Skocz do zawartości

Polecane posty

ursuss    12

u mnie w 360 cały czas się kręci nawet jak jest wyłączony ale wtedy mogę go ręką zatrzymać ... ale co Ci to przeszkadza w talerzówce ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przeszkadzac to nie ale mam nadzieje ze to nic powaznego jak pisałem bez załaczania podnosnika ten objaw nie wystepuje zapraszam do dalszych wypowiedzi :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

c330ursus    1

Jak go dasz radę zatrzymać ręką to nic poważnego ja tak miałem jak zrobiłem remont skrzyni i podnośnika ale po jakimś czasie to znikło, widocznie musiało się coś dotrzeć :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A nie wiecie bo z lewej strony ssilnika w ciapku za filtrem oleju jest taki dekiel przykrecony do silnika 1 sruba na srodku. i OSTATNIO zaczeło mi z tego dekla sączyc sie olej . i wiec czy moze ktos wie czy tak jest jakas uszczelka i czy trudno ja wymienic ?? proszeo o odp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hedonity    0

Wałki są umieszczone współśrodkowo - nie wiem jak to opisać - jak olej jest gęsty to i tak mimowolnie jednak mogą się się kręcić nawet jak są wyłączone. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebe1033    62

hedonity pomogę

 

wałek od pompy to rura w której jest wałek wom więc jedna jest w drugiej a kręci się szczególnie gdy jest mało oleju tzn dużo poniżej normy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pablo21    26
A nie wiecie bo z lewej strony ssilnika w ciapku za filtrem oleju jest taki dekiel przykrecony do silnika 1 sruba na srodku. i OSTATNIO zaczeło mi z tego dekla sączyc sie olej . i wiec czy moze ktos wie czy tak jest jakas uszczelka i czy trudno ja wymienic ?? proszeo o odp

Mi tez sie saczyc ostatnio zaczeło ale Starszy kupił uszczelke i wymienił wymiana raczej trudna nie jest zakładasz tylko nowa i tyle tak mi sie wydaje przynajmniej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ferdek07    62

To normalne, złap ręką za wom to się zatrzyma jakoś po trybie olej z pompy spływa czy coś takiego i on praktycznie bezwładnie się kręci :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wyrebski1    35

Witam!

Dzisiaj zaczepiam do mojego C-330 siewnik podnoszę a tu nic, dopiero przy sporych obrotach. Myślałem ze mało oleju ale to nie to, po prostu jak podnoszę to jakby w skrzyni słyszę takie sykanie-co jest? Jakiś przewód od pompy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kielbasa    1

@tomi382 w c330 masz dwa współśrodkowe wałki i nie musisz mieć wom-u włączonego. sprawdź ciśnienie jakie daje pompa i napisz na forum. jeżeli nie wiesz jak je zmierzyć był gdzieś jeden temat o podnośniku w trzydziestce i tam poszukaj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ferdek07    62

te objawy pasują raczej na problem z rozdzielaczem tym pod siedzeniem, mam podobnie, a próbowałeś gdy podniesiesz w różnych pozycjach dzwigni, np opuszczasz i dzwignię w bok lub w położeniu środkowym zostaw dzwignię czy wtedy też opada? możesz jeszcze podłożyć z 1-2 podkładki pod zawór przeciążeniowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
semos    11

tak bez mierzenia ciśnienia to raczej ryzykowne to podkładanie podkładek, bo można uszkodzić pompę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ferdek07    62

1 podkładka nie zasdzkodzi, a z czasem sprężynka zapewne robi się słabsza i 1 - 2 podkładki "da" fabryczne ustawienie, sam podłożyłem 2 podkładki i dzwiga bele na kolcu że czasami zawór przepuszcza ale duużo mocniejszy teraz mam podnośnik :) jak to ojciec określił tak mocny jak był gdy była nowa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wyrebski1    35

Tzn dzisiaj w ogóle nie działał podnośnik, potem za chwilę działał, nie wiem co jest. Dokładnie to jest C-330M z podnośnikiem "Agrocontrol" a więć jest inny niż w typowej 30-tce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ferdek07    62

