Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

bystra gdzie sprzedawalas ? Ktos spredawal dla BEFF Marek ? Musze szukac

swierzego odbiorcy bo starzy wala w ch ....Jeden jedzie drugi tydzien a drugiemu jak dzis  powiedzialem ze pojedziemy na wage i zwazymy samochod to sie pogniewal za to ze nie ufam jego wadze  Ciekawe na ile kg stuka ?

Edytowane przez marijusz
Opublikowano

Dziś sprzedany byk MM waga 810 brutto po 8 zł + Vat sprzedany do 

Kulwicki Daniel Firma Handlowo-Usługowa

Witam, mógłbyś napisać coś więcej o tej firmie?  widzę, że jesteś z moich okolic, długo z nimi handlujesz ? z jakiej miejscowości jest ten pan? Widziałem ich kiedyś przejazdem w moich stronach ale nie miałem okazji  porozmawiać o tej firmie z kimś kto z nimi już  miał styczność. Jak z płatnościami i wagą ? Dziękuję za odpowiedz.

Opublikowano

Jak masz co tydzień samochód ,to ci płaci ale jak wiekszość ma kilkanaście na rok to już gorzej z nimi się nie liczy

samochód biorą co tydzień tam gdzie wóze na spęd. A sam sprzedaje około 20szt rocznie bo mam głównie krowy mleczne. Ostatnio zalegali mi 3 tygodnie w maju 2013 i od tej pory jest terminowo.
Opublikowano

Witam, mógłbyś napisać coś więcej o tej firmie?  widzę, że jesteś z moich okolic, długo z nimi handlujesz ? z jakiej miejscowości jest ten pan? Widziałem ich kiedyś przejazdem w moich stronach ale nie miałem okazji  porozmawiać o tej firmie z kimś kto z nimi już  miał styczność. Jak z płatnościami i wagą ? Dziękuję za odpowiedz.

Witam ja mu już odstawiam bydło 4 lata .Płatność szybka a na wadzie nie oszukują .

Opublikowano (edytowane)

szukaj kupca który da 8zł netto i nie baw się w wbc.

A kto tak dobrze płaci za byki ? Podziel się informacją.

Edytowane przez krzychunt
Opublikowano

bystra gdzie sprzedawalas ? Ktos spredawal dla BEFF Marek ? Musze szukac

swierzego odbiorcy bo starzy wala w ch ....Jeden jedzie drugi tydzien a drugiemu jak dzis  powiedzialem ze pojedziemy na wage i zwazymy samochod to sie pogniewal za to ze nie ufam jego wadze  Ciekawe na ile kg stuka ?

Sprzedałam do tego Andrzeja M co tak dobrze płaci :)

Opublikowano

No właśnie u nas w wlkp nie sa skłonni dać 8 zł netto, zobacze co mi powie Biernacki po niedzieli bo chciał przyjechać obejrzeć 

.Ja sprzedawałem w poniedziałek do Abp po 13.20 netto za R. Na żywą wage inni kupcy dawali max 7.50 netto .

Opublikowano

Sprzedałam do tego Andrzeja M co tak dobrze płaci :)

A te LM były czysto rasowe? W jakiej budowie?

2 tygodnie temu Andrzej, zapłacił mi za byki LM "prawie czysta rasa" 8,5 zł waga 670kg. Druga sztuka nie chciała się dać zważyć to poszła na WBC. był mniejszy i młodszy od pierwszego i na oko jakieś 630kg. Waga tuszy 366kg i więcej pieniążków niż za pierwszego. Na żywo około 9 zł. Wszystko brutto.

Opublikowano

Koledzy mam takie pytanie handlował ktoś z Nowpol Żelisławice? 

o ciekawe pytanie. Sam jestem ciekaw jak to u nich wygląda

Ja póki co Józan Koziegłowy wcześniej Pelon w Dzwonowicach i Ogonek z Wolbromia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v