Skocz do zawartości
mario330

problem silnikiem

Polecane posty

mario330    1

Panowie mam problem , panewki korbowe zakładam prawidlowo,posmarowalem je olejem ,troche dokrece sruby i zarowno na starych jak i na nowych panewkach blokuje wał,lekko popuszcze sruby i obracam walem lekko . zamki sa na tej samej stronie, nie wiem co jest grane ,wczesniej na starych bylo dobrze a teraz nawet na nich wal blokuje , skrece tylko do 70 nm i korbą nie obrocę,a powinno byc okolo 130 nm.... :blink:

Edytowano przez mario330

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
OKEY    154

Nie zamieniłes korbowodów miejscami? Jeśli wszystko włożyłeś tam skąd wyjąłeś to nie powinno być takich problemow, przecież wał nie spuchł :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty
;):) Edytowano przez pawel81

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

źle zrozumiałem kolegę @mario330 :P

Edytowano przez pawel81

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mario330    1

Problem juz rozwiazałem w czwartek :)

tata sie przyznał ze nie chcaco widocznie poprzestawiał mi stopki korbowodowe bo sobie ,,ogladał ,, :blink:

silnik zrobił już 7 mth i zacznam umiarkowana prace :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
balcerek1    91

Jak na stopkach nie ma znaków przy rozbieraniu i na korbach to się robi oznaczenia punktakiem 1 gar jedna kropka na stopce i korbowodzie 2 gar dwie kropki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×