Skocz do zawartości

Polecane posty

michasko    1

Po wymianie pompy przestał mi działać wom tzn wałek na chwilkę sie rusza a póżniej kontrolka zaczyna mrugać i tyle.. Dodam tylko że wszystko inne działa jak należy, układ odpowietrzony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
konrad055    32

zmienienie prędkości wałka nic nie da to jest coś z ćiśnieniem i temu kontrolka mruga tak jak by było ciśniene i zaraz nie było sprawdz jescze elektrozawory czy sie nie pozacinały

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

michasko    1

a który to elektrozawór? Najlepiej jakby ktoś opisał wszystkie 5 pokolei od czego są, bo wszedzie szukałem i nie mogłem znaleść. A tak swoją drogą to może przy składaniu dekla wyleciał mi któryś oring i nie ma ciśnienia... Może to być przyczyna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
konrad055    32

moze być pzyczyną ten oring 2 od góry są od przekaźnika 3 od góry jest od blokady potem jest od napędu a na samym dole jest od żółw zając

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michasko    1

Też tak myśle że to może być wina tego oringu. Ale najpierw sprawdze jeszcze elektrozawór. Tylko który to?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michasko    1

od Womu żółta. Świeci chwilke normalnie i wałek sie lekko rusza po czym wałek staje i kontrolka mruga

Edytowano przez michasko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michasko    1

Panowie Wom nie działał bo okazało się że peknieta była obudowa od sprzegła. Widocznie poprzedni właściciel już coś kombinował bo wszystkie 6 piór (które służa do trzymania tarczek) były razem połacząne za pomocą jednej tulejki na zewnątrz. Trzy te pióra już były pęknięte i tarczki sie rozchodziły i nie trzymały,przez co wałek nie działał bo nie było ciśnienia... Teraż nie wiem czy warto spróbować pospawać u jakiegoś fachowca czy szukać innej obudowy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
konrad82    46

od Womu żółta. Świeci chwilke normalnie i wałek sie lekko rusza po czym wałek staje i kontrolka mruga

czujnik obrotów może być padnięty...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michasko    1

A jak głęboko powinien być wkręcony ten czujnik bo tam jest nakretka kontrująca. I jeszcze jedno dlaczego przy włanczaniu wałka nie rusza delikatnie tylko zaraz gwałtownie. Myśle że to dlatego mam pękniętą tą obudowe ponieważ szarpie zaraz z dużych obrotów przy maszynie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek88    0

Jak dobrze Ci pospawają ten kosz to będzie chodziło, już tak kiedyś robiłem, chodziło dobrze, zapewne pękło w miejscu wybrania materiału a dole kosza i pękł też ten pierścień spinający kosz, po prostu zmęczenie materiału, daj do zrobienia i tyle, tylko porządnemu ślusarzowi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michasko    1
Napisano (edytowany)

Tak w tym miejscu były trzy pekniete a na trzech sie jeszcze trzymało, pierścien był cały na szczescie. Dobrze że wymieniałem pompe i to zobaczyłem. Pospawał mi to półautomatem i może teraz wytrzyma. Tylko teraz pytanie czemu mi tak gwałtownie nie raz ruszał ten wałek? Myśle że to od tego mogło pęknąć. Może hamulec trzyma przy włanczaniu wałka?

Edytowano przez michasko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek88    0

Hamulec raczej bym wykluczył, chyba że się elektrozawory zacinają, a być może ruszał gwałtownie bo już się kosz rozsypywał, pospawaj, złóż i zobacz jak wtedy będzie. A hamulec przekaźnika tylko zaciska łożyska, więc jakoś specjalnie skutecznie on nie działa, nie ma tak że zatrzyma przekaźnik i koniec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×