Skocz do zawartości
DANDYS

Instalacja elektryczna poprawki C330

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
C330
DANDYS    16

Witam ,

 

1. podłączeniem kierunkowskazów ,miałby ktoś instrukcje lub wytumaczyć  albo najlepiej rozrysować jak podłączyc (  pstryczek , kontrolke , przerywac,lampy)

 

2 .Gdzie powinny  isc kable od rozrusznika ,jeden podłańczyłem pod stacyjke pod numer 30 , a resztę ?

 

3.Kabel od świec podłączyć pod odpalanie pod numer 17? I kontrolka też powinna być od świec ?

 

Dzieki z góry :)

 

Edytowano przez DANDYS

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kontrolka od świec musi być. Podłączasz nową instalacje czy starą naprawiasz? W necie poszukaj schemat do instalacji elektrycznej coś na pewno będzie. :)

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DANDYS    16

praktycznie nowa tylko czasu nie było na podłaczenie,

 

jak chce podłączyć swiatła drogowe to trzeba na bezpieczniki-->stacyjka gniazdo 56 , i musi działać prawda ?

a kontrolke od drogowych to pod stacyjke czy bezpiecznik ?

Edytowano przez DANDYS

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mds212    150

A ją zadam takie pytanko. czy jesli w ciapku opłaca się założyć przekazniki do świateł przednich do których pociagne prąd prosto z rozrusznika? czy będą swiatla lepiej swiecic, czy nie warto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

nie działa link ..

I nadal masz problem co? Bo samodzielnie nie dajesz rady wpisać w google "schemat instalacji c 330"? Skoro to Cię przerasta to z podłączeniem też sobie nie poradzisz, nawet mając schemat...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DANDYS    16

wszystko zrobione tylko mam problem z czarnym kablem od swiateł drogowych. Gdy podłącze go pod bezpieczniki to sa normalnie drogowe ale jak przełącze na mijania to pali sie i mijania i drogowe , kable przekładałem w stacyjce ale nic nie pomagało . ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DANDYS    16

narazie wszystko świeci , tylko mam  jedno pytanie bo w skrzynce bezpieczników mam swiatła podłączone pod 4,5,6 a powinno byc 1,2,3 ,i jak podłacze jak RYS 1 to wogóle nie swieci a jak podłacze tak jak RYS 2 to wszystkie swiatła są . Czy tak może być ?

 

3de230b7d86e.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Roki212    83

Jak podłączysz jak na RYS 2 to wtedy nie masz zabezpieczenia bo prąd nie popłynie przez bezpiecznik, zobacz jak połączone są styki w skrzynce tam gdzie masz po jednym pinie jest wejście natomiast gdzie po 2 masz wyjścia

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DANDYS    16

własnie jak podłaczałem ja na RYS 1 to wogole nie świeciło i sie paliło moze własnie przez to ze odwrotnie kable podłaczyłem .Ale powinno świecić bo stacyjka daje prad na bezpieczniki ?

Sory za takie wypytywanie ale chce instalcje zrobic zeby byc przygotowany na nowy sezon i niedługo trzeba jechac po nawóz a swiateł nie ma  :) I prosze o wyrozumiałość.

Edytowano przez DANDYS

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Roki212    83

Ale jak mam to rozumieć  że podłączone z rys 1 nie świeciło się, a się paliło co bezpieczniki paliło ??

Jakoś widzę że możesz tam sobie problemów z tym narobić... Jak znalazłeś już schemat to zaczynając od stacyjki nie powinieneś mieć problemów z podłączeniem bo właśnie wszystko co dochodzi do skrzynki wychodzi ze stacyjki  :)

Edytowano przez Roki212

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DANDYS    16

mam jeszcze jeden problem z odpalaniem :)  przy próbie odpalenia na starter to wogole nie reaguje , kontrolka przygasa . Jak wsadze klucz miedzy sruby w rozruszniku pali normalnie . Jak może być przyczyna ze nie pali ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DANDYS    16
Napisano (edytowany)

wymienione na nowe :) dodam że jak chce odpalić to z kabel sie pali (rozrusznik - stacyjka ) ,założony kabel zwykły , co możliwe że przez kabel to ?

Edytowano przez DANDYS

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marian3p    16
Napisano (edytowany)

Możliwe że przewód od stacyjki do włącznika elektromagnetycznego ma przetarcie do masy, albo sam włącznik elektromagnetyczny jest uszkodzony i pobiera duży prąd. Dlatego też kontrolka przygasa. Sprawdź instalacje i sam elektromagnes czy jest tam wszystko dobrze podłączone.

Edytowano przez marian3p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gracz10    6

panowei lepiej kupic instalacje za 80--100 zl czy lepiej kupic na metry i zrobic samemu ?( wiecej wyjdzie mnie samemu ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamil927    169

Jak chcesz żeby była na długie lata a przede wszystkim jak dużo używasz świateł to kup kabli i rób samemu a jak świateł używasz jak ja - raz na pół roku to i ta kupna starczy tylko żeby była z Lublina a nie jakaś chińska bo ta to po miesiącu może się spieprzyć. A koszta do jakości nie powinny się równać - jak chcesz porządnie to zapłać a jak chcesz tylko dobrze to kup gotową

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nightmare    81

ciągnik nie odpala ze stacyjki, na krutko przy rozruszniku tez nie, nie zapalaja się kontrolnki smarowania i ladowania, przy odpalaniu i gaszeniu, co robic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Roki212    83

Sprawdzić czy masz napięcie na akumulatorach znaczy na tym przewodzie idącym od akumulatora do elektromagnesu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nightmare    81

jak to sprawdzić? mam wrazenie ze brak ladowania akumulatorow lub akumulatory to wymiany, zimny i cieply to samo, troszkę z rozrusznika zaczyna krecic, ale bardzo słabiutko, tak jak by cos nie laczylo, albo brakowało mocy z akumulatorow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×