było nic "na oko"
Prosił bym o rady czy pryskać jakimś fungicydem co robić ?
-