Skocz do zawartości
Marcinwidwa

Renault Ares RX550 sterownik podnośnika TCE-10

Polecane posty

Marcinwidwa    0

Witam,

Kupiłem Renault Ares RX-550, posiada on sterownik podnośnika tylnego TCE-10.

Jest z nim problem, otóż w żaden sposób nie można zmienić siły (prędkości) opuszczania, np przy podpięciu płógów do podnośnika z dużą siłą uderzają one w ziemię w położeniu opuszczania.

Podnoszenie jest płynne i bezproblemowe.

Postępowanie zgodnie z instrukcją obsługi niestety się nie sprawdza, po prostu nie można wejść w tryb zmiany prędkości opuszczania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gelo400    30

a swieci jakas kłódka czy jak?

Edytowano przez gelo400

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Witam,

Kupiłem Renault Ares RX-550, posiada on sterownik podnośnika tylnego TCE-10.

Jest z nim problem, otóż w żaden sposób nie można zmienić siły (prędkości) opuszczania, np przy podpięciu płógów do podnośnika z dużą siłą uderzają one w ziemię w położeniu opuszczania.

Podnoszenie jest płynne i bezproblemowe.

Postępowanie zgodnie z instrukcją obsługi niestety się nie sprawdza, po prostu nie można wejść w tryb zmiany prędkości opuszczania.

Mam podobny problem. Panel TCE-10 zakupiliśmy nowy (stary był zablokowany na 50% podnoszenia, trzech elektroników podjęło się próby naprawienia tego elementu niestety bezskutecznie.) po wymianie nadal maszyny są opuszczane bardzo szybko. W jaki sposób można to regulować według instrukcji???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Dziękuje za instrukcje. Pozdrawiam ;) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marcinwidwa    0

A jaki to masz sposób wejścia, możesz opisać, może coś nie tak robisz.

 

witam,

 

Jakieś sugestie? Nadal nie znalazłem rozwiąznia problemu.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marcinwidwa    0

Witam ponownie.
Rozwiązanie znalezione - uszkodzona jest taśma dotykowa. Teraz kolejne pytanie: czy można nabyć cześć zamienna do tego komputera?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kamilu    0

Witam!

 Mam taki problem z podnośnikiem że w tegoroczne upały nie odcinało dopływu oleju po osiągnięciu maksymalnej wysokości podnośnika i dopiero po przełączeniu w pozycję "stop" przestawało męczyć pompę i podnośnik lekko opadał (skończyło się lato i problem jak na razie też). Była też taka anomalia że ciągnik opuszczał chyba do pozycji 34 i jakby coś blokowało podnośnik lub błędny odczyt z czujnika i info o pozycji 0(blokada elektrozaworów mimo trzymania przełącznika na opuszczaniu ręcznym?). Dodam że po odpaleniu ciągnika po raz kolejny czasami udało się troszkę niżej opuścić i znów blokada. Co do samego TCE-10 to nie mogę zmieniać strzałkami do "góry" i do "dołu" pozycji podnośnika jeśli jest przestawione na opcję opuszczania (nie reaguje na naciśnięcie i muszę sterować ręcznie za każdym razem co jest męczące). Dodam że na początku jak kupiłem ciągnik to czasami nie chciało działać bez maszyny a np z pługiem dało się ustawić po czym całkowicie padło chyba po roku. Czasami się zdarzy że odczyta moje naciśnięcie na strzałkę "do dołu" troszkę opuści i znów podnosi do góry (strzałka w przeciwnym kierunku też martwa). Możliwe że jest to uszkodzony przycisk? Czy jest to wina czujnika położenia podnośnika czy może jakiś inny problem z TCE?  Może ktoś już miał taki problem i jest w stanie pomóc? 

 Dzięki z góry :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×