Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Diesel_15

Problem z rozlączaniem walka na wcisniętym sprzegle

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Diesel_15    0

witam mam pytanie c330 z prasa

kostka podczas prasowania gdy

wcisne sprzeglo automatycznie

walek przestaje napedzac prase

dopiero gdy powoli odpuszczam

sprzeglo do zaczyna obracac sie

wtedy jak ciagnik rusza. Czy tak

ma byc czy powinien walek krecic

az do wylaczenia go?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oaxis3333    34

tak ma byc w c360 tez tak jest:)


Jesli pomogłem , okarz to Dając łapkę w górę  :) to motywuje ...

 

pozdrawiam !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

zetorki12    3454

Wciskasz sprzęgło do ok. połowy - ciągnik staje prasa chodzi , wciskasz mocniej zatrzymuje się także prasa tak powinno być .


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Diesel_15    0

w tamtym roku nie bylo problemu bo na wiekszej slomie na 4 biegu na pol sprzegla sie zwalnialo ale walek napedzal ta prase a teraz rozlancza odrazu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wujekk110    4

Kolego Diesel_15, tak nie może być! Sprzęgło w C 330 jest dwustopniowe, tak samo C 360,(oaxis 3333) nie wprowadzaj kolegów w błąd! Pierwszy stopień służy do wyłączania i włączania skrzyni biegów, dzieje się to jak wciśniemy trochę pedał sprzęgła. Jak wciskamy dalej pedał sprzęgła wyłaczamy WOM. Za prawidłowe działanie sprzęgła odpowiedzialnych jest 6 dźwigienek, które muszą być właściwie wyregulowane- 3 za pierwszy stopień i 3 za drugi stopień. Jeśli dzieje się tak jak u Ciebie rozregulowały się te dźwigienki, bądź rozkręciły. A to może już być grożne. Musisz ustawić ruch jałowy pedału sprzęgła i właściwie wyregulować dźwigienki. Przyczyną, że sprzęgło nie rozłącza może być też: zatarte łożysko wyciskowe lub zatarta tuleja wyciskowa, pęknięta tarcza sprzęgła, uszkodzona dźwigienka, duży ruch jałowy sprzęgła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez everto
      Witam 
      Mam taki problem z Ciągnikiem.  Nie działają wyjścia hydrauliczne oraz podnośnik,  piszczy i pali się kontrolka od poziomu oleju w skrzyni (smarowania skrzyni). Poziom oczywiście jest.  Nie słychać żeby ciągnik drżal gdy ruszam dzwigniami.  Zawory wyjęte I wyczyszczone. Bezpieczniki ok.  Filtry olej wymienione.  Pomysły? 
    • Przez kuba24051
      witam. wczoraj przywiezli nowy nabytek. trzeba jechać pryskać ale mam problem z cisnieniem. jak nalezy je poprawnie wyregulowac? jak ustawie pokretlem na obrotach roboczych z wlaczonym mieszadlem i opryskiem na wszystkie sekcje odpowiednie cisnienie to po wylaczeniu sekcji do pracy np z rozwadniaczem brakuje cisnienia. jesli zwieksze je zeby rozwadniacz i mieszadlo dzialaly poprawnie wtedy cisnienie jest za duze do oprysku. pomocy moze ktos cos podpowie? komputer Bravo 180s. czy komputerem ustawia sie cisnienie ?
    • Przez Tomon007
      Witam . Da rade wyjac walek tylnego mostu bez sciagania skrzyni ? Sa tam 2 lozyska i przy drugim nie wiem jak je wyjac . Wysylam 2 zdjecia o jaki walek chodzi i zaznaczylem strzalka czy mozna wyjac w te strone . Z gory dziekuje i pozdrawiam 


    • Przez siema1348
      Witam mam problem z biegami polowo drogowymi wogulę mi się nieprzełanczają,  bezpieczniki sprawdzałem skrzynia napewno nie ponieważ wogulę mi  się niepojawia komunikat ani nic tego typu.
    • Przez Darozioom
      Witam wszystkich forumowiczów, i bardzo proszę o podpowiedź
      Redliny pod marchew formowałem 27 kwietnia. Maszyna której używam do formowania jest dość prymitywna wobec czego musiałem przed formowaniem zastosować deszczowanie. Mokra ziemia podczas formowania dość mocno się zbiła. Siew nasion nastąpił dzień później czyli 28 kwietnia, jednak w tym miejscu napotkałem dość nieoczekiwane problemy. Pierwszym błędem było to że ustawiłem moim zdaniem trochę za płytki wysiew (na około 1 cm), poza tym podczas wysiewu redliny były na wierzchniej warstwie bardzo  wilgotne w związku z czym mechanizm który odpowiada w siewniku za zakopywanie  nasion nie do końca sobie z tym radził i w wielu miejscach rowki pozostały nie zakryte. Tyle rowków ile mogłem zakopałem motyką. Na drugi dzień zastosowałem zabieg herbicydowy mieszaniną Racer 2,5l/ha+ Ipiron około 800ml/ha. Myślę że dałem stanowczo za dużą dawkę jak na tak płytki siew.
      Dzisiaj 5 maja (7 dni od siewu) odkopywałem nasiona w paru miejscach i zupełnie nie widać po nich żadnego kiełkowania . We wierzchniej warstwie redliny gdzie znajdują się nasiona jest na tą chwilę dość sucho.
      W programie ochrony roślin można przeczytać że środka RACER nie powinno się stosować przy siewie płytszym niż 2 cm.
      Marchwią zajmuję się dopiero 2 sezon więc stąd moje pytanie.
      Bardzo proszę o wasze opinie czy to normalne i wystarczy poczekać, czy brak oznak wschodzenia marchwi może być spowodowany tym że uszkodziłem nasiona niewłaściwie stosując środki ochrony roślin?
      Pozdrawiam i będę bardzo wdzięczny za każdy komentarz


×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.