Skocz do zawartości
MrPilotoPL

dlaczego gdy jest włączona młocarnia chodzi mi heder

Polecane posty

Agronim    1

U mnie sprężyna od napinacza jest źle fabrycznie zamontowana i dość często jeśli młocarnia jest włączona to chodzi i heder. Co roku mam przewiercić dziurę ale zawsze jakoś zapomnę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Rogal94    0

Na tym napinaczu w środku jest taka tulejka,mi się ona wytarła dorobiłem nową i przy okazji kalamitkę tam wstawiłem. Do tego ten mój napinacz był trochę krzywo i rwał mi pasek, ale po naprostowaniu i wyregulowaniu sprężyny jest wszystko w porządku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
master20002    151

Wyreguluj napinacz i ma być dobrze. U mnie na początku żniw też delikatnie ciągnie heder pomimo, że jest rozłączony. Ale to tak z dzień i na drugi jak już się wszystko obetrze i ułoży działa tak jak należy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
romek6340    203

Macie bardzo dobre rady... Chociaż moim zdaniem i tak się one nie przydadzą Autorowi bo przez 2 sezony to on ten kombajn już dawno naprawił albo sprzedał ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Agronim    1

Romuś robisz złą robotę. Jak ktoś chce pomóc to nie zniechęcaj. Jak u kogoś wystąpi podobny problem w przyszłości to skorzysta bez czekania (np.  w żniwa nie wszyscy mają czas na zaglądanie do forum). Dodam jeszcze że oprócz mojej poprzedniej diagnozy problem pogłębił się a przyczyną okazały się zgubione śruby te przy tym głównym zawiasie. Jeszcze trochę i bym zgubił heder.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×