Skocz do zawartości

Polecane posty


Witam! Mam taki problem z przednim napędem: otóż napęd w ogóle się nie włącza, po wciśnięciu przycisku kontrolka zaświeca się lecz po chwili gaśnie, zauważyłem jeszcze że nie działają światła stop więc czy to może być w jakiś sposób ze sobą powiązane? Może ktoś spotkał się z takim problemem i mógłby coś doradzić. Z góry dziękuję za wszelkie porady. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Wiadomość z agroFakt.pl


Winio    1

Od świateł stopu możesz mieć bezpiecznik również w okolicach pedałów hamulca. Trzeba zdjąć filcową osłonę jeśli jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

HondaMtx    120

NIe ma bezpiecznika przy pedałach hamulca. Sprawdź czujnik od stopu przy pedałach bo czujnik jest połączony z napędem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Lukash3060    105

Dokładnie :) nie ma tam żadnych bezpieczników a czujnik jest powiązany ze względu na hamowanie 4x4 przy prędkości ponad 5 km/h ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sznajdik    131

Czy to przypadkiem nie ma czegoś wspólnego z masą? coś mi świta że gdzieś na AF o tym czytałem że masa przy lampie czy coś takiego ale mogę się mylić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

HondaMtx    120

Nie jestem pewny ale tak średnio mi pasuje te masa w lampie, że przez to problem z napędem. Już bardziej prawdopodobne, że nie ma masy na czujniku stopu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

dzięki za wszystkie porady :) elektryka została już sprawdzona i jest sprawna, po prostu nie łączyły żarówki w tylnych lampach, jednak to nie rozwiązało problemu, jak się okazało został ścięty frez na wałku atakującym w przednim moście przez co napęd nie był przekazywany z głównego wału i to może się okazać główną przyczyną problemu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez T171
      WITAM ,odnosnie mojej Valtry T171 ,czy słyszał może ktoś o takiej usterce jaką opisuje? co mogło być przyvzyną? wada fabryczna czy moze słaby materiał?sam jestm operatorem i dbam o nią jak o dziecko ma 1300mth i wszystkie przeglady robie w ASO i przepłacam oczywiscie..ale dlaczego mogło wyrwać obudowe łożyska z przedniego mostu?
    • Przez dontadeooo
      witam, juz prawie od roku użytkuje 685dt i mam pewien problem, mianowicie jak maszyna się dobrze rozgrzeje to w przednim moście słychać jakieś zgrzyty i piłowanie, tak jak by jakieś tryby nachodziły na siebie czy coś takiego, w polu nie jest tak żle ale jak zjade z asfaltu to makabra, co gorsze dzeiej sie to coraz częsciej.Druga sprawa to jak wyłącze przedni naped i ruszam to slychać takie pukniecie, (w serwisie powiedzieli ze to normalne) czasami jest tak ze jade i to pukniecie słychać 5 razy albo i więcej, tak jakby ten naped sam sie zalączał i wyłączal mimo że kontrolka sie nie zapala. dzwonilem po serwis 2 razy i za każdym razem jak przyjadą to nic sie nie dzieje, anie nie stuknie ani nie puknie ani nie zgrzytnie;) czy ktoś z was spotkał sie z takim problemem???
    • Przez 7777777
      Poszukuje użytkownikłów  traktora (znających takie osoby) Massey Ferguson 3670 z tuzem,no lub ewentualnie bez..... pozdrawiam !
    • Przez sumek666
      Cześć . 
      Szukam nowego ciągnika w okolicach 100KM. Ma to być główny ciągnik do wszystkiego. Orka, siew, opryskiwacz, nawożenie i transport. W przyszłości może i ładowacz czołowy . Nie prowadzę produkcji zwierzęcej . 
      New Holland miażdży pozostałe 2 typy ceną.  Tu powstaje pytanie czy warto dopłacać 30-40 tyś do Claasa lub Masseya? Może macie jakieś inne propozycje? 
      Pozdrawiam
      Sumek 
    • Przez Scoti
      Witam mam pytanie czy mógłby ktoś wysłać jak wygląda rączka która jest w kabinie do regulacji prawego wieszaka podnośnika ponieważ nie posiadam takiej i nie widziałem nigdzie gdzie mógłbym kupić sama kolbe do regulacji z kabiny wiec prosze o jakieś dokłądniejsze zdj i mysle ze sam dorobię chyba że macie jakieś propozycje z góry dzieki
×