-
Podobna zawartość
-
Przez Marcin06
Witam,
Mam problem ze swoim Poznaniakiem rok 2005. Coś mu odwaliło dosłownie w tym sezonie.
A maiwnowiwcie zawsze zboze siałem na skali od 19-23. W tym roku przy próbie kręconej (korba jak co roku) norma wysiewu ok 160kg a na skali 31-33. Ale waga się zgadzała to w pole.
Po wysianiu 400 kg (kwalifikat) więc na pewno tyle wydawało się, że coś dużo wychodzi. Po przeliczeniu pola wyszło około 270 kg/ha.
Próbę zrobiłem kołem dla sprawdzenia, wyszło około 380 kg/ha
Po ustawieniu siewnika na 170 kg, poprzez próbę kręcona koła (skala na 14)
Po kilku przejazdach sprawdzenie jak tam wychodzi, znów próba poprzez koło a tam 100kg
Mial ktoś podobny problem?
Z wierzchu wszystko wygląda dobrze, pozostaje przekładnia
-
Przez paktofonikas1987
Czy w kazdym siewniku mozna ustawic sciezki ?Bo mam jakis stary duzy (5 lub 6m) siewnik z kutna i chcialbym zaczac robic sciezki pod opryskiwacz z belka 12 m.I nie bardzo wiem jak to zrobic. Moglby ktos pomoc?
-
Przez Dead_Pool
witam panowie mam pytanie odnosnie proby krecenia amazone d8 25 super ile razy trzeba kolo przekrecic nie posiadam instrokcji
-
Przez kapec22
Witam potrzebuje informacji na temat siewnika Reform Semo 88 czy ktoś posiada tutaj taki siewnik ? Chciałbym wiedzieć czy posiada drobny wysiew ( chce posiać rzepak ), jakiej jest produkcji i ogólne opinie.
-