News
-
Podobna zawartość
-
Przez andrewk
Ostatnio zauważyłem niepokojącą rzecz. W czasie orki ok 10ha zauważyłem w pewnym momencie, że zaczyna wypychać mi opary spod korka w zbiorniku paliwa. Odkręciłem, zeszło powietrze, zakręciłem. Jeden objazd w koło i powtórka. Lekko się zdenerwowałem i odkręciłem korek i dokończyłem bez niego. Z baku ciągle wydobywają się " gorące opary ". Myślałem, że wina leży po stronie korka. Rozebrałem na części pierwsze, wyczyściłem dokładnie tak aby wszystkie dziurki były drożne i myślę sobie będzie spokój. Dziś podczas orki 4ha znowu powtórka z rozrywki. Spod korka słychać tylko syczenie i wypycha oparami paliwo. Na postoju z zakręconym korkiem na obrotach jałowych nic się nie dzieje i jest ok - może dlatego, że obroty są niższe. W pracy silnika póki co również nie zauważyłem nic niepokojącego. Pali od strzała na wszystkie 4cyl - nie ma żadnego niepokojącego dymu na jałowym i pod obciążeniem. Spalanie również w normie tak jak przed tą awarią. Jak myślicie co mu dolega ? Mam swoją tezę odnośnie napompowanego baku ale poczekam może ktoś mądrzejszy się wypowie.
TraktorPedia
-
Przez roxor
Witam panowie wie ktoś może jakie powinno być ustawione ciśnienie na wtryskiwaczach w jd 6900
-
Przez michal33554
Witam
Potrzebuje pomocy , mianowicie wymieniłem w lato olej w ursusie c 4011 z tymi podwójnymi filtrami w kształcie szklanek , wczoraj po odkręceniu obu szklanek w celu umycia wkładów z powodu kolejnej zmiany oleju okazało się że w pierwszej szklance tzn w lewej nie było wcale oleju , w tej drugiej tzn od strony prawej olej był . Co robić ?
-
Przez ziom00263
Witam, czy posiada ktoś z was rurociąg podziemny ciśnieniowy z rur PCV do wody, która zasila deszczownie? Jeśli tak to prosił bym o opinie, na co warto zwrócić uwagę przy budowie takiej sieci, jakieś rady. Zamierzam w tym miesiącu zacząć budowę, rurociągu z rur pcv fi 110, na odcinku 1900 metrów.
-
Przez stogi
witam
mam problem z mf 699 a dokładnie z podnośnikiem szarpie przy podnoszeniu i bardzo wolno podnosi nawet gdy dodaje gazu praktycznie nie ma wielkiej różnicy
podobno da sie mu zwiększyć ciśnienie w układzie tylko jak?? próbował ktoś ?
przy podpięciu do przyczepy wywraca bez problemu 10t na małych obrotach
-