-
Podobna zawartość
-
Przez darkowe1
Pany założyłem nowy rozdzielacz . Plug talerzowke czy przyczepę kieruje na małym gazie . Dziś prasowalem i nie ma siły podnieść klapy do końca 3/4 i stoi macie jakieś pomysły ciśnienie ustawiłem na 180
-
Przez Benzynek
Witam. Mam problem podczas pracy ciągnik zaczął mi się zapowietrzać. Wymieniłem pompkę zasilającą i teraz podczas pracy ciągnik na chwilę traci obrony a po chwili wraca wszystko do normy. Filtr paliwa wymieniony przewody sprawdzone. Podczas zapowietrzenia jak odkręcam śrubę od odpowietrzenia na filtrze paliwa to trochę powietrza wyleci w paliwo płynie. Na pompie podobna sytuacja. Po odpowietrzeniu przez chwilę jest dobrze i sytuacja się powtarza
-
Przez ilovemtz
Prosze aby w tym temacie wypowiadali sie posiadacze mtz[nie pronarów].
My mamy mtz-a z 1983r i ojciec nic złego na silnik nie moze powiedziec wał jeszcze nie byl robiony. Ciagnik zrobil okolo 15000mth nie wiem czy to duzo czy mało. Co prawda ceiknie ale one juz takie sa. Co do awaryjnosci to moge powiedziec ze wiekszosc czesc zaczynamy dopiero teraz wymieniac tj. po 24latach wczesnije nie było potzreby. Co do spalania to jest małe w orce okolo 14l/ha napewno mniej niz ursus czy zetor z tych rocznikow nie mowie o nowych forterrach. Jest mały problrm z czesciami bo nie mozna ich dostac musimy po nie jezdzc do oddalonego o 50km żmigrodu bo nigdzie w poblizu ich nie dostaniemy .Powiedzcie co na ich temat mowia wasi ojcowie czy wy sami. Sami wiecie ze nie taki rusek straszny jak go piszą.
-
Przez Junkers
Witam jak w tytule, pilnie potrzebuje schematu instalacji elektrycznej do ktoregos z tych ciagnikow (Belarus 920.4, 952.4,1025.4) obojetnie ktorego bo sa takie same, nigdzie znalezc nie moge.. :\ bylbym bardzo wdzieczny.
Chodzi o modele z aku z przodu, heblem sterowanym na guzik z kabiny, i przetwornica przed chlodnicami.
-
Przez Barbatoos
Robiłem remont hydraulikiem w MTZ 82 z 1999 rok.
Założony nowy rozdzielacz hydrosila, nowa pompa i nowy regulator, nowy olej i filtr
Po zamontowaniu wszystko fajnie działało przez jakieś 2ha orki.
W pewnym momencie podczas obrotu pługa dźwignią przy kierownicy usłyszałem jakiś trzask i dziwne terkotanie.
Okazało się, że wywaliło mi olej na połączeniu zasilania pompa -rozdzielacz (tam przy rozdzielaczu).
Wygląda jakby podczas pracy poluzowała się śruba.
Dokręciłem i teraz jest ok, olej nie leję się ale od tej pory podczas ruszania dźwigienkami przy kierownicy rozdzielacz jest głośny - wcześniej wszystko cicho pracowało.
Podpowie ktoś co to może jeszcze być?
-