Skocz do zawartości

Polecane posty

dawid2m    0

Witam.

Mam problem z MF 3070. Otóż gdy załączy się tylni WOM, to coś z tyłu zaczyna strasznie grzechotać. Tak jakby jeden tryb ocierał sie o drugi. Pytanie co to może być? Czy to faktycznie tryby, czy może łożysko jakieś poleciało? Miał już ktoś do czynienia z taką sytuacją?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    138

A na wyższych obrotach też grzechocze? Bo na wolnych to chyba w każdym fergusonie grzechocze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

michasko    1

W moim też grzechocze na wolnych obrotach i też sie martwiłem... ale pare lat mineło i nic sie złego nie dzieje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawid2m    0

Czyli że to normalne i mam się tym zbytnie nie przejmować? Myślałem, że to tryby któreś lekko zahaczają się o siebie i może by je na cięgnach podciągnąć albo popuścić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez radzikus
      Szanowni,
      nie działa wom w aresie. Niby wszystko działa od strony mechaniki a przy próbie właczenia wou coś tam nawet słychać w moście ale mimo wszystko wom nie uruchamia się.
      Pojawia się błąd 345- oznacza mniej wiecej "uszkodzony włącznik womu, wiązkę lub cewkę".
      Czy moglibyscie wskazać mi które cewki odpowiadają za wom w tym ciagniku ?
       
      PS; do tej pory miałem tylko Agrotrona, z Claasem jestem niestety ciemny
       
      Z góry dzięki!
    • Gość gruchabezgie
      Przez Gość gruchabezgie
      Witam.
      Jestem posiadaczem MF 3125. Mam problem z EHR, a mianowicie podnośnik nie podnosi. Próbowałem podnosić i opuszczać awaryjnie i w tym przypadku wszystko działa. Kiedy podniosę awaryjnie mogę opuścić za pomocą sterownika EHR a już podnieść nie. Druga sprawa jest taka że nie dopina mi wałka WOM. Wałek jest cały czas uruchomiony i przy tym wydaje dziwne dźwięki - tak jakby coś przeskakiwało. Dodam ,że nie mogę wyłączyć wałka i można go zatrzymać ręką czyli coś nie zaskakuje. Jak przełączę na wyższe obroty wałka to już nie można go zatrzymać ale dalej wydawany jest ten dziwny dźwięk. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
    • Przez marrat
      Jestem zainteresowany dmuchawą ssąco tłoczącą napędzaną na WOM. Jeśli ktoś ma na sprzedaż to prosze o kontakt 693547645. Dla przykładu interesuje mnie dmuchawa Kongskilde SUC 500.
    • Przez buchu21
      Witam tak jak w temacie posiadam dmuchawe kongskilde 500 na WOM, według tabel niby przy 10 m elastycznego węża ma wydajność plus minus 30t. Wysokość tłoczenia ok. 7m. 
      A moje pytanie jak zwiększyć wydajność ponieważ nie osiąga nawet połowy tego co podaje tabela. Może źle coś robię. Staram się aby ziarno nie zalegalo w wężu ssącym ale nie mam pewności czy to jest kluczem i głowicy nie mam oryginalnej tylko taka samoróbka. 
      Jest w stanie mi ktoś pomoc doradzić albo się skontaktować bezpośrednio i wytłumaczyć jeżeli to ogarnia. 
    • Przez Kacperkakoll
      Witam mam problem z moim t25 otóż dzwignia włącznika wałka Wom wychodzi z bloku wraz z bolcem w ktorym jest tak jakby urwana śruba jak to naprawić?


×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.