Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Posiadam Zetora Forterre 11441 z 2008 roku. Mianowicie ostatnio pojawił mi się taki problem, że przy jeździe na dwóch półbiegach zetor zachowuje się tak jakby co chwile włączał i wyłączał jeden, a kontrolki cały czas palą się od dwóch półbiegów. Doszła jeszcze taka usterka, że wałek przekźnika po włączeniu co jakis czas sam się wyłączy i włączy. Miał ktoś kiedyś podobny problem?

Opublikowano

trzeba by było posprawdzac czy kable i kostki dobrze łączą.

Opublikowano (edytowane)

jeszcze belki się w ogóle nie podnoszą. Przetrząsałem siano to wszystko działało. Dopiero w drodze powrotnej zaczęły się psuć półbiegi. Przez dwa dni traktor stał i nikt nim nie jeździł. Odpaliłem go dzisiaj i już belki się nie podnoszą a wałek co chwile się wyłącza. Z półbiegami dalej jest ten problem tylko, że teraz cały czas podczas jazdy jeden się wyłącza i włącza

Edytowane przez maniek0987
Opublikowano

a czy podczas gdy belki sie nie podnoszą świeci sie "STOP"? i sprezarka nabiła odpowiednio duzo powietrza bo u mnie bez powietrza nie dziala podnosnik i walek..

Opublikowano (edytowane)

Witam mam taki sam problem z półbiegami i WOM i nie wiem czego to może być wina zetor forterra 11441 2005r

Z góry dzięki

wie ktoś czego to jest przyczyna ?

Edytowane przez Damianwr1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Dariusz123456789
      Witam nie mogę uzyskać wysokiego pedału hamulca prawego zetor 72 11 ( nowa pompka,wyrównywacz, przewód cylinderek i szczęki proszę o pomoc
    • Przez ZimowyZolnierz
      mam problem z zetorem 9540 jak w tytule traktor po wciśnięciu pedału sprzęgła hamuje, od czego zacząć poszukiwania? Dodatkowo jak obsługiwać wzmacniacz momentu obrotowego (pierwszy traktor z tego typu bajerami) skrzynia 4 biegowa.
    • Przez toobek
      Witam. Mam taki problem, mianowicie orałem zawsze moim Zetorem 7211 pługiem 3 skibowym Unia Grudziądz. Orałem zawsze na trybie pracy hydrauliki POZYCYJNA i ustawiałem głębokość kołem pługa. Wszystko szło pięknie orka ładnie szła. Niestety mam bardzo zakamienione pola i postanowiłem przetestować pług z jakimś zabezpieczeniem. I tak przetestowałem już 3 pługi. Problem polega na tym że te pługi były cięższe, brały szerzej na skibę i na POZYCYJNEJ i kole podporowym ciągnik nie mógł uciągnąć nawet mój obecny pług Unię TUR 35. Przestawiłem więc tryb pracy hydrauliki na MIESZANA i ciągnik bez problemu ciągnie pług nawet przy głębokiej orce tylko nie mogę ustawić głębokości orki. Raz głębiej raz płyciej. Gdy przednie koła wpadną w dołek to pług potrafi wyskoczyć gdy wjadą na górkę to pług zagłębia się po ramę. Proszę o radę czy da się coś z tym zrobić czy jednak muszę wrócić do starej uni Grudziądz. Myślę nad pługiem obrotowym chociaż 2 skibowym ale boję się że będzie to samo. A pola mam nie regularne zakamienione i teren górzysty. Jest jakaś rada na to z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
    • Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
  • Dodaj nową pozycję...
v