Skocz do zawartości

Polecane posty

Antekk    0

Podłączyłem tak jak było wcześniej. Kiedyś używałem wajchy od podnośnika (numer 1) i normalnie działała reszty nie używałem. Teraz pierwsza wajcha kiedy podniosę to jak stałem na podnośniku nie chciała podnosić na pusto podnosi przy dużych obrotach, tur działa do dołu jak wajcha numer 3 jest w gorze, a do góry i do dołu jak wajcha prawie na dole(numer 3) a gdy wajcha numer 3 jest w połowie to na rozdzielaczu od tura (numer 4) podnośnik działa szybko i podnosi jak jest wajcha numer 1 w gorze a opuszczać muszę wajcha od podnośnika w dół lecz wtedy tur nie działa, a gdy wezmę wajcha numer 3 na sam dół zblokuje wszystkie wajchy i trzeba rozkręcać. Troche to skomplikowane ale nie wiem jak to powinno działać w 35 ..post-116051-0-11204600-1391631638_thumb.jpgpost-116051-0-00415000-1391631644.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wladyslaw1    40
Napisano (edytowany)

Miałem ostatnio 35 na warsztacie, więc mogę napisać z pamięci jak tam był podłączony ładowacz czołowy. Tam gdzie zaznaczyłem strzałkami, to w tym miejscu był wpięty rozdzielacz (zasilanie i powrót). Tylko to był rozdzielacz starego typu montowany fabrycznie do ładowacza. Na oryginalnym rozdzielaczu pierwszą wajchą od błotnika(bo są chyba 3?) dawało się w dół i działał ładowacz. Jak się dawało do góry to działał podnośnik. Tyle z pamięci, jeśli źle piszę to niech mnie bardziej uczeni w temacie hydrauliki poprawią. :D

Edit: na poprzednim zdjęciu źle zaznaczyłem :D

post-30529-0-37080200-1391635524_thumb.jpg

Edytowano przez wladyslaw1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Antekk    0

No tak mam przewody w zaznaczonych miejscach ale jest chaos i nie wiem skąd on się wziął ze jak na rozdzielaczu od tura podnośnikiem steruje co by mogło być nie tak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

stefan1955    0

Witam mam pytanko pożyczam od kolegi C-330 jak remontuje swojego iwana Chodzi mi ,że pompa podnosi jak się włączy na luz i przygazówka.Może poszły oringi w pompie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Z pompą raczej nic nie zrobisz bo tuleiki wewnątrz są już wyrobione i ciśnienie wypycha Ci uszczelniacz.Co do rozdzielacza to musisz go wymontować .Jak zdjołeś tą prowadnicę to swożeń powinien się wysunąć.Nie obawiaj się o nic bo nic tam nie ma aby ci się mogło wysypać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
stefan1955    0

Witam i mam prośbę o jaki zawór na rozdzielaczu chodzi z tą kulką i sprężynka ,bo nie mogę zajarzyć rzuć no jaki rysunek i zaznacz oczywiście jak byś mógł inzynierobserwator.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
stefan1955    0

Zdjąłem pokrywę z pompą wymieniłem oringi na dekielku,a także pierścienie na siłowniku nic nie pomogło.Dołożyłem podkładkę pod sprężynę w zaworze bezpieczeństwa i nic nie pomogło.Czy rozdzielacz walnięty? Pompka przy obracaniu ręką było słychać.Może podpowiecie co można zrobić z tym ,co wymienić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

Witam mam pytanko pożyczam od kolegi C-330 jak remontuje swojego iwana Chodzi mi ,że pompa podnosi jak się włączy na luz i przygazówka.Może poszły oringi w pompie?

Jeśli podnosi tylko na luzie to źle wyregulowane sprzęgło . WAŁEK działa normalnie? Może 2 stopień sprzęgła nie ciągnie i dlatego pompa mało wydajna

Skoro wymieniłeś oringi , pierścienie i podłożyłeś pod zawór coś tam i nie ma żadnej poprawy to dość dziwne , pompa stawia opór przy obracaniu?

Można prowizorycznie sprawdzić pompę: załóż na króciec ssący wąż , zanurz go w oleju i kręć pompą w odpowiednią stroną , jak się pokarze olej w króćcu wylotowym - spróbuj go zatkać palcem , jak nie odpycha palca to kiepska pompa ,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
stefan1955    0

I przyczyną takiego podnoszenia był rozdzielacz.A założyłem używany.który miała osoba na zbyciu w sąsiedniej wiosce najpierw zrobiłem sprawdzian i kultywator z wałkiem i dociążenie 1 osobą. Na wolniutkich obrotach dygał jak pan bóg przykazał.A pompkę po wymianie uszczelniaczy po włączeniu słychać, aż się przestraszyłem czy nie za głośno chodzi.ale czytałem gdzieś na poscie że to normalne.Tak mam problem z głowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal1989    812

Posiadam Ursusa c335. Korpus podnośnia jest Już powyrobiany (ramiona wyłażą na boki) ne można tego nigdzie dostac. Co zrobic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
traktor11    9

trzeba regenerować albo kupić nowy korpus ( to koszt jakieś 800 )

ale części są dostępne bez problemu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal1989    812

Zastanawiam się nad regeneracją jaki to może byc koszt

Edytowano przez rafal1989

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
traktor11    9

to trudno powiedzieć bo nie wiadomo co trzeba robić najdroższy to rozdzielacz a reszta to już nie takie drogie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nunu85    82

czesc panowie, mam jedno proste pytanie, wiec nie chce zakładac kolejnego tematu, pewnie tu mi odpowiecie.

 

zakładajac, ze patrzę na pompe od przodu, tak jak na rysunku

 

post-63423-0-32125200-1393093280_thumb.jpg

 

to trzeba ją napędzać odwrotnie do wskazówek zegara i z prawej ma zasilanie a z lewej tłoczy?

 

mam rację czy sie myle?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
javorskyp    2

Dorabiał ktoś eurozłącze do C330? Czy jest możliwość dorobienia trzeciej sekcji która będzie się łączyć na rozdzielaczu w środkowej funkcji tej niewykorzystanej? Ponadto chcę jakoś przerobić swoją hydraulikę tak żeby nie było jej na błotniku tylko żeby przewody wychodziły za siedzeniem przykładowo jak w C360. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie umieścić rozdzielacz ten z błotnika?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jankes123    5

zamontowalem pompe wzmocniona aluminiowa do c330 i tur nie podnosi big baga w czym moze byc przyczyna ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    1357

moze rozdzielacz masz juz wyjechany , mozesz jeszcze pobawic sie z podkladkami pod zawor, ale to juz na wlasna odpowiedzialnosc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×