Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Junior01

Owijarka Sipma Tekla 274 - nie obraca

Polecane posty


Junior01    0

Cześc, wczoraj pożyczyliśmy owijarkę sipma tekla 274 rocznik 2009 znajomemu i koniec. Jak to bywa przy pożyczaniu. Przyjechali w nocy i mówią że owineli 3 belki a potem staneła i nie kręci. Przywieźli, probowaliśmy, przełączanie węży jedna druga strona i nic, drugi ciągnik to samo, olej jest wszystko ok. Dajemy dzwignie w ciągniku czuc po wężach że idzie ciśnienie ale owijarka ani drgnie.

 

Silnik hydrauliczny poszedł w diabły, prawda ? Jaki to w ogóle typ silnika ? (łopatkowy zębaty) jest sens naprawiac, czyscic czy wymiana na nowy ? Dobrze że my już po sianokosach ale za rok maszyna będzie potrzebna. Ciężko to wymienic ?

 

Panowie, co myślicie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


romek6340    203

Dokładnie tam w środku masz łańcuch. Idzie od silnika do tych walców obracających bele. Pewnie naciąg masz za pomocą silnika. Jak był nie napinany to musiał już tak się wyciągnąć, że spadł i teraz musisz zajrzeć pod osłony założyć i po problemie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl


Junior01    0

Piwo dla Was, bo bimber jeszcze nie gotowy. Łańcuch zerwany, ciekaw jestem czy miało to jakis zwiazek z tym ze obracali w drogą strone (nie wiem co mają w głowie, tam jest z 10 strzałek).

 

Skoczyłem po ogniwko i załatwione, dzięki jeszcze raz !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez luxtomasz
      Kombajn Deutz-Fahr 5485HT nie można uruchomić!
    • Przez makos2
      Witam posiadam problem związany z ciągnikiem Deutz Fahr Agroton 150. Mianowicie co jakiś czas wyskakuje mi błąd EB który uniemożliwia mi dalszą jazdę ciągnikiem, muszę go zgasić a następnie odpalić aby móc znów jechać. Z tego co wiem błąd EB dotyczy czujnika położenia sprzęgła. Zakupiłem nowy czujnik oraz go zamontowałem lecz błąd nie ustał. Sprawdziłem okablowanie i wszystko jest w porządku - przynajmniej tak mi się zdaję . A więc moje pytanie jest takie, w czym może być problem ? Za wszelką pomoc serdecznie dziękuje.
       
    • Przez Hubert12011
      Witam, w mojej valtrze wyskoczyły 2 kody błędu 
      001639--31--000
      i 008019--08-003
      Valtra seria t 183 2011r czekam na odp. z góry dzieki 
    • Przez Tomasz3p
      Witam otóż ciągnik ma mało mocy tak jak by silnik był bardzo ''miękki''. Czy może być to wina pompki paliwowej. Czy może jest jakaś inna przyczyna, miał ktoś taki problem? 
    • Przez maslo200
      witam zakupiłem ciągnik  mam do niego wszystkie umowy kupna sprzedaży od pierwszego właściciela  nawet star rachunek że zakupił  go na własny użytek  ciągnik był rejestrowany jest wpisany nr rejestracyjny dzwoniłem do wydziału komunikacji i powiedzieli żeby wysłać ksero dokumentów dostałem odpowiedz że  nie mają już o tyle lat wstecz dokumentów potwierdzających rejestracje ciągnika   do ciągnika nie mmam dowodu ani tablicy i zastanawiam czy da sie coś zrobić czy jedyne wyjście kupić papiery z góry przepraszam jeśli to nie ten dział i prosił bym o przeniesienie za pomoc z góry dziękuje   
×