Miałem tak też i winny była zluzowana nakrętka na pompie olejowej tryb był luźno i 2 razy też zginoł podnośnik a potem był aż w końcu całkiem tryb spadł z pompy, sprubój podpiąć coś pod hydraulikę czy działa jeśli nie to pompa ewentualnie tryb od pompy się odkręcił tak czy owak pokrywę z podnośnikiem trzeba będzie ściągać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Roki212    83

musisz sprawdzić pompę bo to napewno jej wina że raz jest ciśnienie raz słabnie a potem znów nie ma, może króryś oring przepuszcza i temu syczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wyrebski1    35

Czyli bez rozbierania i dostania się do pompy nie da się? Dzisiaj wyczyściłem filtry ale nic to nie dało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Roki212    83

raczej się nie da musisz ściagnąć pokrywe i tam zobaczyć co i jak zaczynając od tych oringów w które wchodzi kolanko ssawne pompy i idąc coraz dalej aż do przewodu metalowego który idzie od pompy do rozdzielacza(spodkałem się z lekkim pęknięciem tego przewodu koło pompy przy nakrędce i olej uciekał i tez nie podnosiło wtedy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Domin902    2

Na początek proponuje sprawdzić stan oleju przekładniowego!!!Gdy jest za mało tak się właśnie dzieje!!

Następnie przyczyną takich zachowań podnośnika hydraulicznego może być popsuty rozdzielacz lub zużyte pierścienie uszczelniające w układzie na cylinder-tłok!!!

To tyle co mogę powiedzieć bo za dobrze nie znam się na podnośnikach.

Życzę powodzenia pozdro!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ahme999    115

jest już multum takich tematów na forum i na prawde nie chce mi się znów wypisywać możliwych powodów-poszukaj dobrze a znajdziesz na pewno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez versus
      jak mozna wzmocnic podnosnik w 60-ce????
    • Przez dawid12
      Witam mam problem z podnosnikiem w T-25.Ciągnik podnosi tylko lekkie maszyny(pajak,obsypnik).A ciezejszych niepodnosi wcale albo podniesie i nietrzyma.Pompa została wymieniona uszczelki na siłowniku tez.I tu jest problem bo juz niewemy co to moze byc.
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)
       
      Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez pawelll48
      A więc tak jak w temacie...W przyszłości chciałbym zmienić opony w Ursusie C-330M na jakieś szersze,ale nie wiem jakie mogą być,żeby pasowały na oryginalną felgę.Jest to przydatne iż każdy wie że 30'stka na orka a tym bardziej na wiosnę i na mokrych terenach ma wielkie kłopoty...(w tym roku jeszcze mam orkę na podmokłych terenach i wiem że nie obejdzie się bez jakiś kłopotów[zaczynam teraz przed zimą ponieważ na wiosnę nie wjadę,a na wiosnę wjadę kultywatorem ])
      Z góry Wszystkim Dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam
    • Przez Jarekborys
      witam wszystkich, mam problem, zależy mi na tym aby ciągnik ursus c 330 współpracował z opryskiwaczem którego belkę polową rozkłada się hydraulicznie. Założyliśmy nową pompę hydrauliczną, nowy rozdzielacz na błotniku na dwa wyjścia ( bo tyle jest potrzebnych do opryskiwacza) no i pojawia się problem, wydatek oleju i jego ciśnienie jest wciąż prawdopodobnie zbyt małe ponieważ kilka razy podniosłem belkę polową, rozłożyłem ją, wykonałem oprysk, ale za którymś razem jak już olej był zbyt ciepły to po prostu nie mogłem już podnieść złożonej belki (bo aby ją rozłożyć najpierw muszę ją unieść kilkanaście centymetrów aby wysunęła się z zabezpieczeń) Stan oleju w skrzyni jest w górnym stanie, filtr jest czyściutki, nie wiem co mam zrobić? Może ktoś ma jakiś pomysł? Jak mogę rozwiązać ten problem? Potrzebuję dwa wyjścia hydrauliczne (wydatek oleju i powrót) Podpowiadano mi już abym założył na wałek pompę od ładowacza czeskiego i wtedy miałbym duży wydatek cieczy ale nie miałbym już możliwości napędzania opryskiwacza od WOM czyli ten pomysł odpada.
×