News
-
Podobna zawartość
-
Przez micgal39533
Witam
Mam do sprzedania stare siano z 2012 roku. Około 70 balotów. Nadaje się na pellet lub brykiet. Cena do uzg.
-
Przez konteno
Witam. Mam pomysł a w zasadzie pytania i wątpliwości związane z wykorzystaniem siana,sianokiszonki i słomy które z różnych względów nie mogą być przeznaczony na ściólkę i paszę dla bydła, u nas niewyjedzone resztki z korytarza paszowego wywala się na "płytę gnojową" jak i obornik , ale w okolicy jest sporo dużych gospodarstw w których bele sianokiszonki z uszkodzoną folią (stojące nawet po kilka lat pod chmurką zapleśniałe gnijace w środku) czy zamoknięte słomiane nie są spożytkowywane, czesto trafiają na dzikie wysypiska śmieci,
co robicie z nich u siebie i macie jakiś pomysł by rozdrobnić je i zastosować jako nawóz organiczny do przyorania , i w jaki sposób tego rozdrobnienia dokonać?
-
Przez Digifant
Wiem, że łąki zgłoszone do dopłat muszą być wykoszone w terminie do 31 lipca, a siano musi zostać zebrane, żeby w przypadku kontroli nie było problemów. Zastanawia mnie natomiast czy zebrane siano można pozostawić na łące złożone w stogach ?
-
Przez sienoRulos
Sprzedam siano w belach z tegorocznych pokosów (waga beli 200-250kg).
Zapraszam
Jeśli wybrałem nieodpowiedni dział, uprzejmie proszę moderację o przeniesienie w inne miejsce, lub udzielenie wskazówek, gdzie go powinienem umieścić
-