Skocz do zawartości
zbycho77

instalacja elektryczna (kierunkowskazy)

Polecane posty

zbycho77    7

Mam problem z sygnalizacją właczonych kierunkowskazów w przyczepie d 732, nie swieci druga kontrolka w ciągniku kierunki działają normalnie tylko troche słabo świecą tak jak by miały mało prądu . Przyczepa miała robioną nową instalację przez poprzedniego właściciela , nie wygląda to najgorzej ;przewody polutowane , masa do każdej lampy. Instalacja w ciągniku jest sprawna bo po podpięciu rozrzutnika z oryginalną instalacją sygnalizacja właczenia kierunkowskazów w ciągniku działa prawidłowo .Proszę o jakieś propozycje od czego zacząć .

Edytowano przez zbycho77

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    0

proponowalbym zaczac od sprawdzenia przewodu masowego-czesto sie zdarza ze masa na lampe jest podlaczona do ramy pojazdu a nie przewodem do gniazdka wiec obwod sie zamyka przez zaczep przyczepy i stad moze slabo swiecic. Jesli tak jest to po wlaczeniu innych swiatel powinien byc efekt "choinki".

druga hipoteza moze byc taka ze zarowki maja mala moc i przerywacz niewykrywa ich jako dodatkowe obciazenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zbycho77    7

Problem naprawiony, okazało się że winne były żarówki firm TUNGSRAM i NARVA które miały moc 21w a świeciły jak by miały 5w .Po wymianie na inne wszystko działa prawidłowo.Pierwszy raz się z czymś takim spotykam .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×