Skocz do zawartości

Polecane posty

emtecc    12

W moim przypadku zawór rozdzielczy na pompie zaciął się podczas długiego transportu maszyny na TUZie

 

Po zgaszeniu silnika trzyma Wam podnośnik czy szybko opada??

 

to może mieć związek z zacięciami tego zaworu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JasonWW    1
Po zgaszeniu silnika trzyma Wam podnośnik czy szybko opada??

W moim przypadku to trzyma się tak nawet z balastem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ferguson    0

Witam, mam taki problem mianowicie, rozebralem pompe podnosnika, wszystko zrobilem, jednak nie wiem gdzie ma isc pewna sprezynka.. Jesli macie katalog to pod tematem DŹWIGNIE PODNOSNIKA na rysunku ta sprezynka jest pod numerem 47.. Niestety ten profesor (;D) ktory robil rysunek nie pokazal dokladnie gdzie ma odejsc ta sprezynka.. Jesli moglibyscie pomoc, bede niezmiernie wdzieczny..

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

marek1012    0

witam wszystkich. czy mógł by mi ktiś coś doradzic mam problem podnośnik nie podniesie legkiej brony na zimnym oleju, gdy olej się rozgrzeje podnosi. wymienilem filtr oleju i zalałem nowym olejem, problem zostal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
emilchaja    4

Witaj, a jakim olejem zalałeś?. Filtr oleju niepotrzebnie wymieniłeś bo ten filtr można myć np. w ropie chyba że Twój był uszkodzony ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marek1012    0

wlałem agrol taki jak pisze w katalogu. w jesieni przeciążyłem podnośnik gdy mialem uczepiony do dolnego zaczepu rozrzutnik była załorzona belka a podnośnik niechcący ustawilem na podnoszenie. podejrzewam że mógł otworzyc się zawór bespieczeństwa, jeśli taki jest oczywiście. wiesz może gdzie go szukac? gdy podnoszę podnośnik na pusto do ramiona podskakują,drżą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
casejx80    33

a moze tak ci cos tak cieknie podspodem posprawdzaj siróby bo ja tak miałęm ale w c360 3p ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ASOGCURSUS    20

Te objawy świadczą że pompa dostaje za mało oleju (brudny filtr,za gęsty olej,bądź za gesta siatka w filtrze,Sprubuj wyjąć filtr na chwilę zalać olej i sprawdzić będziesz miał pewność te ciągniki wymagają czystego oleju

 

Kolego casejx80 nie mąć w głowie człowiekowi C3603P to nie MF 3512

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ASOGCURSUS    20

Nie zawsze wymiana oleju i filtra pomoże z praktyki wiem że potafi być syf który trzeba umyć zdejmując czapę podnośnika przekonasz sie jaki jest stan czystości,być może być pompa zajechana sprawdź ciśnienie na szybkozłączach nie powinno być mniej jak 150atm, ale wg.mojej praktyki świadczy o brudzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marek1012    0

myślę że pompa jest ok. W jesiesi woziłem ziemię przyczepą calutka byla nasypana resory aż się prostowały, nie miałem wcale problemu z sypaniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    185

bardzo dziwne zawór jest na pompie kolejnoćś rozbierania jest taka ściągasz zawór pod siedzeniem wyciągasz rurkę co wchodzi w ten zawór chyba że wyjdzie z zaworem ściągasz podnośnik i po zapaleniu z zaworu wypływa olej dokładnie z otworu gdzie wchodzi tamta rurka spuść trochę oleju to wszystko zobaczysz zawór jest przykręcony do pompy jedną śrubą HYDROTOR Tuchola regeneruje te pompy ale jak rozbierzesz spuść olej tak żeby zakrywał filtr zapal silnik i szukaj może coś zobaczysz przytkaj otwór może coś zobaczysz póżniej ściągnij zawór i porównaj ciśnienie spróbuj czy utrzymasz palcem z zaworem i bez

