Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A który pośrednik w kuj-pom Ci tak powiedział? Ja myślę, że to jest zagrywka na wyciągnięcie tanio świń od rolników, bo teraz w panice przed jeszcze niższymi stawkami chłopi świnie wywiozą z chlewni a zakłady narobią tanich zakupów. Także trzeba przeczekać kto musi to niech odstawia ale u kogo świnie mogą jeszcze poczekać i nabrać wagi to nie powinien robić  nerwowych ruchów. Swoją drogą ciekawa sprawa, że w przeciągu tygodnia cena spadła miejscami aż o 50-60 gr na kilogramie.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

panowie czy u was tez posrednik placi 40gr wiecej niz ubojnia??

Opublikowano

A do kogo odajesz

kwiatkiewicz kobylin

A który pośrednik w kuj-pom Ci tak powiedział? Ja myślę, że to jest zagrywka na wyciągnięcie tanio świń od rolników, bo teraz w panice przed jeszcze niższymi stawkami chłopi świnie wywiozą z chlewni a zakłady narobią tanich zakupów. Także trzeba przeczekać kto musi to niech odstawia ale u kogo świnie mogą jeszcze poczekać i nabrać wagi to nie powinien robić  nerwowych ruchów. Swoją drogą ciekawa sprawa, że w przeciągu tygodnia cena spadła miejscami aż o 50-60 gr na kilogramie.

masz calkowicie racje kto nie musi niech trzyma bo zaklady tylko na to czekaja /panika /

Opublikowano

Ale nikt nic nie zrobi bo z jednej strony to jest świńska mafia która ma takie lobby jak nikt w ministerstwie a z drugiej strony rząd boi się zachodu bo jak coś zrobią nie po myśli zachodu to oni ich w 2 dni zlikwidują, moim zdaniem to wszystko by się skończyło jakby zwykli ludzie dowiedzieli się co tak naprawdę jest w ich kiełbasie z supermarketu i niech się dowiedzą że lepsze mięso jest używane do produkcji whiskasa niż do ich kiełbasy a u nasz cena w okolicy od 3,8 do 4,6 (grupa w okolicy tak sprzedawała) 

Opublikowano

Popieram poprzednika, trzeba uświadomić naród ale w pewnym miejscu jak napisałem że dodają różne cuda zakłady do wyrobów to osoba zrzuciła całą winę na rolników że źle chowają w związku z tym kazałem kupić sobie tucznika i zrobić wyroby własne i dopiero się wypowiadać.

Opublikowano

Jak wyobrażasz sobie uswiadomienie narodu skoro w elitach są skorumpowani ludzie i zachód jest ich chlebodawcą.Jak np.taki Sawicki  jedzie do niemiec pytać sie co zrobić z ludźmi z kopalni, czy wystrzelać ich czy zostawić im te kopalnie i niech dogorywają.Z rolnikami którzy strajkują też miał kłopot i musiał radzić sie merkel co tu zrobić by ich uspokoić?, to ustalili by podyższyć cene na dwa tygodnie a chłopy wykupia wszystkie nadwyżki prosiąt z ze starej uni i zajmą sie robotą a nie strajkiem a na tym skorzystają wszyscy oprócz chłopa bo będzie musiał dołożyć to tucznika.Lokalny skup 4 zł z vat ale skupujący straszy że idą wielkie obniżki.Śmieszne to co wyprawiają z chłopami.

Opublikowano

Dokładnie cena podskoczyła na kilka tygodni to zaraz warchlaki z zachodu na potęgę ludzie  kupowali . Podniesli cene tylko po to by gdzieś warchlaka sprzedać a polska banda głupków robi dokładnie to co zachód chce ;) Niech to wreszcie dotrze co do niektórych 

Opublikowano

Jak myślicie ile mogę zawołać za maciorę(ok.180-200kg) po 1 wyproszeniu(świnia nie ma jeszcze roku nawet)

od rodziny???

Bo chce ją zabić z kimś z rodziny na pół.

Z góry dzięki za komentarze.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

u mnie do 135 kg ida w 1 klasie

Opublikowano

Jak wyobrażasz sobie uświadomienie narodu skoro w elitach są skorumpowani ludzie i zachód jest ich chlebodawcą.

Może napisze troszkę inaczej duża część społeczeństwa wie co jest w wyrobach (dotyczy to nie tylko wyrobów z mięsa ale i każdych innych) ale jak często słyszymy wypowiedzi tego typu że świniaka/krowy, kury czy warzyw nie opłaci się chować/uprawiać dla siebie bo w sklepie kupi się taniej (rozsądnie myśląc jeżeli coś wyprodukuje sam a w sklepie jest tańsze to coś musi być nie tak).

Jedno jest pewne że ludzie najbardziej oszczędzają na jedzeniu bo tego nie widać, a na wczasy, samochód itp rzeczy musi być bo znajomi patrzą.

Z tego co wiem to ZM Animex względem zeszłego tygodnia +,015 zł.

Opublikowano

Teraz to nie wiem zadzwon na zakład ale netter to terminy płatności ma nawet do 90 dni a na fakturze masz 14.Wiem bo znajomy sprzedawał i dłuuuuugo czekał na kase

Opublikowano (edytowane)

Netter płaci nawet do pół roku, ale jeżeli chcą to potrafią wypłacić w ciągu miesiąca pod naciskiem Cargilla :D

No chyba, że jest ktoś na ryczałcie to wtedy około trzech tygodni.

Edytowane przez marcus1998
Opublikowano

Kiedyś handlowałem z takim zakładem który przeciądał terminy płatności, potem to płacił wtedy jak sprzedawałem następne a za ostatnią partię dostałem zapłatę po 7 latach od syndyka także teraz 14 dni a jak nie ma to wezwanie do zapłaty albo sprawa w sądzie,na szczęście tego drugiego już nigdy nie trzeba było robić .

Czasem na kasę można się nie doczekać a znam takich .

Opublikowano

Może napisze troszkę inaczej duża część społeczeństwa wie co jest w wyrobach (dotyczy to nie tylko wyrobów z mięsa ale i każdych innych) ale jak często słyszymy wypowiedzi tego typu że świniaka/krowy, kury czy warzyw nie opłaci się chować/uprawiać dla siebie bo w sklepie kupi się taniej (rozsądnie myśląc jeżeli coś wyprodukuje sam a w sklepie jest tańsze to coś musi być nie tak).

Jedno jest pewne że ludzie najbardziej oszczędzają na jedzeniu bo tego nie widać, a na wczasy, samochód itp rzeczy musi być bo znajomi patrzą.

Z tego co wiem to ZM Animex względem zeszłego tygodnia +,015 zł.

chyba raczej -15? to jaką cene tereaz CI oferuja a jaką oferowali w zeszłym tygodniu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v