Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wiezsz michal26 dokadnie to nie wiem jak jest w tym roku w silopolu ale poprzednie lata to na wszystkim brali potrącenia bez względu czy paszówka czy konsumpcja . Pojedziesz z towarem to zobaczysz jak jest w tym roku

Opublikowano

Ja po niedzieli sprzedam 2t owsa po 550zł/t gość chce do siewu bo wszyscy w mojej okolicy mówili, że miałem super owies, latem sprzedałem 1t owsa do siewu po 650zł/t a w pażdzierniku na płatki owsiane do Iłownicy poszło 25t po 500zł/t na wiosnę jeszcze sąsiad chce 2t ale ze sąsiadem inaczej się rozliczamy bo dobrze ze sobą żyjemy :) Inne zboża zostawiam sobie na pasze. A jak na owies to chyba dobra cena? :)

Opublikowano

Ja po niedzieli sprzedam 2t owsa po 550zł/t gość chce do siewu bo wszyscy w mojej okolicy mówili, że miałem super owies, latem sprzedałem 1t owsa do siewu po 650zł/t a w pażdzierniku na płatki owsiane do Iłownicy poszło 25t po 500zł/t na wiosnę jeszcze sąsiad chce 2t ale ze sąsiadem inaczej się rozliczamy bo dobrze ze sobą żyjemy :) Inne zboża zostawiam sobie na pasze. A jak na owies to chyba dobra cena? :)

dobra cena, ale po tyle to sprzedawałem w żniwa do Kruszwicy na płatki

Opublikowano

Jak wyglądają u nich potrącenia. Znam zasady potrącenia za wilgotność i za zanieczyszczenia. Oni jeszcze dokonują korekty za dwa parametry, pytanie jakich wartości można się spodziewać?

Jak długo się czeka u nich na odbiór ?

Opublikowano (edytowane)

Agrolok to pośrednik , często nie wie komu sprzeda Twój rzepak więc ma taką umowę że się ostro zabezpiecza . Dodatkowo w przypadku nie spełniania norm to oni decydują co dalej z towarem. Piszesz pewnie o zaw. tłuszczu 40% i zaw kw.erukowego 2% . Ciężko nie spełnić tych norm.

Podzwoń po ZT w promieniu 200km , dadzą Ci lepszą ofertę a i zapewne dopłaty do wilgotności poniżej 9% i zanieczyszczeń .

Propozycja dziś za partię 200ton rzepaku jedne z ZT  1560netto na bramie u nich + dopłaty do wilg i zan.

Edytowane przez strzechu
Opublikowano

witam panowie i panie poczytałem troche  postów wstecz i dyskusja trwa komu i za ile sprzedac towar ja mam problem z firma AGRO-CORN przestrzegam przed sprzedażą tam reszta pryw. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v