Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Koledzy oszacujecie mi tego byczka, bo macie lepsze oko niż ja. Sprzedaję raptem jednego rocznie i przy MO można się w wadze machnąć. Dobrze myślę, że ma ok750 kg? Wiek 25,5 msc. Śruty zjadł tyle co nic stąd taki wygląd.
aa4c2ce14ecce267med.jpg

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi. Wiem, że to wróżenie, ale jakąś orientację mam.

Opublikowano

Jak zawsze, jedni twierdzą że drożeją inni że tanieją a o prognozę nawet na jeden miesiąc trudno. Ja trzymam jeszcze miesiąc mam nadzieję że zyskam na tym. Informacja z drugiej ręki pośrednik za poprzedni tydzień +20 groszy (wielkopolska).

Opublikowano

na chwile obecną zapowiadają się a właściwie wchodzą w życie dość spore obniżki buhaja i krowy,w dłuższej perspektywie powinno być jednak na plus ...

Opublikowano

Milanowski z Netty wczoraj obniżył cenę o 0,50 zł/kg. Ponoć miał 3 tiry pełne po ok. 35 szt. na każdym na skupie. Ludzie nie mają paszy i wysprzedają wszystko co się da. Woj. Podlaskie

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

jeszcze z rok suszy i dopiero bedzie cena na bydło  B)

moze wkoncu byki beda po 10 zł za 2-3 lata   :D

Edytowane przez odwajler
Opublikowano

w środę sprzedane byk rw 690 kg po 6,70 oraz mm 720 kgo po 7,30 za kilogram. Wagi i ceny brutto woj podlaskie. Propozycja była po 7 zł i 7,50 ale miały przekroczone 24 miesiące i nie chciał dać więcej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v