akowicz111

Ceny bydła rzeźnego 2014

Polecane posty

pikul139    0

jakie macie zdanie na temat tego handlarza TOMEX Tomasz Pulnik

małopolskie/dąbrowski . czy wolicie sprzedawac w szczucinie na targu brzegowemu kto lepej placi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karolr2    767

Zakład mięsny Mośćibrody jest jak najbardziej wypałacalny. Z tego co wiem kiedyś troche ta waga u mnich szwankowała i nie zawsze ważyła tak jak trzeba a na wbc nie sprzedawałem to nie wiem.

 

kiedy im ostatni raz coś sprzedałeś. Bo u mnie byli i mówił że nie mają wagi i na mojej nie bardzo chciał ważyć a chciał jechać na ogólną. A po jakim czasie ci zapłacili bo mi chcieli na przelew z terminem 28dni i to roboczych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Cennik Skupu Bydła Rzeźnego TYKOCIN WBC Netto

BUHAJE

 

Pow. 300.0kg

E 12,70zl

U 12,40zl

R 12,10zl

O 11,30zl

P 10,80zl

280,0-299,9kg

E 12,40zl

U 12,10zl

R 11,80zl

O 11,00zl

P 10,50zl

260.0-279,9kg

E 11,90zl

U 11,60zl

R 11,30zl

O 10,50zl

P 10,00zl

240.0-259.9 kg

E 10,90zl

U 10,60zl

R 10,30zl

O 9,50zl

P 9,00zl

220.0-239,9kg

E 10,40zl

U 10,10zl

R 9,80zl

O 9,00zl

P 8,50zl

200.0-219.9 kg

E 9,40zl

U 9,10zl

R 8,80zl

O 8,00zl

P 7,50zl

Do 199.9kg

E 8,90zl

U 8,60zl

R 8,30zl

O 7,50zl

P 7,00zl

 

 

 

Cennik z Ubojni Tykocin

Edytowano przez martinez0019

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
elku87    26

męczył meczył przez 3 dni i w końcu mnie wymęczył idzie ponad 30szt do łuniewskiego 8zł + vat - 5%


Pomogłem kliknij zieloną strzałkę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grzesiek88    128

pawelol111 kto u nas tyle płaci? jak to nie tajemnica to podaj jakieś namiary, będziemy wdzięczni jeśli to nie tajemnica :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karolr2    767

męczył meczył przez 3 dni i w końcu mnie wymęczył idzie ponad 30szt do łuniewskiego 8zł + vat - 5%

 

A na export już nie sprzedajesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slawek2301    17

Cennik Skupu Bydła Rzeźnego TYKOCIN WBC Netto

BUHAJE

 

Pow. 300.0kg

E 12,70zl

U 12,40zl

R 12,10zl

O 11,30zl

P 10,80zl

280,0-299,9kg

E 12,40zl

U 12,10zl

R 11,80zl

O 11,00zl

P 10,50zl

260.0-279,9kg

E 11,90zl

U 11,60zl

R 11,30zl

O 10,50zl

P 10,00zl

240.0-259.9 kg

E 10,90zl

U 10,60zl

R 10,30zl

O 9,50zl

P 9,00zl

220.0-239,9kg

E 10,40zl

U 10,10zl

R 9,80zl

O 9,00zl

P 8,50zl

200.0-219.9 kg

E 9,40zl

U 9,10zl

R 8,80zl

O 8,00zl

P 7,50zl

Do 199.9kg

E 8,90zl

U 8,60zl

R 8,30zl

O 7,50zl

P 7,00zl

 

 

 

Cennik z Ubojni Tykocin

 

to tykocin ceną nie powala 280+ O klasa 11,90 R13,00 a u nich paredziesiąt gr mniej

Edytowano przez slawek2301

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tadek125    1

a te 30szt to jakiej rasy byki bo dobra cena.Bo ja też mam 20 sztuk do sprzedania za trzy tygodnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
elku87    26

Nie wiem co on z nimi robi ale czuje ze ida na eksport był ostatnio je oglądać z jakimś włochem . Cena dobra wiec nie wnikam. A jeżeli chodzi o bydło to mieszanka SM, LM, CHAROLISE, HF tez się trafi ... A ida wszystkie tak samo.


Pomogłem kliknij zieloną strzałkę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piterek91    0

Witam.

Dzisiaj poszedł ładny mieszaniec 740 kg po 7,7zł brutto i jałóweczka 635kg po 7zł brutto mazowieckie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    559

Ludzi proszę już nie wiem który raz , jak podajecie cenę to podajcie tez kto kupił , jaka skitka itp


;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    559

Bardzo dziękuję , a waga pewna?

Jako ciekawostka , można w ARiMR sprawdzić ile ważyło mięsko z naszej sztuki i ile ważył bydlak przed ubojem , wystarczy podać nr kolczyka [zdarza się że nie wszystkie ubojnie podają wagę żywej sztuki przed ubojem ]


;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karolr2    767

Tylk ciekawe czy można też sprawdzić w jakiej klasie było mięso i czy ubojnie podają tam prawdę? Jeśli prawdę to warto się tym tematem zainteresować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DARoROL    0

Tylk ciekawe czy można też sprawdzić w jakiej klasie było mięso i czy ubojnie podają tam prawdę? Jeśli prawdę to warto się tym tematem zainteresować

Niestety klasy mięsa nie są podawane, tylko waga żywa i półtusze. U mnie dużych odchyleń nie było co do wagi żywej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karolr2    767

To sobie można sprawdzić jak by lepiej wyszło czy wbc czy na wagę żywą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
elku87    26

Z ta skitka to jest jakieś nie porozumienie kiedyś pamiętam nie brali w ogóle później 2-3 % teraz juz do 8 a niedługo to 15% .... Kto to wymyślił w ogóle ...


Pomogłem kliknij zieloną strzałkę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slawek2301    17

Z ta skitka to jest jakieś nie porozumienie kiedyś pamiętam nie brali w ogóle później 2-3 % teraz juz do 8 a niedługo to 15% .... Kto to wymyślił w ogóle ...

 

skitka jest z dawna dawnego,pytasz kto to wymyślił ?a kto wymyślił okarmianie bydlaka aż skóra trzeszczy jak ma być sprzedawany a kto wymyślił sypanie żwiru tucznikom i polewanie mlekiem żeby były cięższe ?a co do pamięci to troszke szwankuje bo o tym że nie brali to zapomnij, a 3%to było na tuczniki, maciory 5% a bydło 6/7% młode ,krowy 8% i co ciekawe o czym pewnie nie wiesz jak zakłady zabierały prosto od rolnika brały jeden procent więcej .

 

Tylk ciekawe czy można też sprawdzić w jakiej klasie było mięso i czy ubojnie podają tam prawdę? Jeśli prawdę to warto się tym tematem zainteresować

 

zapomnijcie panowie o sprawdzeniu tzn.sprawdzicie ale na 100% będzie taka sama waga jak podali dla was na wydruku ,nie sądzicie chyba że w zakładach siedzą idioci i wam podają co innego jak do agencji . to co ukręcą idzie po za papierami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mikruss    536

płaci jak chce, jedni dostają od ręki kase, inni czekają średnio 3 miesiące ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Podobna zawartość

    • Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj