Skocz do zawartości
Adam-94

zapowietrzone wspomaganie Zetor 12045

Polecane posty

Adam-94    0

Mam problem ze wspomaganiem w Zetorze 12045 po zmianie serwa na orbitrol i uruchomieniu silnika 4obroty do oporu kręciło się leciutko można było jednym palcem skręcać a później widocznie się zapowietrzył bo nie można kierować jedynie na wolnym biegu i dużych obrotach próbowałem już luzować węże na siłowniku i kręcić na zgaszonym i zapalonym i kręcić do oporu na obrotach ok 1800-2000 macie może jakieś pomysły jak go odpowietrzyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damo    26

u mnie w 1012 też raz się zapowietrzył orbitrol ..odpowietrzyłem go w następujący sposób ciągnik pracował na wolnych obrotach 1 osoba powolutku kręciła a ty musisz wyłapać który wąż poluzować...tylko ten wąż którym olej powinien płynąć do siłownika.... bo jeżeli poluzujesz drugi to kręcąc orbitrolen zasysasz powietrze do układu...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

damo    26

to dziwne tyle razy rozpoławiałem ciągnik i zawsze w ten sposób odpowietrzałem...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Adam-94    0

A może wiecie od czego ten olej ja troche pochodzi to się pieni az wylatuje ze zpiorniczka po zgaszeniu ciągnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
paragon    0

W ciągnikach na oryginalnym orbirtolu odpowietrzenie powinno polegać na uniesieniu przodu lekko na podnośniku i kręceniu najpierw na zgaszonym moto do max skrętu raz w lewo raz prawo, później na odpalonym (wolne obroty) na przemian raz wolno raz szybko kierownicą do oporu i zawsze się odpowietrzy. Jeśli olej się pieni to jest do wymiany lub miesza się jak mleko w spieniaczu expresu do kawy - czyli zawór sprawdź zakładając trójnik z mano na wąż łączący pompę z orbitrolem, odpal ciągnik i koła na max musi być ok 150 - 160 bar.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DAREK    22

uszczelniacz na wałku pompy przepuszcza i pompa ciągnie powietrze szczególnie jak olej zimny -z tąd piana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
stefan4321    0

<p>u mnie po odkreceniu wezy od tloka i ponownym przykreceniu uklad sie chyba zapowietrzyl bo ciezko sie kreci. jak to poprawic lub moze samo sie ureguluje?</p>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Taurus83    156

miałem dzisiaj awarie. przetarł się wąż od siłownika. po wymianie węża koła ani w lewo ani w prawo. okazało się że brakowało oleju w takim jakby zbiorniczku wyrównawczym który znajduje się na wysokości pompy wtryskowej. po dolaniu oleju i poluzowaniu jednego z węży przy siłowniku kiera kręci się lepiej niż przed awarią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Zolwik1990
      Witam mam problem, ciężko jest skręcić kołami w moim mf3085. Skrzynię mam zalaną agrolem i jest trochę mało oleju. Olej wymieniany ponad 2 lata temu. Jak dodam gazu, na wysokich obrotach to jeszcze jak cię mogę. Ale na niskich jest po prostu bardzo ciężko skręcić. Czy ktoś sie z takim czymś spotkał? Jeżeli tak to proszę o odp. Dodam tylko ze podnośnik i siłownik jak np. kipuję przyczepą to bez problemu tylko to skręcanie mnie wkurza.
    • Przez kravter
      witam chcialbym dowiedziec sie czy w mf 3630 jest filtr od wspomagania??i gdzie on sie znajduje poniewaz wolno chodzi mi wspomaganie i ehr (pompa wymieniona i dalej to samo)
    • Przez dragonmt852
      Witam, mam problem z zapowietrzonymi hamulcami w swoim zetorze i chciałbym się zapytać czy ta śruba jest śrubą odpowietrzającą (zdjęcie 1) i czy jest tą śrubą, która jest zaznaczona na rysunku strzałką (zdjęcie 2) i czy to tą śrubę trzeba poluzować przy odpowietrzaniu czy jakąś inną?  
       


    • Przez Agri666
      Mam problem z landini gdy opale ciągnik nie działa wspomaganie i Jazda .... ładowacz działa podnosi i cała reszta ... gdy ciągnik chodzi około 3 minuty zaczyna działać wspomaganie oraz jazda jednak gdy np. pociągnę za wajchę od załączenia hydrauliki np na kipier to słychać jak rośnie ciśnienie pusze próbuje kręcić kierownicą i znów nie działa tak samo jazda wszystkie filtry zostały wymienione ... świeci się kontrolka na czerwono taka zębatka z kroplą oleju w środku czekam na jakieś pomysły   


    • Przez kiro67
      Witam, miałem w ciągniku c328 przez rok czasu wspomaganie od scenic ii o numerze x84. Teraz to wspomaganie się zepsuło(po postu z dnia na dzień się nie włączyło) i chciałbym kupić nowe. Jednak z tego co widzę to ciężko dostać w dobrej cenie, z kolei J84 jest więcej i są tańsze. Czy J84 będzie pasowało pod mocowania już przygotowane do X84? 
      Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam serdecznie.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.