Skocz do zawartości

John Deere seria 9xx i 10xx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie jeszcze na paletach stoi... kombajnem nie chce wyjeżdrzac a ten rok sie jeszcze przemęcze... pozatym najpierw trzeba go przerobic... jak byś kiedyś miał czas to mozesz fotki tego swojego oryginalnego zrobić...

• AgroTeam
Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś wymieniał chłodnicę w JD 975 na jakąś inną. Nasza okazała się totalnym sitem jak ją domyliśmy (przez to kombajn się cholernie grzał) Dorobienie nowej w zakładzie to koszt ok 1800zł więc szukam od czegoś innego nowej fabrycznej. Co sądzicie o tym aby założyć od bizona? Czy nie będzie to przeszkadzało, wymiary są podobne.

Opublikowano

SZUKAM!!! poszukuje w trybie prawie pilnym opon do mojego JD o rozmiarach 18,4/15-26 najchetniej używane w dobrym stanie... czy ktos wie gdzie take coś moge dostać;>

Opublikowano

wie ktos ile kosztuje klepisko (do zboza nie do kukurydzy) do kombajnu JD965H

i w jakiej czenie cepy

a ktos podpowie na jakich obrotach młockarni młucicie zboze

Opublikowano

Na takich aby nie śrutowała ziarna i nie zostawały w kłosach za kombajnem a to jest między 750 a 900 obr/min, więcej się dowiesz z instrukcji obsługi bizona ja też z takiej korzystałem gdy zaczynałem kosić tam jest to wszystko opisane,powodzenia.

Opublikowano

zapytam inaczej (codzi mi o obroty młockarni) przy nie zuzytym pasie napedowym jakie powinien miec obrty ile osiaga na max

chce miec porownanie na kombajnie jaki chce kupic ile ma na maksymalnych obrotach z tym jakie powinien miec

Opublikowano

ale i tak niegdy nie używasz max obrotów... zawsze je sobie regulujesz w zaleznosci od potrzeb... zwykle pracuje sie w zakresie 850-1100 zalezy od zboża... ja młuce pszenice na ok 900obr/min....

Opublikowano

W moim na maxa to 1210obrotów a minimum to 400 obr. przy pełnych obrotach silnia. Przy zakupie to dobry temat na sprawdzenie,gdy na maxa się kręci młocarnia to trochę kołysze kombajnem,gdy jest coś nie tak to kombajn zacznie dosłownie skakać .

Opublikowano

A wymienial ktoś wtryskiwacze w swoim jd?Dymi mi tak od 3/4 obrotów silnika na czarno i nie wiem jak się zabrać za wyciaganie tych ołowkowych wtrysków

Opublikowano
John Deere ma to do siebie ze zawsze dymi na poczatku gdyz papa jest tak wyregulowana.wytrzasacze mogly sie pogias od zapchanego szarpacza.ale myśle ze jak za uszkodzony to i tak cena przesadzona.ale jak uważasz.musisz z bliska pozadznie obejrzec kombaj i jego wszystkie zakamarki bo w przeciwnym razie bedzie to skarbonka bez dna i do tego przy takim roczniku.

Witam!

Mam JD 975. Mój problem polega na tym ze nie wiem czy pas jezdny który posiadam wystarczy mi na przejechanie kolejnego sezonu ( ma on 5cm). Jak by mi ktoś mógł powiedziec ile cm ma nowy i jakie są jego numery katalogowe(wymiary). A jak sie na nim juz nie pojeździ to jak go najprościej ściągnąc zeby sie nie narobic.

Z góry dziękuję :rolleyes:

Prosze o jak najszybszą odpowiedź.

Opublikowano
A wymienial ktoś wtryskiwacze w swoim jd?Dymi mi tak od 3/4 obrotów silnika na czarno i nie wiem jak się zabrać za wyciaganie tych ołowkowych wtrysków

Odkrecasz ta srube co tam jest i poprostu wyciagasz i wkladasz odrazu nowy Zeby niedostal sie jakis syf.

