Skocz do zawartości
News
grzes871

Farmtrac 555dt jaka może być przyczyna tego, że podnośnik przestał podnosić?

Polecane posty

grzes871    1

Witam, mam problem od kilku dni nie chce mi podnosić podnośnik w farmtracu 555dt, gdzie szukać przyczyny??? Mam go już 2,5 roku i pierwszy raz mam taki problem, najpierw słabo podnosił a teraz wogóle:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
stop    93

Według mnie może to być pozostawiona dźwignia (joystick) od hydrauliki zewnętrznej w pozycji innej niż neutralna środkowa, kiedyś przypadkowo tak została i również nie dało się podnieść podnośnika.

 

Może to być również filtr hydrauliki do wymiany. ;) Słyszałem o takim przypadku w takim modelu, na dodatek rozmawiając z mechanikiem i właścicielem dowiedziałem się, że w takiej sytuacji nie potrzebnie podnośnik był rozkręcany. :lol: Wymieniany był kiedyś filtr hydrauliczny? Jeśli to tylko filtr to przewody mogą się pocić ,a ostatecznie się rwać.

Edytowano przez stop

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

grzes871    1

skrzynia 8 do przodu 2 do tyłu..

 

Co do filtra to ja go nie wymieniałem (kupiłem go 4-letniego). Odkręciłem dzisiaj filter i jest czysty. <_< Jak odkręcę przewód przy rozdzielaczu, to dopiero po jakimś czasie daje ciśnienie..

 

Czy jest możliwe żeby podnośnik się zapowietrzył..???? Jeśli tak to wie ktoś jak go odpowietrzyć..??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
stop    93

Po 1 Ja bym wymienił filtr (najwyżej na zapas -_-) jeśli mtg na stukane, a nie wiadomo czy poprzedni właściciel wymieniał.
Po drugie w jaki sposób stwierdziłeś, że filtr jest czysty? Rozkręca się go i można czyścić wkład? Po mojemu to siedzi tu filtr, który się wkręca razem z obudową (obudowa filtra jest jego integralną częścią). Może mamy inne FT555dt bo roczniki na pewno inne. ;) W jaki sposób odpowietrzyć podpinam się do pytania ;) Może próbuj dzwonić do Mrągowa może powiedzą jak to się robi.
Po 3 Może olej się zmieszał oraz dostały się zanieczyszczenia gdy były podłączane inne maszyny wymagające hydrauliki... jak masz na czym sprawdzić to może warto skontrolować czy hydraulika zewnętrzna działa. Joystick jest w pozycji neutralnej po środku? W instrukcji jest napisane, że bez potrzeby, nie wychylać położenia Joysticka bo coś może się popsuć.
Sam się tego problemu obawiam bo olej u mnie w hydraulice nie był wymieniany od nowości. :ph34r: Ty miałeś wymieniany olej? Może zwyczajnie brakuje oleju jak się pocił ... ale tego nie wiesz w 100% bo jesteś 2 właściciel.
Jak rozwikłasz problem daj znać.

Edytowano przez stop

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grzes871    1

pytanie z innej beczki - jaki olej lejecie do hydrauliki do Farmtracków 555dt???

Edytowano przez grzes871

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawlus224    1905

I jaka była przyczyna tej awarii ? U mnie to samo 800mth pompa łapie powietrze , po odkreceniu przewodu z pompy i odpowietrzeniu jej podniesie 2 razy i znowu to samo ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawlus224    1905

Co prawda problem juz dawno rozwiązany ale może komuś się przyda odpowiedź na to pytanie .

Otóż u mnie cala winę za to ponosił zbyt niski poziom oleju , początkowo dolalem oleju do skrzyni (wlew przy dzwigniach zmiany biegów) ale nie było skutku , aż skojarzylem ze w skrzyni na miarce olej jest jasny a w pompie hydrauliki ciemny , okazało się ze dplewalem nie tu gdzie trzeba - trzeba było dolewac do tylnego mostu (wlew w okolicy rozdzielacza hydraulicznego) , wymienilem od razu olej i problem się rozwiązał :)

I chyba do zwolnić tez nie ma wlewu oleju , widocznie jest to ten sam co w tylnym moście ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ruski99    0

Jak chcesz odpowietrzyć hydraulikę to wykręć zawór bezpieczeństwa [koło dżojstika na nasadkę 19 mm] uruchom silnik ,przytrzymaj palcem jak zacznie podawać z początku pianę potem olej to zgaś silnik zakręć zawór i ma działać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Olka7863
      Witam czemu jak olej sie rozgrzeje to nie chce unosic np. Talerzówki pługu itp. Belarus ?
    • Przez radzikus
      Witam.
      Panowie wołam o pomoc. 
      Mam aresa 697 ATZ ehr to TCE15.
       
      Problem jest taki: podpięty agregat, podniosłem go do gory i juz h*j, nic ani w jedna ani w druga. Mruga tylko czerwona kontrolka. Po pierwszym bysnieciu jest kolejne 4 i tak w kołko. PS: na panelu mam przycisk z kłudeczka ale on od poczatku nugdy nie dzialal. Zawsze odblokowywalem za pomoca pokretel wysokosciowych oraz wajchy gora/dół.
      Guziki na blotniku tez przestały działać 😢😭
       
      Pomozcie-robota w polu czeka 😕
      Film w zalaczeniu.
      20180816_175813.mp4
    • Przez tomek2201
      Witam. Potrzebuje wydajnej sieczkarni do kukurydzy jednorzędowej do ciągnika 110 KM 6 cyl. Obecnie posiadam polska Fokę która pracowała z ciągnikiem 60 KM ale do tego traktora jest za mała bo nie nadąża ciąć kukurydzy. Myślałem o Pottinger MEX III. Chciałbym żeby była wydajna i dobrze cięła najlepiej z gniotownikiem. Co polecacie?
    • Przez fendt856
      Witam otóż mam problem z podnośnikiem i hydraulika w moim case otóż jak ciągnik nie jest rozgrzany to podnośnik chodzi super opuszcza podnosi rewlacjia ale jak sie rozgrzeję to podnośnik zaczyna tak powoli i z opuznieniem podnosic ze masakra i to jescze trzeba gazowac bo inaczej nie podniesie co to może być ?  A z hydrauliką mam problem mianowicie bardzo wolno idzie olej przy niskich obrotach jak da mu sie 1600 to daje ładnie ,przepływ oleju na rozdzielaczach jest na maksa.No i daje ładnie ale po jakiś 20 sekundach zwalnia pomimo ze ma nadal te 1600 obrotów i robie tak że wyłączam i włączam hydraulike i jest normalnie i znow po 20 sekundach to samo . Nie wiem czy cos z pompą hydrauliczna rozdzielacz od wyjść hydraulicznych rozebrałem i wszystko git  więc może miał ktoś taki przypadek i by coś pomógł
    • Przez BaszaPasza11
      Witam wszystkich. Chciałbym posiać pszenicę ozimą na klasie ziemi 3-4. Interesuje mnie odmiana wysoko plonująca, o dużej zawartości glutenu oraz zwykła (nie oścista). Wypowiedzcie się na ten temat jakie nawożenie oraz ochrona. Pozdrawiam.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.