Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
PrzemekGancarz

Jakie sadzeniaki wybrać Jelly czy Agnes ?

Polecane posty

tak jak w temacie jakie ziemniaki są lepsze Jelly czy Agnes ? czy Jelly są mokrawe po ugotowaniu ?

 

Chodzi mi o jadalne .

Edytowano przez PrzemekGancarz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
123p    1

jelly po ugotowaniu sa bardzo dobre z tego co widzę. z Agnes nie miałem styczności

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mikad    227

Jelly jest w typie kulinarnym B zawartość skrobi katalogowo 14%, Agnes natomiast BC skrobia 16%. Wiele zależy od uprawy, u mnie w tym roku Jelly miała tylko 10,8% i była praktycznie AB.

Agnes nie będzie już dostępna właściciel wycofuje odmianę.

Edytowano przez mikad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wojciech89    0

Ja bym agnesa nie brał. Jak masz tylko taki wybór to weź Jelly

Edytowano przez Wojciech89

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
brutus44    5

tak jelly są podobne w smaku do vinety-bardzo smaczny i wydajny ziemniak.Wadą podobną do vinety ,że praktycznie co roku trzeba nabywać sadzeniak.Laik nie odróżni w smaku od vinety-trzeba tylko gaić ;) ,że z piaskowej ziemi bo nie mają takiego meszku na skórce i nie chwytają brudu.Są też ciut inne w kształcie.Są też trochę pózniejsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wojciech89    0

brutus czy Ty insynuujesz aby kłamać?

bądźcie uczciwi, to będzie się darzyło

 

123p - nie jelly tylko agnes, kup sobie odmianę z typem kulinarnym AB i będzie dobrze, chyba, że wolisz trochę lub bardziej sypkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×