Skocz do zawartości
andrzej80j

Deutz-Fahr AGROTRON K 100 półbiegi

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
andrzej80j    0

Witam mam problem z półbiegami szarpie ciągnikiem i nieczuc zmiany przełączanie pomiędzy "L" i "M" tylko czasami nieraz chodzi wszystko dodam że na "H" ciągnik jedzie ok nic nie szarpie . Dzięki zgóry za podpowieć

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

zawory są po prawej stronie skrzyni taki blok 5 elektro zaworów. bym ci pomógł z problemem ale mieszkasz  troche za daleko ja z mazowieckiego.Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yudin    7

7200 ma 4 połowki do tyłu i przodu, 7100 3 do przodu i 1 do tyłu :)

moim zdaniem rozsypuje sie skrzynia

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

dzieki za poprawienie , byłem w błędzie:) tak trudno określić trzeba by posprawdzać podstawowe parametry.praktycznie wszystko da sie sprawdzić przy pomocy podstawowych narzędzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yudin    7

w tych skrzyniach nie wytrzymywały łożyska na jednym z wałków z koszami sprzęgłowymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej80j    0

Dzięki koledzy za rady troche mnie to martwi bo go dopiero kupiłem ma przejechane 5000m/h i jak widzać czeka mnie renont skrzyni :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej80j    0

Dzięki poszukam jakiegos mechanika w moich stronach bo sam niewien jak to zrobić a wole czegoś nie popsuć a co do elektrozaworów to op prawej stronie mam jeden za co on odpowiada zauważyłem że jest gorący jeszcze raz dzięki .Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej80j    0

Kolego ten elektrozawór znajduje się zprawej strony skrzyni za dym dużym filtrem od skrzyni tylko dalej do tyłu , na środku skrzyni zaraz  koło zwonnicy koła tylniegojak ,sprubuje zrobić zdjęcie choć ciężko bo zawadza tylnie okło pozdrawiam

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotrek1985    4

raczej chodzi koledze o elektrozawór od przedniego napędu, jeśli znajduje sie koło zwolnicy

a elektrozawory od półbiegów masz pod kopułką taką prostokątną zabezpieczona drutem z boku takiego aluminiowego kwadratu i do której wchdzi od góry wiąska kabli(uważaj na złącze)

pod tym deklem masz 4 elektrozawy

jak coś wiecej chcesz wiedziec to pisz na priv

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    113

A zawory pod dekielkiem trzymają się dobrze? W sensie nie ułamały się ich mocowania ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej80j    0

nie podaje dwa razy M i L tylko na [M mam dwa cićnienia na zegaże od M i L] tak samo na L. Co do zaworów to trzymają się dobrze prubowałem ja zamienić i pomiar był taki sam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej80j    0

słuchaj podpiołem trzy zegary do L M H gdy półbieg miałem na L to dwa zegary pokazywały ciśnienie ten od L i M [L=skacze 6-8 a M=2]taka sama sytuacja gdy dałem półgieg na M to dwa zegary pokazywałyb ciśnienie ten od M i L[M=9 i L=2] gdy dałem na półbieg na H to tylko zegar od H pokazał ciśnienie [H=18]

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×