News
-
Podobna zawartość
-
Przez polan
Witam brać rolniczą,
potrzebuję ciągnika na 50 ha, głównie do rozsiewacza, opryskiwacza, ale też żeby pociągnął agregat uprawowo-siewny 3m z broną wirnikową. Mamy jeden 150 KM z 2000r., teraz chcemy najlepiej 120-130 KM. W grę wchodzi John deere, claas ewentualnie case. Pytanie czy do wyżej wymienionego sprzętu "opłaca" się wybrać ciągnik 6 cylindrowy, czy 4 powinien to ogarnąć? No i kwestia czy warto jeździć i szukać sprzętu używanego i sprowadzanego za ~150 koła z 7000 mtg, czy dołożyć 100 i mieć świeżaka. Dodam tylko, że rocznie robimy około 400 mtg.
z dodatkowego wyposażenia zależy nam na TUZie, miękkiej osi, pneumatyce 2+1 i 3 pary hydrauliki.
Dzięki za przeczytanie i każdą dobrą radę.
Pozdrawiam, polan.
-
Przez DYWI
Jaki ciągnik do pracy z 2 przyczepami .
1 przyczepa 10 t z HDS
2 przyczepa 12/16 t
Przyczepy z kłonicami do wożenia wałków 250cm
Powinno wejść 24 -26 m3 leśnych nie MP więc około 25 ton ładunku w 3 rzędach .
Ciągnik ma później poruszać się po mieście więc nie może być zbyt duży .
Mam na oku Kubote M7060
Mtz 80 konego
-
Przez DYWI
Jakie macie DMC zestawu ciągnik plus przyczepy zapisane w dowodach rejestracyjnych ???
Np. Kubota 7060 14 000kg
Czy są jakieś tabele podające te dane rozumiem że dmc zestawu to nie to samo co uciąg realny i uciag homologacji zaczepu ale ciekawi mnie czy np. ciągnik o tej samej mocy i wadze ma taką samą dmc ????
Są na to jakieś wzory ???
-
Przez huard
witam panowie mam takie pytanie moze ktoś pomoże otóż dostałem premie na młodego rolnika w 2015 składałem wniosek na wszystki działki na umowe dzierżawy w gminie i teraz moje pytanie czy po 3 latach od premii moge zamienić jedną działke tzn 1h za 1h?
-
Przez RolnikRolnikRolnik123
Gdzie mogę kupić pompę do wspomagania kierownicy do prokmar 504? Gdzie znaleźć?
-