Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
robi57362

włączanie przedniego napędu mtz 82 99 rocznik

Polecane posty

robi57362    76

witam posiadam mtz 82 z 99 rocznika myślałem za można w nim włączać przedni napęd poślizgowo ale ostatnio przeczytałem ze chyba nie można tylko na sztywno. czy to prawda. mam jeszcze jeden kłopot jak wyregulować dźwignię do włączania przedniego napędu bo stara się urwała i zamówilem nowa. z góry dziękuje i przepraszam jeżeli był taki temat


jesli pomoglem kliknij fajne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Naspin    0

na pierwszym ząbku przód powinien sie włączyć przy buksowaniu kół tylnych, na drugim ząbku przód włączony na stałe i wtedy kręci też na wstecznym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

seweryn20    670

Podnieś przednie prawe koło do góry, włącz napęd automatyczny, zakręć kołom do przodu powinno się kręcić a do tyłu już nie. Tyle. Jeśli jest inaczej to albo mechanizm sprzęgła jednokierunkowego do remontu albo regulacja na dźwigni załączania.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robi57362    76

dzięki seweryn jak ta dźwignia przyjdzie to spróbuje w ten sposób. Czytałem wiele tematów i widzę ze dużo rzeczy wiesz na temat mtz


jesli pomoglem kliknij fajne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    670

Coś tam wiem. U siebie przerobiłem oryginalna dźwignię na patent podobny do zetora i zrezygnowałem z napędu automatycznego. W przyszłości przerobię to jeszcze w samej przystawce bo źle się załącza przez stały napęd w czasie jazdy a w zimie to przeszkadza.

Nawet moje foto błądzi gdzieś po necie.

https://www.google.pl/search?q=mtz+mechanizm+za%C5%82%C4%85czania&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=HsHwU-XQIq2K4gSCjoCYAQ&ved=0CGgQsAQ&biw=1680&bih=935#q=mtz+d%C5%BCwignia&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=suiVGhQM4Q3T8M%253A%3B9vGJr25ZBWsVbM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.agrofoto.pl%252Fforum%252Fuploads%252F1354368243%252Fgallery_13540_44_192550.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.agrofoto.pl%252Fforum%252Fgallery%252Fimage%252F397553-mtz%252F%3B800%3B600


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez pawel
      Witam mam takie pytanie czy ktoś przerabial juz załaczanie przedniego napędu z tego na linke na takie z elektrozaworem? Jaki jest koszt takiej przerobki i jakie części są potrzebne ?
    • Przez Zawodowiecc1
      Witam. Mam problem z przednim napędem. Zauważyłem poodczas orki ze przedni napęd nie ciągnie pomimo tego ze na desce rozdzielczej świeci sie kontrolka ze jest załączony.
      Po przyjeździe do domu uniosłem jedno koło przednie i spróbowałem je okręcic; okazało sie ze idzie. Stwierdziłem wiec ze mogą być zużyte tarcze sprzęgłowe lub po prostu zawór elektromagnetyczny jest nie sprawny. Mam pytanie który to dokładnie zawór przy filtrze hydrauliki bo jest ich 5.
      Pewnie od;
      -napedu
      -wom-u
      -żółf-zając
      -blokada mostu
      -a piąty nie bardzo wiem
      Najbardziej przydałby sie schemat tych elektrozaworów. Ciekawi mnie też kiedy napęd jest załączony czy podczas gdy elektrozawór ma prąd czy też nie.
      czekam na pomoc
      pozdrawiam.
       
      Sorry za błąd w temacie miało być elektrozawór.
    • Przez Radi18t
      witam kupiłem niedawno renault 155.54 i świecą sie kontrolki od przedniego napędu(napęd działa) i od WOM jak go włącze to gaśnie ale jak wyłącze i sie zatrzyma wałek to sie znowu zapala;/ co może byc przyczyną tych dwóch awarii??
    • Przez damiano20000
      Witam,
      poszukuję pilnie kompletną przystawkę napędu do Zetora 7245, przeszukałem allegro i tablice ale lipa nic nie ma .Jak już to są całe komplety przedniego napędu.Jeśli ktoś ma jakieś namiary na takie cudo lub potrafi podpowiedzieć czy będzie pasować od innych starszych zetorów np.5545.6748,6945 itp. będę wdzięczy.
    • Przez grzegorz111
      Witam wszystkich! Mam problem z moim ferdkiem ponieważ nie moge wyłączyć przedniego napędu, wszyscy mi mówią że to rozdzielacz ten co do niego wchodzi dzwignia z kabiny. Czy ktoś wie co tam może być nie tak?
×