Polecane posty

pedro2    8492

Uczciwą cene jaka jest w okolicy wedle towaru.

Edytowano przez Moorgi

..

corrado    401

Ja cenię po 60zł i kto chętny kupuje. 

„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

pawel885    2281

Uczciwą cene jaka jest w okolicy wedle towaru.

Za Ostrołęką koleś ogłasza po 60 zł owsiankę/jęczmiankę - atakuj 

pedro2    8492

Mróz doskwiera? Niech atakuje ten kto nie ma. Szukam amatora na tą dwuletnią po 35zł jeden już jest

..

corrado    401

A sąsiedzi z okolicy po ile cenią? +/- 60zł? czy inne ceny?

Jeśli ktoś ma to podobnie, zależy po jakiej prasie.

„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Paliwoda    1

w jakiej postaci słomę polecacie ciuki duże ,bele 120 lub 150 co najlepiej wychodzi cena do ilości słomy ceny takie jak na olx

Gość   
Gość

Dużo słomy potrzebujesz , że taki dylemat masz ?

Paliwoda    1

no narazie tira chodzi mi oto żeby było najtaniej najwiecej i nie chodzi mi o gnój
dużo czy mało napewno ilości tirowe mi się rozchodzi oto co najlepiej wychodzi bo kupowałem rok temu 150 po pasówce to było tego materiału dwie 120 co najmniej a nie mam doświadczenia w dużym ciuku czy będzie więcej

Piotrek1975    1406

Na sam początek nauczmy się chodź w jakimś stopniu pisać poprawnie B)  Bo nie za bardzo  można zaczaić o co chodzi.

Edytowano przez Piotrek1975

Bartek72511    82

no narazie tira chodzi mi oto żeby było najtaniej najwiecej i nie chodzi mi o gnój

dużo czy mało napewno ilości tirowe mi się rozchodzi oto co najlepiej wychodzi bo kupowałem rok temu 150 po pasówce to było tego materiału dwie 120 co najmniej a nie mam doświadczenia w dużym ciuku czy będzie więcej

Najprostszy sposób w tym dylemacie jest taki, żeby kupować i płacić za tonę, a nie snopek, wtedy nikt nie jest oszukany. A jak koniecznie chcesz za snopek to nikt ci nie powie , możesz kupić 120 po pasówce , która będzie ważyła 200 kg, lub niedobitą 150 po stałokomorówce i też może mieć 200 kg, lub odwrotnie, dwie niedobite 120 to jedna dobra 150 . Najlepiej handlować za tonę i po problemie.

ziomal_one    59

Jeżeli brać by samą objętość pod uwagę, to stosunek V150 do V120 wynosi tyle co stosunek kwadratu ich promieni (lub średnic), czyli:

V150/V120=2,25/1,44=1,5625

Czyli teoretycznie w kulce 150 jest ponad półtora razy więcej towaru, nie uwzględniając stopnia sprasowania.  

pawel885    2281

Bartek to też nie rozwiązanie, jak sprzedawałem kiedyś na pellet to moje porządnie zbite ze stodoły mniej ważyły niż kumpla flaki po starym walcowym claasie trzymane pod chmurką 

mariuszd93    559

Jeżeli brać by samą objętość pod uwagę, to stosunek V150 do V120 wynosi tyle co stosunek kwadratu ich promieni (lub średnic), czyli:

V150/V120=2,25/1,44=1,5625

Czyli teoretycznie w kulce 150 jest ponad półtora razy więcej towaru, nie uwzględniając stopnia sprasowania.  

Coś  ci sie pomyliło kolego . Objetość  to  chyba  w podstawówce uczą obliczać .

V = PI r 2 x h 

czyli 3,14 x 0,6 x 0,6x 1,2  w  przypadku  belki 120 x120

co  daje  1,356 m 3 

150x 120  daje 2,12 m3

;)

Paliwoda    1

Piotrek1975 wytłumacz proszę po co mi się przyda poprawne pisanie skoro jestem deslektykiem który pisze na telefonie który jest z Wietnamu wiedziałem że znajdzie się niedorozwój pisałem post miałem słaby net nie dodało go więc jeszcze raz inaczej napisałem i były dwa w jednym haha.

ziomal_one    59

Coś  ci sie pomyliło kolego . Objetość  to  chyba  w podstawówce uczą obliczać .

V = PI r 2 x h 

czyli 3,14 x 0,6 x 0,6x 1,2  w  przypadku  belki 120 x120

co  daje  1,356 m 3 

150x 120  daje 2,12 m3

1,356 x 1,5625 ≈ 2,12

Pisałem o stosunku. Szkoda, że w podstawówce nie uczą przekształcania wzorów do własnych potrzeb. 

Piotrek1975    1406

Piotrek1975 wytłumacz proszę po co mi się przyda poprawne pisanie skoro jestem deslektykiem który pisze na telefonie który jest z Wietnamu wiedziałem że znajdzie się niedorozwój pisałem post miałem słaby net nie dodało go więc jeszcze raz inaczej napisałem i były dwa w jednym haha.

Nie wytłumaczę ci bo nie mam czasu ani ochoty . Nie wiem kim jesteś i szczerze g...no mnie to interesuję, jak masz słaby net to się ogarnij i kup lepszy, mocniejszy,przedszkolny nieudaczniku.

Edytowano przez Piotrek1975

pedro2    8492

Jak widać niektórzy już liczą zyski więc za wiele cena nie spadnie

..

massey235    327

podlaskie 160cm sucha po 120 z transportem,co i tak lepsze niż dwa flaki po sipmie za 70zł szt

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez avanttura
      Zna ktoś przyczynę owijania się słomy  szczególnie krótkiej pod pierwszy  walec w 654 , jak z tym sobie poradzić ?
      https://www.fotosik.pl/zdjecie/bd7fcee9495c4906
    • Przez wojtek93
      Witam,w tym roku po raz pierwszy będę sprzedawał wysłodki buraczane i kompletnie nie wiem o co z tym dokładnie chodzi (proszę się nie śmiać jestem nowy w tych tematach i szukam porady) Jak kształtują się ceny wysłodków? Wiem że cena w cukrowni to około 30zł ale jak to jest na wolnym rynku? I czy ktoś może wyjaśnić mi o co chodzi z tymi wysłodkami przeliczeniowymi? Jak to się przelicza? Może dla Was to podstawy ale jeszcze raz powiem że nigdy nie miałem z tym do czynienia a nie mam się kogo poradzić:/
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danielhaker
      Kontynuacja: 

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj