Kupić sieczkarnie jednorzędową, ale jaka jest najlepsza???
Przez
lolo149, w Sieczkarnie
-
Podobna zawartość
-
Przez oreł
Witam panowie może ktoś się spotkał z problemem w sieczkarnia jaguar 950 detektor widzi metal którego nie ma. Na bębnie brak luzu
-
Przez bobimarek
Witam. Problem dotyczy maszyny rolniczej Claas jaguar 850 z silnikiem mercedesa om457la E2/3. W zeszłym sezonie po nocy palił czasem od strzała, ale im dalej w sezon to trudności były większe z odpalaniem do tego stopnia że trzeba było pompować pompka ręczna, bo paliwo się cofało... W pompce recznej widać jak tłoczy powietrze przy pierwszych ruchach. Po przepompowaniu odpala i pracuje normalnie. Moc jest, nie dymi.
Co zostało wymienione:
1. Wszystkie przewody paliwowe
2. Pompka ręczna (oryginał)
3. Pompa wstępna (zamiennik)
4. Oba filtry na org Bosch
5. Sprawdzone pompy pld i wyregulowane ( wymienione oringi)
6. Sprawdzone i ustawione wtryski ( 2 końcówki wymienione plus nowe oringi)
7. Wymieniony zaworek na bloku.
Efekt wymian taki że nic się nie zmieniło, po nocy nie pali, trzeba pompować ręcznie.
Oleju nie przybywa, on nie czuć i lepkość na oko się nie zmienia.
Jakieś sugestie?
-
Przez margoo78
Może ktoś ma do sprzedania orginalny wałek do ścinacza orkan? Mój niestety uległ uszkodzeniu. Albo może ktoś doradzi jaki nowy wałek wybrać. Długość znam tylko nie wiem, czy np 830 Nm wystarczy, bo taki spotkałem na olx?
-
Przez Domino2004
Witam przymierzam się do zakupu sieczkarni Krone Big X 650 2007rok miał ktoś do czynienia z tym sprzętem ? Jak z awaryjnościa ? Jakie koszty eksploatacji ,jak wygląda spalanie ? no i czy mają jakieś typowe bolączki
ciężko znaleźć podobny temat na jakimkolwiek forum jedyne co znalazłem to coś o awaryjności skrzyni i jakiś problemach z elektryką. Z góry dziękuję za odpowiedzi oraz zapraszam do dyskusji.
-
Przez lukasz2014
Witam Jakie zamontowac gniotowniki do sieczkarni claas jaguar 860 Prosty ząb? kierunkowy ząb, czy moze shradlage na podwójnej spirali i zmienić koło pasowe na mniejsze?
-