Bardzo prosta sprawa sam sie nad tym glowilem kiedys :D

Opublikowano

Pnowie mam takie pytanko do posiadaczy jd 935 lub podobnych modeli, otóż kupiłem sobie taki kombajn w tym roku (to będzie jego pierwszy sezon u nas) :D i chciałem sie was poradzic jak dobrze ustawic kombajn do młócenia pszenicy przenżyta i spółek, jak najlepiej ustawic szczeline klepiska, wiatry i jakie powinny byc obroty małocarni, pod jakim kątem ustawic sita do poszczegółnych zbóż z góry dziękuje za porade :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez RolnikMat
      Zainteresował mnie ten model kombajny marki JOHN DEERE. Czy moglibyście mi powiedzieć co nieco o nim. Jakieś dane techniczne chodzi mi tu o moc silnika, masę kombajnu, cena, awaryjność. Proszę nie dawać linków z przekierowaniem na 1450 cws.
    • Przez mikolaj12345678
      Witam szukam schematu elektryki kombajnu john deere 1072 1075
    • Przez poderwa
      Witam-po odpaleniu kombajnu nie działają żadne przełączniki od hydrauliki, to znaczy że nie mogę podnieść hederu ani załączyć młocarni itp. Ładowanie akumulatora gaśnie, gdzie szukać awarii ?
    • Przez damianus2222
      Witam mam pytanie do użytkowników kombajnów John Deere 1450 /1470 lub innych którzy mieli podobny problem. 
      Mam problem tego typu że, kombajn rano jest czyszczony obsługa codzienna na tip top jadę w pole kosze od 11 do ok 17/18 te 6/7 godzin i zaczyna mi się zapalać kontrolka powietrza dolotowego czyli żółta kontrolka świec żarowych, nad głową zapalają się 2 diody czerwona i żółta, gdy zejdę obrotami na 2 zakres gaśnie ujade kawałek indie znów zapala... Kody błedow to spn 1569, 1078, 1077 a fmi 31. Nie wiem w czym leży przyczyna, dodam że filtr powietrza jest nawet w ciągu dnia czyszczony tak po 5 godzinach . Proszę o pomoc lub rady 
    • Przez LulaszRol
      Witam posiadam kombajn 2254 ,miałem problem z ładowaniem po włączeniu świateł gubił ładowanie ale nie zawsze wymieniłem nawet alternator i prawie wykończyłem akumulatory, nie mówiąc wyłączającej się młocarni bo nie było odpowiedniego napięcia w instalacji. 
      Szukałem przyczyny dosyć długo jedynie na co się napotkałem grzebiąc to że po odłączeniu przewodów z D+ (wzbudzenie) było na nich napięcie 6,5V, sprawdziłem do kąd idą te przewody jeden prowadzi do kontrolki a drugi jest dla mnie zagadką  bo idzie do skrzynki pod silnikiem a tam połączony jest do przekaźnika k45 odpowiadającego za alarm biegu wstecznego, jedno z drugim nie ma nic wspólnego, przewód D+ wchodzący do przekaźnika otwiera (lub po prostu przechodzi) i wychodzi masą przez to jest spadek napięcia na wzbudzeniu po odłączeniu przekaźnika napięcie to okolice 12V. Czyli wszystko porządku 
      Na razie mam ładowanie na światłach również, zamontuje jeszcze woltomierz w kabinie.  Ciekami mnie ten dodatkowy przewód D+ czy ktoś pomylił się w fabryce ? wygląda jak te oryginalne przewody  czy może do czegoś to jest?

Stąd moje pytanie do posiadaczy takich kombajnów czy też macie dwa niebieskie cienkie przewody wychodzące z D+ na śrubce m5 przy alternatorze?

• Dodaj nową pozycję...
v