News
malopolanin64

Odpowietrzanie hamulców fendt farmer seria 300

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
malopolanin64    405

Wymieniałem tarcze w moim fendtcie 309 LSA z roku 91 wersja francuska, przez to ze trzeba było odjechać zwolnicami odpiołem wężyki od cylinderków. No i teraz jest problem bo po złożeniu nie idzie tego wogóle odpowietrzyć jak robi sie to w samochodach czy nawet zwykłej C-360. pompki są sprawne, cylinderki szczelne bo wszystko idelanie chodziło przed rozkręceniem, po wciśnięciu pedała i odkręceniu odpowietrznika wydostało sie powietrze później zakręcenie i fige, pompki nie dają rady zassać nowego płynu ze zbiorniczka, (zbiorniczek pod korek zalany) tylko wytwarza sie podciśnienie w układzie i jestem w kropce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
malopolanin64    405

Myślałem na tym tylko ze no jak to zrobić, (zanczy znajomy mechanik mówił ze takie coś stosował z hamulcami John Deere) jedynie dorobić nakrętke z złączem do sprężarki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

tomgli    3

zazwyczaj płyn pcha się od dołu do góry razem z powietrzem- odwrotnie to pęcherzyki zostaja w zakamarkach,

 

inna opcja to zalać do pełna i czekać az zleci dołem, nie ruszac pedałami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
malopolanin64    405

płyn wogóle nie nacieka na pompki ze zbironiczka, dzisiaj dorobiłem kurek do zbiorniczka żeby wpompowac ciśnienie i wziołem ręczna pompką żeby mieć czucie to zrzuciło mi wężyka od zbiorniczka a pompki nie przecinołem płynem , pompke wyciagnołem i rozebrałem poczyściłem i dalej d*pa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Brounter    18

A w jaki sposób przeprowadzasz odpowietrzenie układu? Odkrecasz odpowietrznik i potem wciskasz kilka razy pedal hamulca bez zakrecania odpowietrznika?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
malopolanin64    405

kilka razy wciskam pedał i trzymam, odkręcam odpowietrznik i zakręcam i powtóka.

Odpowietrzanie udało sie specjalnym urządzeniem i bardzo skomplikowaną drogą ale już jedna pompka lekko niedomaga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wskw    0

Witam, mam podobny problem możesz powiedzieć jak rozwiązałeś swój? 

Używałeś urządzenie podcieniowego do kompresora, takie ja ten za 100zł?

http://allegro.pl/wysysarka-zestaw-do-odpowietrzania-hamulcow-i5182231465.html

Zastanawiam się czy takie coś da radę.

 


Szukasz prawdziwych porad rolniczych? Stwórzmy je sami, skoro ich nie ma... Zapraszam na profil..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez MICH4Ł
      Witam.
      Chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje cały EHR do Fendt Farmer 311 turbomatik LSA jeżeli można oczywiście takie coś nabyć ?
       
    • Przez fendzior927
      Witam
      Mam problem z fendtem 927 vario mianowicie ciągnik po rozpędzeniu się do pewnej prędkości rozłącza skrzynie wchodzi w tryb awaryjny i wyrzuca błąd 4.1.A1 po zgaszeniu odczekaniu chwili i ponownemu odpaleniu nie ma błędu ale po ponownym rozpędzeniu to samo. Nie kiedy jednak błąd nie występuje i chodzi normalnie.Dzieje się tak tylko przy jezdzie do przodu obojętnie czy dolna czy górna skrzynia do tyłu brak błędu.
      Błąd jest niby od nastawnika tylko czy na pewno od niego ???
      Z góry dziękuje za jakąkolwiek podpowiedz
      Pozdrawiam
       
    • Przez fendzior927
      Witam
      Mam problem z fendtem 927 vario mianowicie ciągnik po rozpędzeniu się do pewnej prędkości rozłącza skrzynie wchodzi w tryb awaryjny i wyrzuca błąd 4.1.A1 po zgaszeniu odczekaniu chwili i ponownemu odpaleniu nie ma błędu ale po ponownym rozpędzeniu to samo. Nie kiedy jednak błąd nie występuje i chodzi normalnie.Dzieje się tak tylko przy jezdzie do przodu obojętnie czy dolna czy górna skrzynia do tyłu brak błędu.
      Błąd jest niby od nastawnika tylko czy na pewno od niego ???
      Z góry dziękuje za jakąkolwiek podpowiedz
      Pozdrawiam
    • Przez misieka
      mam 9 błędów w ciągniku, co one oznaczają? proszę o odpowiedź
      -0.0.20
      -0.1.59
      -0.1.60
      -0.1.62
      -0.1.63
      -0.1.65
      -5.1.01
      -5.1.72
      -4.1.08
    • Przez pkmasta
      Witam
      posiadam fendta 926 pierwszej generacji od dosyć niedawna, jest to mój pierwszy fendt stad tez pytanie
      czy jest ktoś w stanie podzielić się instrukcja do 926 pierwszej generacji?
      prosze również o pomoc w rozszyfrowaniu kodu błędu:
      8.3.15
      pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj