Skocz do zawartości
News
wino36

Manitou 727 problem z pompą wtryskiwaczy Lucas

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
wino36    4

Witam. Po zgaszeniu silnika marki Perkins 105KM, nie mogę uruchomić go. Ładowarkę użytkuje od pół roku i nie miałem z nią najmniejszych problemów, paliła na dotyk, do dzisiaj:/ Po paru godzinach sprawdzania awarii doszedłem do wniosku, że z pompy wtryskowej firmy Lucas 609 nie wychodzi paliwo na wtryskiwacze. Elektrozaworek sprawny. Paliwo dochodzi do pampy a nie wychodzi. Coś mogło się zawiesić w pompie?

niżej wysyłam zdjęcia pompy i tabliczki znamionowej. Jak ktoś miał podobny problem lub ma schemat budowy tej pompy to prosiłbym o odpisanie. Dodam tylko że ładowarka jest z 1995r.

post-53816-0-59349700-1409060035_thumb.jpg

post-53816-0-77949300-1409060165_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

machony    0

a do pompy dochodzi paliwo ?? i czy na elektromagnes jest prąd ?? który znajduje się na pompie wtryskowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
machony    0

jeszcze czy w czasie kręcenia silnikiem masz prąd na elektromagnes bo nie kiedy jest tak że w czasie kręcenie nie ma to też jest bardzo ważne ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wino36    4

Wyjmowałem elektrozawór i podłączyłem do przewodów które idą do niego, żeby sprawdzić czy działa. I działa jak należy. Teraz mam inną hipotezę. Otóż zamiast zbiornika dałem bańkę z ropą i do niej przewódy. Postawiłem na kabinie. Po około 2h całe 7 litrów ropy "wyparowało". Ale nie ma śladów na ziemi więc podejrzewam że pompka paliwa przepuszcza ropę do oleju silkika. Ponieważ zauważyłem ze stan oleju w silniku podnisł się. Chociaż tak jak pisałem pompka paliwa daje paliwo do pompy wtryskowej, jednak zalewa ją do połowy. Dziś kupię nową pompkę paliwa i wymienie olej. Zobaczymy czy to coś zmieni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wino36    4

Pompa paliwa już wymieniona na nową ale dalej to nic nie dało. Paliwo zalewa pompę wtryskową do połowy ale na wtryskiwacze już nic nie dochodzi. Cały czas suche i ropa się nie pojawia. Chyba problem tkwi w tej pompie. Miał ktoś doczynienia z nią. Może jakieś schemat pompy ktoś ma?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wino36    4

Problem nie tkwił w pompce paliwa która niby przepuszczała ropę do oleju silnika lecz paliwo wraca z powrotem do zbiornika przewodem wyrównawczym. Z tego wynika że jest gdzieś zator i zamiast paliwo iść w całości do pompy wtryskowej wraca do baku. Zatkałem przewód wyrównawczy tak aby paliwo nie wracało do zbiornika. Ciśnienie się robi w przewodach ale na wtryskiwacze nie chce pójść paliwo. Już 3dni się z tym męczę i chyba będę musiał pompę wtryskową rozbierać. Miał ktoś może podobny problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wino36    4

Problem był z pompą paliwową. Stanęła ale nic nie popękało w środku. Oddałem do firmy zajmującą się tym. Wyczyścili i wszytsko z ładowarką jest już ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez tomek1377
      Witam. Mam problem z migomatem. Otóż na zdj które dołączę chodzi mi o 3 pozycje spawania(ta ktora jest w tej chwili ustawiona) nad pokretlem posuwu drutu. Wg mnie problem tkwi w elektronice gdyż nie działa mi właśnie ta 3 pozycja spawania a tylko jej używam do spawania bo spawam okazjonalnie w garażu. Usterka jest taka gdy na tej 3 pozycji wciskam przycisk na uchwycie spawalniczym to nie podaje mi drutu ani gazu. Po kilkukrotnym kreceniu tym pokretlem czasami zalapie i jest ok a czasami nie reaguje. Zdjąłem ten panel to jest tam tylko elektronika na ktorej sie nie znam. Poprosze o doradztwo i pomoc. Dzieki i pozdrawiam

    • Przez Zet7211MF6140
      Witam.
      Nie działa mi ehr, żadna kontrolka się nie świeci ani nic co mogło się stać? Przyciski na błotnikach też nie działają. Wszystkie kostki rozpinałem i spinałem i nic. Czy oprócz tego bezpiecznika przy akumulatorze jest jeszcze jakiś inny ? 
    • Przez kaseton
      Witam, mam problem z mf-em. Jest to mf 168 na skrzyni 12+4 tzw multipower.  Problemem jest to, że jak ciągnik jest pozostawiony na luzie i wcisnę sprzęgło to podczas wrzucania biegów zgrzytają, ale już później podczas jazdy zmiana biegów odbywa się bez żadnych zgrzytów. Regulowałem sprzęgło już kilka razy , dwa lata temu wymieniałem tarcze. Co może być przyczyną?
    • Przez marciniu94
      Witam Panowie. Otóż zauważyłem, że mój siewnik Amazone D7 nierówno wysiewa zboże. Chodzi o to że są przerwy w rzędzie, a później usypana kupka zboża. Nieładnie to wygląda, a w dodatku później będzie ciężko utrzymać równomierny łan. Proszę o pomoc, bo nie wiem czy to kwestia ustawienia czy coś jest zużyte. Dodam że wysiewa na ha dokładnie tyle ile ustawione. Proszę o jakieś pomysły i będę sprawdzał co jest nie tak. Dodaje zdjęcie podglądowe jak wygląda pszenica, nie jest jakieś bardzo dokładne ale w miarę widać te nierówności. Pozdrawiam.

    • Przez Dawid9876
      Witam mam problem z pompa hydrauliczna w skrzyni raz działa raz nie działa wspomaganie i podnośnik albo podnośnik szarpie 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.