Skocz do zawartości
jacek1296

6610 problem z elektryką

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
jacek1296    129

Posiadam 6610.Niestety przestał działać ehr, nie załącza przedniego napędu,świeci kontrolka ładowania, nie pokazuje obrotów ,prędkości,mth. Napięcie alternatora ok.14,5v. Wszystkie bezpieczniki dobre. Co to może być? Czy winny moze być regulator w alternatorze? Jak to sprawdzić? Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wujekk110    4

Sprawdż, czy nie poluzował się, lub odłączył, przewód ładowania od alternatora do bieguna dodatniego akumulatora.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pawelek998    2

A może ktoś wie jaka może być przyczyna nie działającego podnośnika w takim samym modelu JD 6610. Ani nie opuszcza ani nie podnosi z kabiny. Jedynie działa poprzez przekręcenie tej śrubki na śrubokręt z tyłu. Po wyjęciu wszystkich bezpieczników i włożeniu od nowa działał podnośnik tylko przez chwilę i znowu stanęło wszystko. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

wujekk110    4

Spróbuj oczyścić i spryskaj preparatem WD styki bezpieczników, oraz sam przełącznik podnośnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pawelek998    2

Koledzy mam pytanie czy są przy JD 6610 świece żarowe i jeśli są to jak się je załącza i czy jest do nich jakaś kontrolka? Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ziomal20084    27

Co do EHR, jezeli dziala tylko na silniczku krokowym to moze byc dupnieta wiazka EHR.

co do swiec zarowych, to wystarczy przekręcic kluczyk na zaplon i go wcisnac, przytrzymac 30-40 sekund, kontolka zanda nie bedzie swiecic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pawelek998    2

Z EHR już wszystko wporządku był serwis i okazało się że jakiś kabelek się wypiął i nie było styku.

Dzięki z tymi świecami. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pawelek998    2

Koledzy po dłuższej pracy świecą mi kontrolki "i" oraz kontrolka w kształcie "słońca". Po zgaszeniu i odpaleniu wysztko jest oki. Co może być przyczyną? Proszę o pomoc :) konrolki nr 3 i 15 ze zdjęcia. pozdrawiam

post-62779-0-36206200-1439845551_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek1296    129

JD6610 problem po zimie:

włączony zapłon - migają kontrolki: czerwona "stop" żółty wykrzyknik,

odpalam ciągnik- migają dodatkowo: ręczny,wysoka temperatura oleju przekładniowo-hydraulicznego, niskie ciśnienie oleju przekładniowo-hydraulicznego, lampka ciśnienia oleju silnikowego, kontrolka filtra powietrza, zapchany filtr lub niska temperatura oleju przekładniowego,

zaciągam hamulec ręczny- gasną kontrolki: ręczny, filtr powietrza, zapchany filtr lub niska temperatura oleju przekładniowego.

Poziom olejów w normie, filtry niedawno wymieniane wszystkie, bezpieczniki i przekaźniki sprawdzone, wiązki raczej też bez zarzutu. Ciągnik w moich rękach od 5lat, 4000mth. Pracuje normalnie, ma moc, wszystko działa, tylko te kontrolki. Myty przed zimą karcherem jak co roku.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Matik7171x
      Witam, mam problem z Areską, a mianowicie gdy się rozgrzeje silnik to mam problem z przerzuceniem biegów zolw/zając. Czego to może być wina ?
    • Przez Przemek90
      Witam 
      W moim Farmtracu skończyły się hamulce , gdy wciskam pedał słychać "zgrzyt ". czy ktoś wymieniał hamulce ? Może ktoś podpowie jakieś wskazówki . 
      Pozdrawiam 
    • Przez Scoti
      Witam mam problem ze skrzynia a mianowicie rozbierałem dekiel skrzyni bo troche ciekł uszczelniłem i złożyłem jak odpaliłem to biegi na zakresie B były na odwrót a na A dobrze czyli jak włączałem bieg do przodu na B to jechał do tyłu a jak R to do przodu co mogłem źle złożyć ? prosze o szybką pomoc dzieki
    • Przez złotymis
      Witam.  Potrzebuje momocy.  A więc w t25 mam problem z hydraulika.  Nie chce podnosić.  Trzeba mu naprawdę tepnac gazu żeby zacza podnosić..  Już sam nie wiem co jej sprawdzałem zaworki i dalej to samo..  może ktoś miał taki przypadek..  
       
    • Przez jaszczur2008
      Witam. Mam problem w mf 3125 z ehr.
      Problem taki ze jak oram i ustawie sobie na pokretle glebokosc np. na 4 i podniose i opuszcze przelocznikiem to nie opuszcza do tej samej pozycji co wczesniej tylko duzo wyzej staje. W tedy musze pokretlem zejsc do 6 by opuscil i zaraz spowrotem wrocic do 4 bo tak wali po rame.
      Co to moze byc?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.