Skocz do zawartości
dareq1994

Problem z odpaleniem zetro 8011

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

dareq1994    1

witam. miałem dziś problem z odpaleniem Zetorka 8011. jakiś czas temu paliłą sie linka od tura 1. ustało to kilka tygodni temu lecz dzisiejszego dnia było to samo. linka zaczeła sie palic i jak wciskałem starter to zapalały sie światła i pukał rozrusznik. co to może być? prosze o pomoc :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Wiadomość z agroFakt.pl


romek6340    203

Chcesz dodać w istniejącym temacie? Wtedy tak jak tutaj więc już wiesz. Jeżeli chcesz dodać nowy temat to go dodajesz w kategorii jaka Cię interesuje i odpowiada tematowi. Po prawej stronie masz przycisk "napisz nowy temat". Dalej nic trudnego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

dareq1994    1

wtedy nic nie robiłem. Następnego dnia co pisałem ostatni post to normalnie odpalił do dziś. A na rozciąg odrazu załapał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


pawel100474    3

nie masz masy na silniku spróbuj dokręcić przewód gruby od klemy minusowej bezpośrednio do śruby która przykręca rozrusznik do silnika bo masa idzie przez linkę i dlatego się grzeje i powinno być wszystko ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

balcerek1    91

i co robić

Piszesz o tym w drugim temacie a ty nadal jesteś ciemny.Doprowadź masę z z kabiny na silnik i nie będzie się linka palić następnie sprawdź szczotki w rozruszniku i elektromagnes.Jak nie wiesz o co chodzi to sprowadź kumatego mechanika lub elektryka bo jeszcze spalisz tego ursusa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez skok
      Witam
      czy do dwóch   halogenów w dachu montowanych fabrycznie mogę dołożyć dwie lampy led 27W i zostawić je na tym samym bezpieczniku i włączniku ??
    • Przez dzarjan8111
      Od czego jest  kontrolka zaznaczona na zdjęciu i gdzie powinien znajdować się dokładnie czujnik  ? Pytam bo kable zostały odcięte.

    • Przez damian123141
      witam. brak świateł , kierunkowskazów z prawej strony. Co to może być?
      i
    • Przez michas1934
      czy ma ktoś sprawny czujnik orbitrola zetor zts 8245-16245?czy to jest taki sam czujnik jak czujnik stopu od ursusa bo według katalogu to ten sam
    • Przez dareq1994
      witam. nioe wiem co sie dzieje z ładowaniem w ciągniku. założyłem nowy pasek klinowy i dobrze jest naciągnięty. i nadal powyżej 1000 tyś obrotów gaśnie kontrolka ładowania. czy to jest wina alteratora czy inne problemy? dziś podczas odpalenia miałem przebicie na mase w ciągniku. 
       
      BARDZO PROSZE O POMOC
×