Skocz do zawartości

Polecane posty

A moze łaskawie napiszesz w jakim to ciągnik słyszysz głosy??

Jeżeli w aplikacji Ci nie wyświetla, zastosuj retorykę i zerknij w działy manualnie. Dział to dział, dodatkowo masz opis profilu. Jeżeli to Ci nie wystarcza, nie będę liczył na odpowiedź kogoś tak niekompetentnego. :)

a w jakim dziale napisał ?

 

jak toczy się na luzie też słychać?

z jakich okolic, bardziej prawa, lewa strona ?

Gdy toczy się na luzie, wszystko jest w jak najlepszej harmonii. Nie jestem w stanie dokładnie określić z której strony to występuję. W razie potrzeby, jestem w stanie to nagrać i wrzucić gdzieś do odtworzenia. 

Zapomniałem dodać, że uszkodzona jest blokada koła i niestety nie działa. Może to spowodować pykanie?

Może tylko gwiazda od koła się popuscila i pyka? Sprawdź mocowanie gwiazdy do obręczy koła :-P

Jest dokręcona :)

 

Ja myślę że jakiś ząb w którymś trybie jest uszkodzony niestety.

Nie sprawdzałem, choć wydaje mi się, że albo pykałoby wtedy na każdym, albo na żadnym. Co o tym sądzisz? 

Edytowano przez RafaKurczyski

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kristoffer    4

Nie zawsze napęd przechodzi przez te same zebadki ,nie zobaczesz to się nie dowierz ale jeżeli to jest uszkodzony ząb to raczej nie jest groźne to ale bardziej to co go uszkodziło nie wiem może się myle.

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
inka1801    0

Witam,

Mam następujący problem. Posiadam Ursusa C360 3P i podczas prasowania przy otwieraniu klapy w prasie słychać zgrzyt w skrzyni biegów. Co może być tego przyczyną? 

Z góry dziękuje za odpowiedź. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Możliwe, że to rozsypane łożyska igiełkowe przy napędzie pompy hydraulicznej. U nas był taki przypadek  słychać było zgrzyt, gdy się używało hydrauliki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Panowie problem z ursusem 360 3p a dokładnie ze skrzynią. Strasznie coś grzechotało w skrzyni dźwięk jest taki jak by tryb tarł po obudowie, na luzie jak i na biegu to samo, po wciśnięciu sprzęgła ustaje. Po rozebraniu został wymieniony wałek główny z łożyskiem igielkowym, tryb boczny od wstecznego "szpulka", tryb od 3 biegu i ten dolny co z nim pracuje, oraz nakrętka od dolnego walka bo była okręcona. Po "remoncie" jest to samo, już nie wiem o co chodzi. Wie ktoś co to może być ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robal54    0

U mnie były rozwalone zębatki które napędzają pompę olejową tą od hydrauliki ,to też tak waliło jakby skrzynia miała się rozwali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    485

Panowie co się mogło podziać, że na włączonej pompie/WOM słychać stuki lub jak kto woli delikatne wycie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BomV    111

może to nie skrzynia a sprzęgło lub któryś z wchodzących wałków gdzieś dobrze ociera, albo tak jak kolega ci wyżej pisze tryby od pompy poruszaj wajchami na wszystkie możliwe sposoby, 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem rozwiązany, przyczyną był "nowy" tryb od 2 co jest na głównym wałku. Był on nowy ale co się ostatnio okazało to zwykła podróba. Zakupiony był razem ze szpulką w innym sklepie niż zwykle bo był pilnie potrzebny, po wymienieniu starego powyszczerbianego na niby nowy i innych opisanych wcześniej części było to samo, nie mogło to już być nic innego więc zakupiliśmy kolejny nowy tryb w innym sklepie i rozebralismy znów, po samym porównaniu tych 2 trybów było widać chociażby po napisie "skropol" ze to trefna podróbka. Po złożeniu wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dziękuję za pomoc i radze abyście kupowali części w sprawdzonych sklepach bo inaczej może się to skończyć kilkukrotnym rozbieraniem jak w tym przypadku :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafff24    26

ja miałem kiedyś skropolowski napęd WOM, ta duża z przodu, robiłem drugi raz bo tak dawało jakby się miało rozlecieć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sqowron    19

Witam mam otóż taki poroblem ponieważ od wczoraj zaczęło mi cos stukać w skrzyni nie wiem co to może ale dzieje się to tylko wtedy jak pcha traktor z góry albo gwałtownie puszcze gaz i tylko na tych biegach 2-ce 3-ce i 4-ce a na 1-ce i 5-tce już nie stuka to pod pokrywą skrzyni sprawdzałem wodziki ale wszystko jest wporządku więc nie wiem co dalej robić wole się poradzić kogoś mądrzejszego ode mnie z góry dzięki za pomoc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Venturer    0

Witam.

