Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
3kusy3

c 360 brak reakcji na przycisk rozrusznika

Polecane posty

3kusy3    0

Witam

Połozyłem nowa instalacje do c 360 według tego schematu http://www.google.pl...start=0&ndsp=34

załozyłem tez zamiast pradnicy alternator,swiatła wszystko jest oprócz zapalania

gdy naciskam przycisk rozrusznika mam brak reakcji nic sie nie dzieje.

W czym moze byc problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cash8791    3

A sprawdź w ogóle czy odpali na krótko to wtedy będziesz wiedział czy w ogóle na rozrusznik dochodzi napięcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

Wróżki zapytaj :P skąd ktoś może wiedzieć co sknociłeś?

W tak prostej instalacji, to jedynym problemem jest się pogubić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3kusy3    0

Na krótko kreci

Posprawdzam jeszcze wszystko dokładnie i dam znac co i jak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Na przycisku musisz mieć + i dalej przez przycisk do cewki musi być przejście. Najlepiej kawałek kabelka z żarówką i do roboty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetor6011    1

Mam problem padł mi rozrusznik w 360 oddałem go do regeneracji ( wymienione wszystkie części) i nowa cewka założona wszystko ładnie pięknie tylko nie chce kręcić napięcie w porządku w czym może tkwić problem bo ju nie mam pomysłów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

W źle przeprowadzonej regeneracji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

Mam problem padł mi rozrusznik w 360 oddałem go do regeneracji ( wymienione wszystkie części) i nowa cewka założona wszystko ładnie pięknie tylko nie chce kręcić napięcie w porządku w czym może tkwić problem bo ju nie mam pomysłów

Sprecyzuj nieco , w ogóle się nie odzywa? coś stuka chociaż ? kontrolki gasną? elektrowłącznik wybija sprzęgiełko ? Próbowałeś dać prąd na elektrowłącznik na krótko ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

No to po co piszesz, że napięcie było prawidłowe skoro nie było?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Albo mierzył miernikiem o Rwe 10M i stąd taki wynik. I tu wychodzi znana prawda: żeby dokonać pomiarów nie wystarczy mieć miernik. Trzeba jeszcze wiedzieć jak go użyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Shmit
      Witam moze ktoś mi rozjaśnić do czego służą te przyciski, szczególnie ten po prawej ?
      Mam je w swoim świeżo zakupionym JCB 155-65

    • Przez CrEAtivE82
      Rozpoławianie Pronara 82A wieniec rozrusznika 1600mth.
       
      Tak jak w temacie padł wieniec rozrusznika i czas rozpołowić traktor
       
      na co jeszcze zwrócić uwagę(sprzęgło napewno) i gdzie kupić dobrej kości części
    • Przez hanomag
      Mam problem z ciągnikiem CASE 956XL.
       
      Zimny silnik nie chce odpalić z rozrusznika, "na pych" odpala lekko. Gdy silnik jest rozgrzany, można go uruchomić rozrusznikiem, lecz kilka godzin później znowu nie można uruchomić z rozrusznika. Akumulator jest zdrowy.
       
      Proszę o wskazówki gdzie może leżeć problem.
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam wszystkich. Z powodu mojego wielkiego problemu z tym ciągnikiem o którym pisałem tutaj: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/6064-odpalanie-mtz-a-zima/page__st__460 (trzeci post, zachęcam do lektury, może ktoś wpadnie na pomysł co go boli) przyszedł mi do głowy jeden pomysł. Otóż gdy go zapalam i chcę go trochę przeciągnąć to wyłącza mi się rozrusznik ( tak tak, cudowna blokada przed zapalaniem już zapalonego ciągnika ) poprostu rozrusznik akurat wtedy się wyłączy, jak już silnik łapie, ale jeszcze ma za małe obroty żeby samoczynnie podjął pracę. I tak sobie myślę żeby tą blokadę jakoś wyłączyć. Tylko problem w tym, że nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to działa. W katalogu znalazłem "przekaźnik blokady rozrusznika". Myślę że chodzi o ten przekaźnik z białymi napisami przy bezpieczniku 40A. Może mi ktoś powiedzieć, czy w ogóle da się zrobić coś takiego i jak? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
       
      http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c3197e1228e9f7d4.html
      http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8347db1bad4fd346.html
    • Przez Karo23
      Witam w szystkich forumowiczów. Mam problem z rozrusznikiem w kombajnie claas mercator 75. Podczas przeglądu kombajnu sprawdziłem rozrusznik, poniewarz bardzo ciężko kręcił. Okazało się, że ma przebicie na wirniku i tutaj moje pytanie do was. Jaki można zastosować zamiennik do OM352? Szukałem i znalazłem planetarny do perkinsa 6.354. Czy będzie on pasował do mojego silnika?
×