News

Rozrzutnik COUTAND nie działa panel
Przez
ReKoRd022, w Rozrzutniki obornika
-
Podobna zawartość
-
Przez etihw
Złożyłem młodego rolnika na zakup rozrzutnika 6 ton metal-fachu ale po usłyszeniu opinii paru osób bardzo poważnie zaczynam się obawiać czy to jednak dobry wybór i zastanawiam się teraz nad paroma:
- metal-fach n267/1
- cynkomet n-221
- jol-met n 250/3
Wszystkie 6 tonówki i adaptery pionowe 4. Jeśli możecie coś o którymś powiedzieć i ewentualnie dodać jakiś inny tak w przedziale cenowym do 60 tysięcy będę wdzięczny.
-
Przez FantasticMrF
Witam
Mam problem z adapterem rozrzutnika. Strasznie rzucało adapterem, tak bardzo że aż całym rozrzutnikiem.
Wały były nie wyważone więc na złom poszły. Założyłem nowe slimakowe, a poprawa jest tylko połowiczna.
Podpowie ktoś co jest przyczyną?
-
Przez Radan
Witam.
Miał ktoś styczność z tą maszyną w warunkach polowych.
Pytam bo zamierzam kupić a interesuje mnie sprzęt zarówno do zastosowań w transporcie sieczki jak i rozrzutnik obornika.
Fliegl ASW 391 w identycznej konfiguracji jest prawie dwa razy droższy.
-
Przez Primorac
Panowie, zmagam się z problemem wyboru rozrzutnika obornika, obecnie mam Cynkomet 8t. na tandemie, od 12 lat pracuje u mnie w gospodarstwie i nie jestem z niego zadowolony. Początkowo razem z ojcem wpadliśmy na pomysły aby wymienić go na nowego Ursusa z drewnianymi burtami itp. również 8t. Po mokrej wiośnie gdy my męczyliśmy się z jazdą po polu 130 konnym ciągnikiem z właśnie tym Cynkometem a obok facet ciągał Apollo 8, 100 konnym ciągnikiem bez większych problemów doszliśmy do wniosku, że zmieniać jedno na drugie w trochę lepszym opakowaniu to nie ma sensu. Stąd moje pytanie. Jaki rozrzutnik wybrać, chodzi mi o te typu Apollo od Unii. Wiadomo jakiś Fliegl albo Brochard to już ta wyższa półka ale może jednak warto dołożyć trochę do takiego ?
-
Przez ursus-moc
witam ma ktos lub widzial przyczepe samozbierajaca co sie zaklada adapter i jest rozrzutnik bo mam przyczepe ale chce z niej zrobic zeby zakladac adapter przyczeoa to pottinger pirat
ktos cos
-