W jakim ciagnik to ci się dzieje?


Miałem podobny problem w ursusie c360,gdy wyrobił się zatrzask i wodzik reduktora , to w momencie jazdy z góry było charakterystyczne stukanie.

Edytowano przez Venturer

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sqowron    19

Witam.

W jakim ciagnik to ci się dzieje?

Miałem podobny problem w ursusie c360,gdy wyrobił się zatrzask i wodzik reduktora , to w momencie jazdy z góry było charakterystyczne stukanie.

 

No to jest właśnie c360 tak tylko z góry jak pcha a jeszcze jak woziłem wczoraj drweno to już nie szło jechac z góry trzeba było luzować i na chamulcu go trzymać :/ to napewno bedzie ten zatrzsk i wodzik? :)

Edytowano przez Sqowron

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomasz78    345

wrzuć polowe i i zobacz czy tez bedzie hałasować ,to wyeliminuje wodziki i poszczególne biegi ,a awari bym szukał w trybie reduktora lub łożyskach igiełkowych na wałku głównym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Venturer    0

Umnie wytarły się widełki i koło zębate reduktora to znaczy miejce pracy tych widełek ten właśnie luz powodował że pod naporem próbował się zazembić  reduktor przez co , był charakterystyczny stukot.

Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez dontadeooo
      witam, juz prawie od roku użytkuje 685dt i mam pewien problem, mianowicie jak maszyna się dobrze rozgrzeje to w przednim moście słychać jakieś zgrzyty i piłowanie, tak jak by jakieś tryby nachodziły na siebie czy coś takiego, w polu nie jest tak żle ale jak zjade z asfaltu to makabra, co gorsze dzeiej sie to coraz częsciej.Druga sprawa to jak wyłącze przedni naped i ruszam to slychać takie pukniecie, (w serwisie powiedzieli ze to normalne) czasami jest tak ze jade i to pukniecie słychać 5 razy albo i więcej, tak jakby ten naped sam sie zalączał i wyłączal mimo że kontrolka sie nie zapala. dzwonilem po serwis 2 razy i za każdym razem jak przyjadą to nic sie nie dzieje, anie nie stuknie ani nie puknie ani nie zgrzytnie;) czy ktoś z was spotkał sie z takim problemem???
    • Przez fendt1992
      Witam. Mam problem ze skrzynia w Traktorze Valtra 8450. mam pytanie czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem i czy coś z tym dało się zrobić?. podczas przełączania pół biegów słuchać wyraźne trzaski w skrzyni.a na pierwszym pół biegu coś wyraźnie puka w skrzyni.najmocniej słuchać to gdy szybko sie przełącza z drugiego na trzeci pół bieg i na odwrót(z trzeciego na drugi i tak w kółko) .Dzieje sie to na postoju nawet gdy skrzynia mechanicznie jest zluzowana. dzieje sie to juz od samego kupna. dodam ze skrzynia była naprawiana na zachodzie.prawdopodobnie kosze był spalone. Skrzynie miałem rozebrana i wszytko wygląda na sprawne. nie ma żadnych wyraźnych luzów.po złożeniu nie ma poprawy dodam ze na jednym z koszów był wyraźny luz po zmienieniu jednej z tarczki luz zniknął. Czekam za jakas podpowiedzia, bo juz brakuje mi siły.Może kostka sterująca albo komputer?? co myślicie. czekam za jakimiś pomysłami. Fendt1992.
    • Przez Rolnik1111
      Witam
      Co sądzicie o przekładni Direct?
    • Przez Hubert12011
      Witam, w mojej valtrze wyskoczyły 2 kody błędu 
      001639--31--000
      i 008019--08-003
      Valtra seria t 183 2011r czekam na odp. z góry dzieki 
    • Przez mateusz7745
      Witam tak jak w temacie mam problem z ehr w moim deutzu a mianowicie jak się uruchomi ciągnik i przełączę przyciskiem na pozycję opuszczenie lub podnoszenie to podnośnik nie reaguje aż po jakichś 5 min wszystko zaczyna działać tak samo jest jeśli użyje przycisków na błotniku, opuszczają odrazu przyciski na  błotniku ale potem przycisk  w kabinie nie reaguje można się bawić do woli i nic ;/ po  jakimś czasie działa bez opóźnień co może być przyczyną
×