 

na początku zprawdż ciśnienie na szybkozłączach i podnośniku na tłoku śruby inbusowe z boku podnośnika tam można podłączyć siłowniki pomocnicze

 

może coś z tłokiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateuszm    0

sprawdź zawór bezpieczeństwa być może przy przeciążeniu się otworzył a potem zaciął i nie zamknął ja miałem bardzo podobny przypadek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotr26    7

Mam takie pytanie czy w ursusie 3512 istnieje możliwość aby np jak kipruje przyczepę to mogę tą dzwignię od hydrauliki dać do oporu i ją puścić a gdy dojdzie do końca olej to ona sama powróci do położenia wyjściowego? bo jak na razie to ja muszę trzymać ją ręką aż do końca wykipruje i nie wiem czy coś jest nie tak czy coś może trzeba przestawić żeby było tak jak mówiłem.Dodam jeszcze że tak jak teraz mam to działa mi tylko jedne gniazdo wyjściowe bo mam 2 ale pod drugim wcale nie kipruje i własnie nie wiem co jest grane. Oto mój rozdzielacz http://www.otofotki.pl/img12/pg3726_DSC00174.JPG.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
macin87    40

Jakiś dziwny ten twój rozdzielacz- który rocznik U3512

1. Jeżeli chodzi o tę hydraulikę (jak w moim) nie ma funkcji blokowania się rozdzielacza.

2. Jeśli masz ustawiony rozdzielacz na działanie jednostronne (siłownik jednostronnego działania) to TYLKO działa to w jednym gnieździe (nr.2 jak dobrze pamiętam, te gniazdo na dole)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
masiew    21

niestety. ten typ tak ma że trzebago trzymać do końca.a co do kiprowania przez drugie gniazdo, to nie da się. poczytaj o tym w instrukcji. ono jest do odsługi siłowników dwustronnych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotr26    7

Mój ursus jest z 94 roku no a rozdzielacz to taki jak na dołaczonej fotce. A czy może w ursusie 4512 są już lepsze czy też takie same te rozdzielacze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
casecs94    0

mi się wydaj że tam za rozdzielaczem powinien być zawór który otwiera drugie gniazdo. pewni jest zakręcony. przynajmniej tak mi się wydaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slawek3220    593

trzeba trzymać ręką tu nie ma dyskusji jest to dosyć uciążliwe[nie ma pozycji pływającej] np. w kombajnie do ziemniaków w tych modelach nie ma już pokrętełka do regulacji siłowników jednostronnych i dwustronnychi działa on jak np. w 60tce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KamilK199    8

Witam, wiem że podobny temat byl juz zalozony ale moj problem jest troche inny. Mam ursusa 3512 i problem z tylnym podnosnikiem.Chodzi o to ze nie moze on podnies zadnej maszyny,sama ramiona bez maszyny podnosza sie bez problem, cisnienie tez jest dobre bo na hydraulice zewnetrznej ma ponad 150 atmosfer,sprawdzalem takze na wycinaku podpinajca weze,dodam ze pompa i oscylator sa sprawne i olej i filtr takze wporzadku, co to moze byc??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Tłok może być nie szczelny, lub po prostu się wyrwał z mocowania... Wieszaliście jakieś ciężkie maszyny na nim?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KamilK199    8

tlok jest elgancik i szczelnay,stało sie to nagle, po sprawdzeniu wszystkiego zapiolem do niego agrgat grudziacki 4,20 ktory moze wazyc okolo 800kg i tylko leciotko podnius moze z 10 cm i stana,zwiekszanie obrotow silnika nic nie pomaga...

 

probowalem takze na lzejszych maszynach tez nic...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris14    259

Sprawdź tą dużą sprężynę od reg. siłowej co jest w korpusie podnośnika i wspiera ona jarzmo od łącznika górnego.

Jak z nią coś jest nie tak to podnośnik nie reaguje pod obciązeniem...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×